KUKASSA HEINÄKUUN ALUSSA.

23 heinäkuuta 2018

Harmaamalvikki | Lavatera thuringiaca
Hei, minne on pari viikkoa hävinnyt? Just oli heinäkuun alku ja nyt ollaan jo viimeisellä viikolla. Ei periaatteessa haittaa, sillä heinäkuun loppu tietää lomani alkua. Hullu heinäkuussa lomailee, laiskaa lomailee sillä aikaa konttorilla. :)

Harmaamalvikki | Lavatera thuringiaca
Tänä vuonna kaikki kukat ovat ajoissa, harmaamalvikin kukinta on minulle lähtölaukaus syksyyn ja se alkoi jo heinäkuun alussa. Mitä ihmettä, kukkiiko elokuussa enää mikään? Vadelmatkin kypsyivät pari viikkoa normaalia etukäteen.

Daalia | Dahlia 'Pretty Woman'

Täpläpipo | Penstemon digitalis 'Husker Red'

Suklaakosmos | Cosmos atrosanguineus


Onko hän sormustinkukka? Jos on, hän on naapurikarkulainen ja hyvin matala. En ole ikinä istuttanut sormustinkukkia, enkä muista tähän kohtaan istuttaneeni tosin mitään muutakaan

Harmaamalvikki + palavarakkaus | Lavatera thuringiaca + Silene chalcedonica
Yllä oleva kuva on otettu naapurin puolelta. Ihailin useita kertoja mahtavaa väriyhdistelmää, hempeää vaaleanpunaista ja piukeaa kirkkaanpunaista. Luonnossa tietenkin yhdistelmä näyttää huomattavasti kuvaa paremmalta, siinä oli jotain minua puhuttelevaa. Ja sai huomaamaan, että kirkkaanpunainen palavarakkaus on kadonnut palstaltani. Se on perinneperenna, joka on palstalle saatava takaisin.

Sinipallo-ohdake | Echinops bannaticus

Isotähtiputki | Astrantia major

Isotähtiputki | Astrantia major
Loppuun vielä pari fotoa ilta-auringon aikaan. En pysty pidättelemään itseäni auringon laskiessa kuulaana. Tietyissä kohdissa olevat kukat näyttävät niin upeilta vastavaloon ja sorrun aina ottamaan muutamat kuvat. Niin nytkin. Tuo nimetön isotähtiputki on ostettu siirtolapuutarhan taimimyynnistä. Se on niin kaunis ja tähtiputket ovat lemppareitani. Tähtiputket ovat kauniit ja pitkäikäiset puutarhassa, mutta myös maljakossa. Taidan olla senkin sanonut jo useasti. 
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


8 kommenttia:

 1. Minulla on paljon harmaamalvikkia, tykkään siitä todella paljon. Nytpä yllätyin että sehän on aika kiva yhdistettynä palavaan rakkauteen. Pitää kokeilla onnistuisiko meilläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on ristiriitaiset tunteen harmaamalvikkia kohtaan. Tykkään sen kukista ja väristä, mutta se on levittäytynyt palstalla ihan liiaksi ja se poistaminen työlästä, varsien pilkkomisessa menee ikä ja terveys. Pitäisi saada hillittyä sen leviämistä tehokkaammin ja pidettyä se vain tietyillä alueilla. Pitää itsekin yrittää yhdistää punainen palavarakkus sen kanssa, kunhan vain saan alun jostain.

   Poista
 2. Sormustinkukka on kova leviämään..nappurista hyvinkin kulkeutuu omalle pihalle..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, kyseinen yksilö on vain tosi matala sormustinkukaksi. :)

   Poista
 3. Onpa tosi kaunis yhdistelmä räväkkä punainen palavarakkaus ja vaaleanpunainen hempeä malvikki! Nuo vastavalokuvat ovat ihania! Varmaan jotain elokuullakin kukkii, vaikka tuntuu, että kaikki ovat niin aikaisessa tänä vuonna, vadelmatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on minusta yllättävän toimiva, kaksi ihanaa perinneperennaa ovat yhdessä vieläkin ihanemmat! <3 Pitää vaan saada punainen palavarakkaus takaisin palstalle, niin kokeilen yhdistää ne omassa puutarhassa.

   Poista
 4. Malvikki on niin soma ja näyttävä kukka, maljakossa vaalean roosa malvikki ja päivänkakkara on myös kaunis yhdistelmä.
  Sormustinkukka on sellainen yllättäjä ja se kulkee omia polkujaan eli paikasta toiseen pitkiäkin matkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekin on hyvä yhdistelmä, olen joskus kokeillut, kun kumpaakin löytyy palstaltani. Lienee siis sormustinkukka, vaikka onkin kovin matala. Niitä on ympäri siirtolapuutarhaa, joten ei olisi ihme, että jostain sellainen minunkin puutrahaan eksyisi.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground