KESÄKUUN LOPPU JA BETONIASKARTELUA.

12 heinäkuuta 2018


Pioni | Paeonia 'Nippon Beauty'
Ajattelin niputtaa kesäkuun tällä pitkähköllä postauksella yhteen, jotta vähitellen pääsisin heinäkuun puolelle. Ensimmäiseksi palstani kaunein pioni 'Nippon Beauty', joka kukki ensimmäisen kerran. Olen istuttanut sen muutama vuosi sitten, vieressä on palstan vanhoja pioneja, mutta tämä ei ole tuntunut viihtyvän paikassa, kuten ne. Myöskään  kiinanpioni 'Black Beauty' ja Kivipellon Sailalta saatu kuolapioni eivät oikein tunnu viihtyvän vieressä. Ehkä olen istuttanut ne väärään syvyyteen ja diivat osoittavat mieltään?

Pioni | Paeonia 
Tämä taas on palstan vanhaa kantaa, matalahko aniliininpunaisella kukalla oleva, nimetön yksilö. Ehkä maatiaispioni?


Valkosipulit ovat nauttineet kesästä. Nämä ovat valkosipulihistoriani kookkaimmat varret. Vaikuttaa varmasti kesä, mutta eniten ehkä se, että olen kerrankin lannoittanut kunnolla. Ensin syksyllä istutuksen yhteydessä ja toisen kerran kesällä. Pollen parasta.


Humala | Humulus lupulus
Hieman hymyilyttää, olen parittanut humalan viiniköynnöksen kanssa. Eikö olekin sopiva pari? Tyrkkäsin humalan pari syksyä sitten tuohon talvisäilöön, kun en keksinyt parempaakaan paikkaa. Enkä ole vieläkään keksinyt. Olisin voinut ostaessa miettiä minne taimen laitan, mutta kun oli pakko saada, saattoi olla myös alennuksessa.Olen tehnyt betonihommia. Sitten sementti loppui ja odottelen seuraavaa satsia palstalle saapuvaksi. Tein kauniiseen kukkakakkumuottiin laatan. Toinen on paikassa, jossa pitää ohittaa kasvihuonekaappi ja toinen kohdassa, jossa pitää kurottaa vesihanalle.Tein myös laattoja pesuvateihin, joista tulee kauniin mallisia askellaattoja. Jatkoin japanilaisnurkkauksen polkua vähän pidemmälle, mutta näitä tarvitsee tehdä lisää. Muutamaankin paikkaan on tarvetta. Murunen esittelee, kuten puutarhablogikissan kuuluukin. Mallia on otettu Saaripalstan komeilta herroilta.

Japaninverivaahtera | Acer palmatum 'Atropurpureum'

Mustaselja | Sambucus nigra 'Black Lace'
Valoin myös vanhaan muoviseen lamppukupuun sementtiä ja sain soman betonipallon. Kupuja on vielä muuta jäljellä, kunhan vain saan lisää sementtiä niin ensi töikseni teen näitä lisää. Betonipallon kaverina on Tukholman messuilta ostettu metallilankapallo ja aikoinaan Pentikiltä ostettut Nagoya-lyhdyt.

Lehtoängelmä | Thalictrum aquilegiifolium

Alppipiikkiputki | Eryngium alpinum

Hurmeluppio | Sanguisorba menziesii

Isotähtiputki | Astrantia major 'Ruby Wedding'

Daalia | Dahlia
Ensimmäinen kasvattamani daalia on kukassa. Tämän pitäisi olla  pallodaalia 'La Recoleta', vaan eipä näytä pallodaalialta, väri kyllä täsmää ja on erityisen hyvä. {onneksi ei ollut keltainen}


Lopuksi vielä pakollinen Murus-kuva. Neiti ryhtynyt komentelemaan urakalla henkilökuntaa ja on varmaan tuskastunut, kun tahtoa ei tunnuta ymmärtävän. Kun tulen töistä kotiin Murunen tulee vastaan, vaihdamme kuulumiset ja sitten alkaa suorasukainen vihjailu. Muru kävelee ovelle, katsoo minuun pyytävästi. Seuraavaksi kävellään eteisessä olevan kuljetuskassin luo, mennään sisälle käymään ja sitten vaativa katse. Voi sitä onnea, kun henkilökunta tajuaa laittaa pannan kaulaan, luukun kiinni ja lähteä mökille. Sitten on ne kerrat, kun pieni kissa joutuu pettymään ja jäädään sisälle.Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


10 kommenttia:

 1. Hurmeluppiota olen ihaillut sinulla ennenkin..
  Onneksi henkilökunta vierailee tarpeeksi usein mökillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hurmeluppio on ihana! Juu ja kohta voidaan muutama viikko lähes asua mökillä

   Poista
 2. Ymmärrän Murusta hyvin, mikäs sen parempi kesäpäivien ja -iltojen viettopaikka kuin palsta. Hurmeluppio on kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän olekaan mitään parempaa, mutta valitettavasti joskus pitää kotoakin siivota tai pestä pyykkiä. :) Tykkään myös hurmeluppiosta.

   Poista
 3. Betonipallo on hauska idea, pannaan muistiin. Muru on aito puutarhakissa, eihän palstalta voi olla kauaa pois, jää hommat hoitamatta. Kissoja varmaan tuskastuttaa ihmisen rajallinen ymmärrys, aina pitää rautalangasta vääntää asiansa ja joskus moneen kertaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! No ei voi olla. Juu, Muru joutuu usein huomauttelemaan mökillä lähdöstä niin myös raksukupin täydennyksestä. Silloin tassulla taputetaan henkilökuntaa jalkaan ja mennään ruokakupit viereen. Hyvää henkilökuntaa on niin vaikea saada... ;)

   Poista
 4. Ihana tuo kukkakakkumuottiin valettu laatta...ja betonipallokin..:)

  VastaaPoista
 5. Kauniita betonijuttuja! Hauska idea tuo betonipallo😊

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground