PENSASANGERVO DOUBLE PLAY BIG BANG.

30 kesäkuuta 2018On tämä pieni, mutta näyttävä pensasangervo nimellä paiskattu. 'Double Play Big Bang'.* Sain pensaan Kotipuutarha-lehden järjestämästä bloggaajatapahtumasta, taimen lahjoitti Tahvoset. Otin pensaas vastaan ristiriitaisin tuntein. Olen harkinnut palstalleni angervoa, mutta purppuranvärisenä toisin sanoen purppuraheisiangervon muodossa. Räikeähkön oranssi-keltavihreä ei ollut edes käynyt mielessä. Purppuraisissa kasveissa vain on sitä jotain, joka vetoaa minuun.


Jäin harkitsemaan pensaan sijoitusta ja laitoin sen koriin mökin nurkalle ja hitsit, kun pensas näyttikin hyvältä. Ihastuin lehtien väriin ja ärtsyn väriparin antaviin nuppuihin. Vähän jo mietin pitäisikö pitää angervo ruukussa tuossa kulmalla ja istuttaa vasta syksyllä maahan.


Vaan Suomen vallannut helleaalto ja sadettomuus tekivät tepposen. Kasteluun tuli parin päivän tauko ja pensas kuivahti. Upotin pensaan ruukun vesiämpäriin ja se tokeni entiselleen. Toinen kuivuminen oli melkein liikaa. Siitä angervo ei enää toipunut samalla tavalla kuin ensimmäisestä. Kuivuneet lehdet eivät enää olleet mökkinurkan kaunistus, vaan päädyin istuttamaan sen maahan valmiiksi palstalla olleen ruusuangervon {?} viereen. Sittem onkin taivaalta tullut vettä eikä kasteluun ole ollut niin paljon tarvetta.

*Taimi saatu Puutarha Tahvosilta.Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


4 kommenttia:

 1. Makean värinen puska, hitsi tuota kuivumista! Nyt on todella kasvit kovilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä aika erikoinen yhdistelmä, kelta-vihreä-vaaleanpunainen. Täällä on nyt tullut vettä taivaalta ja näyttäisi tuo angervokin toipunen kuivamisesta ja saaneen vettä.

   Poista
 2. Minä myös huomasin että pensas on altis kuivumiselle, vaikka kastelin istuttamisen jälkeen reilusti niin yksikin päivä jos jäi välistä alkoi lehdet nuupottaa. On kai juurtunut koska ei tarvitse enää siinä määrin kastelua. Omani istutin verivaahteran vieraan, siinä on nyt ärtsyt värit vierekkäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On varmaan hyvä pari verivaahteran kanssa! Omanikin on nyt toipunut kuivumisesta, kun täällä on sadellut vettä. Pitää tarkkailla, jos tulee vielä kuivempia jaksoja. Olen tänä vuonna kastellut uusia perennoja ja uudehkoja puita ja pensaita ahkerasti.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground