MUN MURUNEN JA KESÄPESÄ.

04 lokakuuta 2015


Tuikkis/Neiti Räsymatto toivoi alkukesästä postausta Muruseni matkasta kesäpesälle. Kesti suunniteltua kauemmin puristaa tämä bloggaus, mutta vihdoin ja viimein tarinaa kissani matkasta siirtolapuutarhaan. Ja paljon kissakuvia. :) Vuosi sitten näihin aikoihin olin kyllästynyt kotoa kesäpesälle kulkemiseen, ainaiseen pakkamiseen ja raahaamiseen. Mietin mitä tehdä ja päädyin hankkimaan uuden, isomman repun henkilökohtaisille tavaroilleni, ostin toilettilaukun ja keväällä täytin sen kosteusvoiteella, hammastahnalla, -harjalla ja deodorantilla jne, jotka jätin mökille kesäksi ja repusta vapautui tilaa lisää vaihtovaatteille ja ruuille. Ostin myös uuden kuljetuskopan kissani kuljetukseen. Aikaisempi oli vähän liian ahdas ja vaati kädessä kantamista.Tilasin uuden, tilavamman kassimallisen kuljetuslaukun Zooplussasta. Kassimallisena sitä voi kantaa edelleen lyhyellä sangalla kädessä, mutta myös pidemmällä hihnalla olkapäällä, jolloin nelikiloinen kissa kasseineen ei tunnu niin raskaalta. Syksyllä suunnitelma oli ottaa helsinkiläinen Kutsuplus-palvelu käyttöön kulkemisessa, mutta sitten elämä heitti minut asumaan mökin naapuriin.Matkaa kotoani kesäpesälle on alle kilometri. Ei paljon, mutta tarpeeksi, että tavaroiden ja kissan raahaus alkaa tuntua työltä. Alkukesästä suunnittelin ostavani pyörän tarakalle rottinkisen metalliverkkokatolla varustetun kuljetuskorin. Mietin muutaman yön yli ja sitten korit olivat kaupasta loppu. Niitä piti tulla lisää parissa viikossa, mutta niitä tuli kauppaan kahden kuukauden kuluttua.Siinä kohtaa olin kulkenut jo useita kertoja mökille jalan reppu selässä, Murunen kassissa ja kassi kainalossa. Aloin myös tarkemmin miettiä kissan logistiikkaa kotoa kuljetuskoriin. Suomen varastetuin polkupyörä ensin irti lukosta ja oven eteen parkkiin {riski!}. Sisään, kissa kiinni, panta tai valjaat päälle, muiden tavaroiden haaliminen käsden ulottuville. Kissan kanto ulos ja koppaan, muut kassit ja pussit pyörän kyytiin ja menoksi.

Alkoi muuten tuntua koko homma vähän hankalalta. Päätin unohtaa pyöräkorin ja jatkaa kassi kainalossa -menoa.


SturdiBag on osoittautunut käteväksi. Murusella on tilaa liikkua ja olla mukavasti kassissa. Kassi on itsessään kevyempi kuin aikaisempi metallinen ja mahdollisuus kahteen kantotapaan on suuri helpotus. Kassi on myös vuoden verran makoillut ensin edellisen asunnon olkkarissa ja täällä nykyisessä eteisessä, koska Muruseni nukkuu siellä joka päivä. Kesämökkisesongin päättymisen tiimoilla suunnittelen vieväni kassin varastoon, mutta en ole ihan varma hennonko. Missä toinen sitten nukkuu alkuillan?Laitan Pupuselle kotona lähtiessä kaulapannan, jossa on kulkunen ja yhteystietoni kaulaan ja kun olen sulkenut palstani portin takanani päästän kissan vapaaksi. Ja voi sitä riemua, kun pääsee ulos juoksemaan! Ihan sen riemun katselemisen ilosta jaksan kantaa vaikka vain pariksi tunniksi Muruseni mökkeilemään.
 Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


10 kommenttia:

 1. Murusesi on aivan ihanan nallekarhumainen katti. En voisi kuvitellakaan jättäväni kissan koko päiväksi kaupunkiasuntoon lähtiessäni itse mökille. Nuo eläinten kuljetuskopit ovat viime vuosina kehittyneet hurjasti. Entiset muovista tai metallista valmistetut ovat raskaita ja tosiaankin hankalia kantaa. Enpä yhtään ihmettele, että Murunen tykkää nukkua kassisaan myös kotosalla.
  Oikein mukavia syyspäiviä sinulle ja Muruselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Murusen turkki on aika tuuheassa kunnossa ja tihenee vain!

   Juu, ennen kamppailin juurikin sen kanssa, että lähdenkö mökille päiväksi ja raahaan kissan mukana, joka ei millään haluaisi matkustaa. Ei, vaikka pääsisi ulkoilemaan ja vaikka matka olisi ollut alle puoli tuntia. Nyt matka on niin lyhyt, että ei tarvitse enää miettiä. Kissa vaan kassiin ja menoksi.

   Kantokassista ei ole tullut mitän mörköä, vaikka Pupuseni ei haluaakaan vapaehtoisesti matkustaa. Välillä voin vain vetää oven vetoketjun kiinni, kun toinen {raukka} on päiväunilla ja lähteä mökille. :)

   Aurinkoista syksyn jatkoa teille, sinulle ja ihanalle Juusolle!

   Poista
 2. Kyllä Murusella on ihanaa! Ihana kesäpesä ja mamma! Ja Murunen on niin söpö♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Muistuttelen itsekin Muruselle, että moni helsinkiläiskissa olisi kateellinen tilanteesta, että kerrostalokissalla on oma piha käytössä. :)

   Poista
 3. Meilläkin on Sturdi, se on lähinnä Uulan, joka matkustaa eniten, sillä ei ota asiasta kummempaa stressiä, tyttöjä kuljetellaan vain pakosta, kuten nyt viime päivinä on ravattu lääkärissä säveltäjäkissan kanssa. Kyllähän se mokoma kuljetuslaukku maksoi melkoisen summan, mutta on juuri sopiva Uulalle, joka on aika korkea kollipoika. Plussaa siitä, ettei se muuten yhtään näytä eläinlaukulta, vaikka meidän tapauksessa onkin vaaleanpunainen. Käyn välillä Uulan kanssa vanhempieni luona, jotka asuvat lähellä, siellä tyyppi saa juosta ympäriinsä ja on hirmuisen iloinen siitä, matkaa mielellään tuossa olalla kassissa. Hänellä on myös Sturdin matkavessa, jonka otan mukaan kyläilyille ja melkein aina, vaikka olisimme vain hetken Uula kyllä näyttää miten vessaa käytetään.
  Tytöille on iso muovinen boxi, jossa matkustavat yleensä vieretysten, säveltäjäkissaa ei voi arvaamattoman luonteensa vuoksi laittaa mihinkään muuhun, sillä joskus paniikissa käy vahinko tai saattaa tulla äkillinen tarve kaivautua pois kuljetusvempeleestä, en usko, että sturdi sitä kestäisi.
  Kiva oli tämä raportti. Toivottavasti Murunen pysyy aitojen sisäpuolella mökillä ollessaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä ollut tyytyväinen Sturdiin, tosin tänä kesänä ne helteet jäivät tulematta, eikä tarvinnut kuumuudessa kissan kanssa matkustaa. Vaikka Pupuseni on "lyhytkarvainen" kissa, se ei ihan ole totuus. Olen muutamankin kerran istunut bussissa, kun kissalle on tullut kuuma. Siinä toinen sitten läähättää suu auki ja minä yritän lehdellä löyhytellä viileämpää ilmaa. Ihan hirveää ja tämä siis vanhan kuljetuskopan kanssa, johon sai läpivedon helposti poistamalla irtonaisen suojakankaan. Sturdissa on aika vähän tuuletusta saatavilla.

   Poista
 4. Ihanaa että jaksat kantaa murusen kesäpesälle nauttimaan pihaelämästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, se on aika pieni vaiva siihen nähden kuinka toinen nauttii olostaan puutarhassa. :)

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground