KUKKIA, KUKKIA.

11 heinäkuuta 2013Kesäkuun lopussa kukkivat nämä kaunottaret. :) Silloin myös perkasin "tulevan japanilaistyyppisen puutarhani" kohdan ja löysin muutaman unohtuneen kasvin. Orapihlaja-aidan sylistä löytyi pieni valkeakukkainen ruusu. Tekisi mieli antaa häätö, mutta olkoot nyt siellä, toisen piikikkään kaverina. :) 
 Lisäksi löytyi tokavikan kuvan köynnös. Liekö olevan jonkinlainen kärhö? Samanlaista näin myös toisella puolella palstaa ja molempien kohdalle on viritetty {rumaa} vihreää verkkoa. Kuvassa näkyvän yksilön kohtalo oli tyly. Kiskaisin sen perkuuinnostuksissani kokonaan maasta. Höh. Tyhmä minä.

4 kommenttia:

 1. Tuollaista tokavikakuvassa olevaa köynnöstä kasvaa täälläkin, mutta nimestä ei ole tietoa...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, tuosta alta se vastaus löytyykin. Ei mikään kiva kasvi siis.

   Poista
 2. Tuo köynnös on valitettavasti ihan vihulainen ja nimeltään punakoiso. Se tekee todella myrkyllisiä punaisia marjoja ja leviää onneton sitten niiden avulla minne sattuu (esim. lintujen välityksellä). Ei siis niinkään mikään vahinko että kiskaisit menemään vaikka kukinto onkin ihan sievä, toivottavasti sait kitkettyä kaikkine juurineen ettei heti kasvaisi uudelleen. Itse poistaisin kyllä sen toisenkin löytämäsi yksilön ennen kuin ehtii valtaamaan alaa tai ainakin sen suhteen pitäisi olla tosi varuillaan. Punakoison marjat ovat aiheuttaneet pahoja myrkytyksiä niitä joskus maistaneille. Kesäterveisin kollegapuutarhuri Itä-Pakilasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta! No, onneksi ei tarvitse harmitella kasvin puolesta enää yhtään.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground