WISTERIA, GINGKO, RUUSUJEN PISTOKKAAT JA SIEMENKYLVÖT.

22 lokakuuta 2015


Koko kesän ja alku syksyn olen miettinyt mihin kohtaan palstaani parvekkeella viime talven majailleen sinisateen Wisteria macrostachya 'Blue Moon' istutan. Päädyin pitkällisten pohdintojen jälkeen sijoittamaan talvenaran kasvin lavankauluslaatikoiden päätyyn. Kyseiseille alueelle on minulla olemassa suunnitelma, jota pääsen toivottavasti ensi keväänä toteuttamaan. Wisteria toivottavasti on osa suunnitelmaa, ehdin istuttamaan sen vain pari päivää ennen pakkasöitä.

Sinisade sai kaverikseen neidonhiuspuun Gingko biloban. Viime talven pikkupuu vietti olohuoneessa, mutta nyt se joutuu talvehtimaan ulkona ruukussa, mutta maahan kaivettuna.


Sinisateen ja neidonhiuspuun tieltä siirsin siemenkylvöt, ruusujen pistokkaat ja muutaman ruukussa olleen akileijan lavankauluslaatikoon talvehtimaan.



Ensimmäisestä laatikosta kaivoin palstan alkuperäiset mansikat pois ja kompostiin. Sekoitin laatikkoon lisää multaa, istutin kolmen sipulin verran kynsiä talvivalkosipuli Allium sativum 'Aleksandraa' ja loppuun osaan kaivoin ruukussa olleet, jäljelle jääneet ruusujen pistokkaat ja siemenkylvöt talvehtimaan.





Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


6 kommenttia:

 1. Hyvä idea tuo kylvöruukkujen valeistuttaminen, itsekin teen samaa - mihin muualle niitä voisi laittaa edes? Kyllä ne maassa parhaiten viihtyy. Ja lavassa varmaan vielä paremmin.
  Minulla on sinisade talvehtinut ihan hyvin, mutta varmuudeksi olen kieputtanut sen ympärille hallaharsoa sitten, kun talvi tulee, ei vielä, jottei se muhi kosteudessa niin, ettei ilma kierrä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin myös laittaa pakkaspeiton sinisateen ympärille, jos ja kun kylmenee. Vähän jo kasasin lehtiä juurelle, kun haravoin. Toivottavasti se talvehtisi myös täällä.

   Poista
 2. Miten mää en ole keksinyt käyttää noita lavakauluksia, kun aina viime tingassa ostan syksyllä noita perennoja. Ja aina saa ihmetellä, että mihin ne istuttaa väliaikaisesti. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! :) Ajattelin, että kylvökset ja ruusun pistokkaat talvehtivat paremmin "maan lämmössä" kuin vain pienessä purkissa, joka jäätyy helposti. Lavassa ne eivät ole alttiina tulla vahingossa tallatuiksi.

   Poista
 3. Varmaan vielä ehtisi laittaa siemenkylvöksiä, saisivat luonnollisen kylmäkäsittelyn. Kiitos vinkistä ja muistutuksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! :) Mun viime syksyiset siemenkylvöt eivät oikein onnistuneet, mutta jos nämä nyt paremmin.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground