NELJÄ VUODENAIKAA ORAVANKESÄPESÄSSÄ.

18 tammikuuta 2017

Sain Hernepensaskujanne-blogin Jorilta haasteen esitellä kesäpesän neljä vuodenaikaa. Jos on blogiani lukenut, tietää että tykkään kuvata samoja näkymiä kuukausittain, varsinkin siirtolapuutarhani portilta aukeavaa näkymää mökille. {jos et usko, katso tämä bloggaus :)}

Tähän haasteeseen halusin esitellä jonkun muun näkymän. Valikoin haastekuviin näkymän mökin edustalta kohti lavankaulusmaata. Tässä aloituksena vuoden takainen kuva tammikuulta. Lumi armollisesti piilottaa multakasan ja jättisäkin kivituhkaa sekä kaunistaa kompostit.


Huhtikuussa sama kohta paljastaa multakasan, kivituhkasäkin ja rumat kompostit. Lavankauluksissa ei näy mitään kasvillisuutta, vasta nurmikko on alkanut vähän vihertää. Pyöreä nurmeton läikkä on jäännös kesällä paikalla olleesta aurinkovarjon jalasta. Kaikki ihana on vasta alussa. Tämä kuva on otettu vain muutama päivä Japanin matkani jälkeen. Kirsikankukkapilvistä tähän ankeuteen, jossa kaikki kukinta on vasta edessä.


Elokuussa en tullut ottaneeksi ihan samasta kohtaa kuvaa, mutta sama näkymä mökkipolulta päärynäpuun läpi hyötypuutarhaa kohden. Kesällä sain aikaiseksi isäni avustuksella köynnöstuet suojaamaan näkymää siirtolapuutarhan tieltä palstalle päin. Samalla sain hyvän paikan parille uudelle köynnökselle. :)

Viime kesänä panostin tähän alueeseen, ostin laastiämpäreitä perunan kasvatusta varten, ongin roskalavoilta pieniä lavoja, jotka käsittelin puuöljyllä. Kokosin lavoille yrttiruukkuja ja mansikkasäkkejä.


Lokakuussa sama näkymä entistä tiukemmin rajattuna {kun ei laajempaa kuvaa ollut otettuna}. Yrttejä on istutettu lavankaulukseen talvehtimaan, ämpärit on pesty ja tyhjennetty sadosta, lavat pinottu. Myöskin roskalavalta napattu pieni jalallinen laatikko sai samaa öljyä pintaansa ja ehkä tänä vuonna pääsee muuhunkin käyttöön kuin kissan nukkumalaatikoksi. Tärkeä tehtävä sekin, mutta... :)

Onko joku vielä haastamatta? Saa ilmoittautua. :)
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


2 kommenttia:

  1. Olen suunnitellut, että ensikeväänä laitan tuonne pieneen pihaani, mansikkaa kasvamaan laatikkoon..:)

    VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground