MÖKKIPOLKU.

04 heinäkuuta 2013


Puutarhassakin on ahkeroitu, ei pelkästään katolla. :)Lähtötilanne oli kutakuinkin tämän näköinen. Portilta mökille johtava polku on ollut matala, mutta tiheä ryteikkö. Mitä pidemmällä kesä ennättää sitä tiheämmäksi kuunliljakasvusto polun molemmin puolin kasvaa. Viimeistään ensi keväänä pitää muistaa harventaa kasvustoa kunnolla {ja laittaa kevättorille alkuja myytäväksi}. Laattoja ei juuri näy, vaikka viime vuonna niitä esille otettiinkin. Hätäapuna olen harannut rikkaruohoja laattojen välistä.

Tänä vuonna tilasin jättisäkillisen multaa, kivituhkaa ja suodatinkangasta. Sitten vain hommiin! :)


Kun sopiva hellepäivä koitti, oli hyvä alkaa puuhaan {not!} :) Sain onneksi apua Grillimestarilta, joka kaivoi lapiolla laattoja esiin ja pinosi niitä syrjään. Minä harvensin kuunliljastoa ja nypin rikkaruohoja pois. Maata tasoitettiin vähän laattojen pois ottamisen jälkeen.Yritimme suoristaa reunat lankojen avustuksella, mutta se jäi sitten loppupeleissä vain yritykseksi. :) Polku tekee pienen mutkan, mutta kunhan taas kuunliljat kasvavat ei sitä huomaa. Sitä paitsi ei tällä palstalla puutarha muutenkaan ole niin millin päälle. Miksi sitten edes polku. :)Tilasin Hornborgilta 30 neliötä suodatinkangasta. Joka toimitettiin 2 metrin levyisenä palana, jonka puolitimme. Innokas apulainen oli toki "auttamassa" tätä työvaihetta. Taisi muistuttaa tarpeeksi paljon kotisuosikkia, lakanoiden vaihtoa. :)


Seuraavaksi kankaan päälle aseteltiin betonilaatat. Laatat eivät riitä koko matkalle tasaisesti, joten niitä piti asetella harvakseltaan. Hetkinen menikin sommittelussa, jotta suuria aukkoja ei jäisi ja kuitenkin niin, että koko polku olisi laatoitettu.

Lopuksi laattojen päälle lapioitiin kivituhkaa. Kivituhka on väriltään "musta" ja raekoko 0-6 mm. Väri on suurta huijausta, enemmänkin kyseessä on vaaleaharmaa. :)  Säkissä oli 600 litraa tuhkaa, joka lähes kokonaan leviteltiin polulle. Tuhkaa jäi n. kottikärryllinen, joka sekin menee vielä polulle kunhan jaksaa ja kerkiää. Pitää paikkailla aukkokohtia. Ja kyllä noissa kuvissa on myös laatat, se on siellä tuhkapilven alla! :)

Nämä kolme viimeistä kuvaa ovat otettu n. kolme viikkoa urakan jälkeen. Tuhka on tiivistynyt väleihin, vieläkin pitäisi harjata laatat esiin ja tuhkat väleihin. Mutta sitten joskus... :) Urakka vei kahdelta n. 5 tuntia ja pari litraa kylmää vissyä. Työn jälkeen maistuikin ruoka ja uiminen. Kyllä nyt kelpaa polulla astella ja jopa naapurit {3 eriä!} kehuivat lopputulosta.

4 kommenttia:

 1. Kova homma ollutkin, mutta lopussa kiitos seisoo...:)
  Ensimmäisen sateen jälkeen menee varmasti vielä tuhkaa, kun se tiivistyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olihan se! Mutta oli kuitenkin pienempi homma kuin aluksi pelkäsin.

   Poista
 2. Jestas miten upea kujasta tuli. Meillä on tuota samaa suodatinkangasta käytävien alla ja hyvin on toiminut. Aivan parasta noihin käytäviin. Näkymä polulta puutarhaan on aivan satumainen - huokaus =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiits! :)Kyllä työ kannatti jo ulkonäöllisestikin, vielä jos rikkaruohot pysyisivät poissa tai edes vähenisivät.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground