TOVE JANSSON JA KESÄYÖ.

28 kesäkuuta 2018

Tarhapimpinellaruusu | Rosa pimpinellifolia 'Tove Jansson'

Tarhapimpinellaruusu | Rosa pimpinellifolia 'Tove Jansson'
Kolme vuotta sitten uskaltauduin ensimmäiseen puutarhabloggaajatapaamiseen Tampereelle ihanan Riina innostamana. Jännitti aivan älyttömästi, mutta aivan turhaan. Oli ihan huikea päivä, kaikki bloggaajat olivat ihania, puhuttiin puutarhaa ja ihasteltiin kukkia. Yhtenä päivän kohteena oli Hanna ja Lauri Korpijaakon upea ruusutarha, josta saimme mukaan ruusujen pistokkaita. Minäkin pienen palstan omistajana haalin niitä ja laitoin kaikki yksitoista multiin. Syksyllä hengissä oli kolme. 

Ruusu | Rosa muscosa 'Kesäyö'
Nyt kolme vuotta myöhemmin elossa on enää kaksi ruusua. Mutta siis minulla on kaksi itse pistokkaasta kasvatettua ruusua! Toinen ruusuista on 'Tove Jansson', se kukki ensi kerran edellisvuonna. Toinen elossa oleva on pitänyt kaikki nämä vuoden jännityksessä, nimittäin pistokkaiden nimet olivat menneet kuljetuksessa sekaisin, enkä tiennyt mikä kolmesta mahdollisesta se voisi olla. Nyt sekin vihdoin kukki ja voin julistaa sen 'Kesäyöksi'.  

Ruusu | Rosa muscosa 'Kesäyö'


Ruusut asustelevat edelleen ruukuissa, viime vuonna vaihdoin niille isommat muoviruukut. Tänä vuonna laitoin ne muoviruukkuineen punasavisiin ihan vain näön vuoksi ja kannoin ne potageriin esille. Aiemmin ne ovat olleet sivummalla, vähän piilossa. Talveksi olen valeistuttanut ne maahan tai lavankauluslaatikkoon. Kohta pitäisi varmaan istuttaa ihan kunnolla maahan, ongelma vain on etten tiedä mihin nämä laittaisin. En ole piikikkäiden kasvien ystävä ja palsta on niin pieni. Mutta en tosin voi näistä luopuakaan, kun olen ne saanut pidettyä hengissä näinkin kauan.


Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku Instagram Pinterest 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Proudly designed by Mlekoshi playground