MÖKKI JA PALSTA HEINÄKUUSSA 2018.

30 heinäkuuta 2018Huh, mikä kesä on ollut! Kuumaa ja kuivaa. Onni on ollut, että siirtolapuutarhassa on kiinteä vesimaksu, joka on sidottu palstan kokoon. Olen kastellut toukokuusta alkaen muutaman päivän välein. Aluksi vain ruukuissa ja lavankauluksissa olevia ja uusia istutuksia, sittemmin muitakin, paitsi nurmikkoon en ole vettä tuhlannut. Nurmikko ei onneksi ole pahemmin palanut, olen leikannut sitä harvakseltaan. 

Olen viettänyt palstalla paljon aikaa, mutta kuumuus on aiheuttanut sen, että ihan hirveästi en ole jaksanut mitään puuhailla. Olen vain siirtynyt varjosta toiseen auringon mukana ja odotellut muutamaa illan tuntia, kun on voinut jotain tehdä.
Kaikki tuntuu kukkivan ennätysaikaisin. Vadelmasato kypsyi pari viikkoa normaalia aikaisemmin ja vattuja on riittänyt ihan mahdottomasti. Viime kesänä istutettu vaaleanpunainen herukka antoi satoi kolmen desilitran verran. Ystävä kävi keräämässä karviaisia ja seuraavaksi odotan luumujen kypsymistä.
Murunen on ollut yhtä laiskana kuin henkilökuntakin, kissa on makoillut sisällä tai ulkona pöydän alla.

{2017} {2016{2015} {2014} {2013} {2012}


Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


6 kommenttia:

 1. Kannattaa varmaan täsääkin ottaa oppia kissoista ja pitäytyä vaakatasossa mahdollisimman litteänä jossakin, missä on varjoa ja pieni tuulenvire. Mutta ihanaa on kyllä, ettei tarvitse palella. Todella kaunista siellä on, kastelu on kannattanut, kuivuus ei näy ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, paitsi että tää yksi on sisällä mökissä nukkumassa, vaikka ulkona olisi viileämpää... Luulisi tuolla turkilla tarkenevan vähän pienemmissäkin lämmöissä.

   Poista
 2. Kaunista ja rehevää, kastelusta on selvästi ollut hyötyä. Hellepäivien tehokkuus on täälläkin ollut hyvin samantasoista - illan viileydessä voi tehdä jotain, muulloin ei oikeastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On kyllä ollut uskomaton kesä. Itselleni olisi riittänyt viileämpi keli, mutta turha valittaa, kun asialle ei voi mitään. :) Ehkä ensi vuonna sitten voi puuhailla tämänkin edestä!

   Poista
 3. Ihanan rehevää!
  Tänä vuonna kesäloma oli todellista lomailua, riippukeinussa lukemista ja muiden varjopaikkojen etsintää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei kyllä pysty oikein muuta tekemään kuin huolehtimaan, että on varjossa ja juotavaa riittää. :)

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground