JUHANNUS 2018.

04 heinäkuuta 2018


Juhannus meni hyväksi havaitulla kaavalla. Torstai-illalla juhannussauna, aattoaamulla uinti maauimalassa, brunssityyppinen aamiainen ja siirtyminen Kesäpesälle. Mökillä tärkeimmät ensin eli kukkakimppujen teko sisälle ja ulos. Ehdin levitellä istuimien pehmusteet ulos ja sain kantaa ne samantien sisään, kun ensimmäinen sadekuuro alkoi.

Loistokärhö | Clematis 'Omoshiro'

Valamonruusu | Rosa 'Splendens'
Ystäväni tuli aattona minun ja Muruseni seuraksi. Sekin on jo perinne. Grillasimme pizzaa. Olen ostanut pizzakiven, sillä saa kivasti vähän vaihtelua grillailuihin, joihin olen ollut jo heti toukokuusta alkaen vähän kyllästynyt. Pitää pitää vähän taukoa grilliruokailusta, tämä kesä menee enimmäkseen muita ruokia syödessä. Jälkkäriksi söimme siirtolapuutarhan juhannusjuhlissa muurikkaletut.

Sinipallo-ohdake | Echinops bannaticus 


Tuulisen sään vuoksi viime tingassa kyhättyä kokkoa ei poltetukaan. Se tapahtui vasta lauantai-illalla vähän tyynemmällä säällä. Ystäväni kanssa meillä on myös perinne käydä yhdessä keräämässä seitsemän kukkaa tyynyn alle. :)

Eksoottinen lyhytkarva

Kurjenkello | Campanula persicifolia
Aattoilta menikin enimmäkseen sisätiloissa, oli kylmää ja sateista. Ostin alkuvuodesta elämäni ensimmäisen kevyttoppatakin, jonka mainitsin ostaneeni juhannusta silmällä pitäen. Käytin takkia keväällä pari kertaa - ja nyt juhannuksena. Se on pohjepituisena mukavan lämmin.

Jalokärhö | Clematis 'Niobe'Täpläpipo | Penstemon digitalis 'Husker Red'


Juhannuspäivä ja -sunnuntai meni rauhallisesti mökkeillessä. Lauantaina kävin katsomassa kokkoa. Istutin ostamani mustaseljan 'Black Lace'n, nipsaisin punalehtiruususta pari pistokasta, jotka istutin ruukkuihin, kanttasin kukkamaita ja kitkin japanilaisnurkkauksen, joka olikin pahasti rikkaruohojen valtaama. Välissä kissan rapsutusta, päikkäreitä ja hyvää ruokaa ja juomaa.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


6 kommenttia:

 1. Kuulostaa ihanalta juhannukselta (koleudesta ja toppatakista huolimatta) ja selvästi kisulikin on yrttejä keräämässä ;-)
  Mahtavat värit siellä Nioben ja valamonruusun myötä, pipossa kans upea väri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, työnjohto on aina paikalla kun tarvitaan ja silloinkin kun ei tarvittaisi... :)

   Poista
 2. Leppoisalta kuullosti juhannuksenne...Murun ja sinun..:)

  VastaaPoista
 3. Juhannuksen sää oli täälläkin perinteinen, toppatakkeja näkyi meidänkin perinteisellä juhannusretkellä. Muru on kyllä suloinen :D. Leppoisa, kiireetön juhannus - laatuaikaa! Ihanan samettinen tuo 'Niobe'.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin kerrankin varustautunut oikealla vaatteilla. Toppatakki on edelleen kesäpesällä, ihan vain varmuuden vuoksi...

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground