NAAPURIN SILMIN.

24 heinäkuuta 2018


Kiersin palstani aidan toiselle puolelle, huoltopolulle, minun ja pohjoisen puolen naapurin väliin. En enää muista miksi sinne alunperin menin, mutta hoksasin nopeasti, että muutaman metrin muutos alueella avasi aivan erilaiset näkymät palstalleni. Sellaiset näkymät, joita en ole koskaan ikuistanut. 


Hain kiireesti kameran. Pienessä pihassa suosikkinäkymät alkavat olla aika puhkikuvattuja, vaikka tykkäänkin kuvata samoilta sijoilta vuodenaikojen vaihtelua.


Pitää ottaa sanoja takaisin Amsterdamin tuliaissiementen itävyydestä. Reilun kuukauden katseltuani pelkkää multaa ruukuissa, päädyin istuttamaan krassikattilaan kaupasta ostettujen lounassalaattien jämät. Salaattien lisäksi alkoivat myös krassit kasvaa. Toiseen ruukkuun kylvin tuoksuhernettä - ei alun alkua ennen kuin istutin ruukkuun Lidlistä ostamani kärhö 'Miss Bateman'in ja ripottelin vanhat rukolan siemenet. Nyt ne kaikki sitten kasvavat iloisesti samassa ruukussa.


Kuljin koko huoltopolun päästä päähän ja katselin palstaani naapurin silmin. Ja vilkuilin tietenkin myös vähän naapurin puolelle. Naapurin puutarha on aina niin hoidettu. Siellä ei kesäkukkia näy muutaman pelargonin lisäksi, eikä multaan uppoa vuosittain kuin hyötykasveja. Samat perinneperennat kukkivat joka vuosi ja se riittää. Omistajapariskunta viettää palstalla aikaa oikeastaan vain aamupäivisin, joskus viikonloppuisin vaihdamme pari sanaa ennen kuin he poistuvat palstalta.


Lopuksi kuva toisesta suunnasta, palstani vinottain etelänpuoleisen naapurin aidan yli kuvattuna. Eikö muuten olekin ihastuttava liukuväri aurinkovarjossa? Huh. Haussa on samanmallinen varjo, vaan mistä löytää kun enää ei ole Kodin Ykköstä?
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


8 kommenttia:

 1. On kivan värinen auringonvarjo, meillä on kirkkaan keltainen :D Joskus kylvöt miettivät pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kylvön kyllä miettivät todella pitkään! Samaan aikaan toiseen ruukkuun istutetut tuoksuherneet olivat samassa ajassa kasvaneet useita kymmeniä senttejä!

   Poista
 2. Siellä on niin rehevän kaunista. Onhan kodin1 verkkokauppa olemassa, jospa sieltä löytyisi....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Verkkokauppa on nimellisesti olemassa, mutta ei se enää sama ole... Tuota mallia tuntuu olevan huonosti saatavilla.

   Poista
 3. Kauniilta näyttää naapurinkin silmin pihasi!

  VastaaPoista
 4. Kauniilta näyttää naapuristakin päin! Sulla on niin kauniita sinkkiastioita, että!
  Meiltä ei saisi otettua varmastikaan yhtä kauniita kuvia, meinaan naapuriin näkyy autotallin takunen. Hävettää suorastaan.
  Meillä on vähän samantyyppistä liukuväriä aurinkovarjossa, mutta punertavan sävyisenä. Alunperin harmaa varjo, muuttuu koko ajan sinisemmäksi ja punertavan sävyiset raidat lisääntyy...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! Nuo sinkkiastiat ovat yksi heikoista kohdistani... :) On tullut oravoitua niitä. Tuo puoli puutarhasta on kiva, toisen naapurin puolelta näkymät ovat vähän toiset... Pitäisi mennä ehkä sinnekin kuvaamaan. Hmmm.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground