SYREENIEN AIKAAN.

18 kesäkuuta 2018


Palataanpas kesäkuun alkuun, silloin kukkivat syreenit. Oravankesäpesällä on kahdessa kohtaa vanhaa perua olevaa hennon liilaa syreeniä. Toinen on heti portilla, josta yllä oleva kuvakin on. Toinen samanlainen on ihan palstan perälle. Se on selvästi vanhempi, rungot ovat paksuja ja kukinta huitelee mökin katon harjan korkeuksissa ja ylikin.

Aloitin viime kesänä sen syreenin varovaisen nuorentamisen. Silloin lähti pari paksumpaa runkoa ja sama jatkui tänä vuonna. Viime vuotinen harvennus ei näyttänyt vaikuttavan kukintaan, joten puska tuskin häiriintyi liikaa. Luin jälkeenpäin, että syreeni olisi hyvä leikata varhain keväällä. Itse pätkin kukinnan jälkeen. Ensi vuonna nuorennus jatkuu taas ja vähitellen pimeä ja rytekköinen palstan perä toivottavasti kaunistuu vähitellen.


Syreenien kanssa samaan aikaan kukki myös kuusama. Tarkempaa tietoa tästä ei ole. Köynnös on palstan vanhuksia eli ajalta ennen minua. Nykyään kuusamaa on kahdedssa kohtaa. Löysin muutama vuosi sitten sen keskeltä vadelmapensaita ja siirsin potageria reunustavan köynnöstuen kainaloon. Osa kuusamasta jäi vanhalle paikalle. Olkoot. :) Olen ohjannut sitä kohti omenapuuta.


Vuorikaunokki. Olen yrittänyt hillitä tätä, mutta vähän laihoin tuloksin. Pitänee taas kurittaa kasvustoa ankarammin. Viime viikonloppuna seurasin, kuinka vuorikaunokkipuskissa kuhisi. Ne tuntuvat olevan mehiläisten ja ampiaisten suosikkeja.Ruukuissa kasvaa tuoksuherneitä. Toisessa kaksi pussia Tukholman messuilta ostettuja ja toisessa pussillinen Tukholmasta ja toinen Amsterdamista. Nämä on kylvetty samaan aikaan kuin edellisen postauksen tuoksuherneet. Näin niidenkin kuuluisi kasvaa...


Puutarhan kaunein kukka. <3 Sanoisin, että tuolta näyttää onnellinen ja elämästään nautiskeleva kissa.


Loppuun vielä vähän syreenejä. Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


4 kommenttia:

 1. Ihanasti sinua tarkkaillaan sieltä sohvalta käsin ♥
  Hurmaavat syreenikuvat! Varmasti palstasi kaunistuu vuosi vuodelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Murunen malttaa yleensä istua penkillä niin kauan kuin minäkin, muuten pitää seurata tai sitten mennä kauneusunille sisälle.

   Poista
 2. Syreenien aika on kevään hienointa, kukat ja se tuoksu. Olen leikannut syreeniä ihan mihin aikaan vuodesta vaan eikä se tunnut siitä kärsivän.
  Työnjohtaja on aitiopaikalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää! Syreeniaika on todella ihanaa ja toivon, että kaksi uuttakin pian kukkisi.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground