TULPPAANIMANIA 2018 osa 2/2.

02 kesäkuuta 2018

Villitulppaani | Tulipa humilis 'Wild Beauty'
Tässä toinen osa tämän vuoden tulppaanikuvasaldosta. Jätin tähän toiseen postaukseen kaikki villitulppaanit ja muut pienemmät ja erikoisemmat. Kesäpesän tulppaanien kukinta alkaa keltaisella, matalalla tulpulla, jonka nimeä en nyt millään pysty etsimään. Tieto on kotona ja kirjoitan tätä postausta mökillä. :)

Ensimmäisen kuvan 'Wild Beauty' olen istuttanut jo muutama vuosi sitten ja kukinta melkein meni ohi. Onneksi huomasin aniliinit kaunokaiset.

Tulipa humilis 'Alba Coerulea Oculata' ja Tulipa humilis Violacea 'Yellow Base'

Istutin syksyllä japanilaisnurkkaukseen vääräoppisesti kukkivia kasveja eli Amsterdamin Tulppaanimuseon ostokset. Ensin kukki kaksikko Tulipa humilis 'Alba Coerulea Oculata' ja Tulipa humilis Violacea 'Yellow Base'.  


Kreetantulppaani | Tulipa Bakari 'Lilac Wonder'


Vähän myöhemmin niiden kuihtuneessa seurassa kukki kolmas museotuliainen Tulipa Bakari 'Lilac Wonder'


Kasvitieteellinen tulppaani | Tulipa clusiana 'Lady Jane'

Tulipa 'Tinka'


Matalista tulppaanista muutaman metrin päässä, aivan aidan vieressä on toinen kolmen setti Hollannin tuonteja. Nyt kun katson kuvia en ole enää ollenkaan varma onko kolmas laji lainkaan kasvanut vai olenko sekoittanut sen Tulipa clusiana 'Lady Jane':n kanssa. Vai onko nuo kuvassa näkyvät matalammat ja kellertävät 'Tinka'-tulppaania?

'Tinkassa' pitäisi olla kellertävän puna-valkoinen väritys, Tulipa clusiana 'Lady Jane' taas on myös puna-valkoinen, mutta aukeaa valkoiseksi tähdeksi auringossa, kun 'Tinka' on kuvassa tiukahkossa supussa.

Tulipa acuminata
Viimeinen tuliaistulppu on oikea erikoisuus. Tulipa acuminata ei ihan heti välttämättä edes tunnista tulppaaniksi. Raaskin ostaa vain muutaman sipulin ja vähän nyt harmittaa.Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


14 kommenttia:

 1. Voi iih tuota ihanaa acuminataa! Se on niin hassu ja ärtsy. Pakkosaada!
  Alba Caerulea Oculata on kuin unesta, niin ihana. Mulla ne ei olekaan kukkineet pariin vuoteen, toivottavasti joskus taas. Lehtiä onneksi näkyy!
  Tuo valko-keltainen voisi olla kääpiötulppaani, Tulipa turkestanica, jos se on noin 20 cm korkea. Se on juuri tuon näköinen ja siro, kuvasta ei oikein erota korkeutta. Samanlainen on pikkutulppaani, T. biflora, mutta se on matalampi. Heteiden punertava pää viittaisi turkestanicaan, sillä bifloralla pitäisi olla kokonaan keltaiset heteet.
  Sinulla on aivan ihana kokoelma tulppaaneja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Acuminata on niiiin hieno, nyt harmittaa etten ostanut kuin kuusi sipulia. Pitänee lisätä niitä ensi syksynä. Muutenkin tykkään noista pienistä, kyseinen kohta vain on niin täynnä mukulaleinikkiä, että tulppaaneja saa hakemalla hakea niiden seasta. Kiitos tiedosta, saattaisi tosiaan olla turkestanica, jotenkin kuulostaa tutulta.

   Poista
 2. Tulppaanit ovat vaan niin kauniita! Niin sisällä, kuin ulkona♥

  VastaaPoista
 3. Pienet tulppaanit ovat kauniita ja tuntuvat myös monin verroin kestävämmiltä, kuin isokokoiset jalotulppaanit. Pitäisiköhän jatkossa panostaa enemmän pikkuisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ajatellut lisätä noita pieniä juuri niiden kestävyyden ja jatkuvuuden takia. Se sipuleiden istutus syksyllä ei ole kaikkein kivointa hommaa ja mitä vähemmällä pääsisi saaden silti upean kukinnan, niin kiitos kyllä!

   Poista
 4. Ihania kuvia! <3 Onpa upea tuo viimeinen. :D

  VastaaPoista
 5. Hienot tulppaanit. Voisi olla järkevä keskittyä mataliin ja luonnonlajeihin, jaksavat kukkia vuodesta toiseen uudestaan. Tuo viimeinen on huikea, kuin kukkamaailman taideteos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Juu, olen ajatellut panosstaa noihin pieniin ja kestäviin - säästyy rahaa ja aikaa, jos ei tarvitsisi joka vuosi olla ostamassa ja istuttamassa uusia.

   Poista
 6. Tuon tulipa acuminatan kukintakuvaa odotin, että on niin ihana! Upeita kukintoja kaikki, mutta tuo acuminata on huippu! En oikein osaa kasvattaa tulppuja ja siksi vuosi vuodelta suosin enemmän luonnonlajeja, niistä tykkään kovin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Acuminata on ihan huikean upea! Toivottavasti se viihtyisi ja lisääntyisi Kesäpesällä.

   Poista
 7. Oi, onpa kauniita - ja omaan silmään erikoisia - tulppaaneja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ovat kyllä vähän erikoisempia kuin markettitulppaanit.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground