P NIIN KUIN PUUTARHA.

10 tammikuuta 2017Korkeasta lukemattomien {puutarha-} kirjojen pinosta nappasin luettavakseni pinon päällimmäisen - uusimman opuksen. P niin kuin puutarha -kirja on julkaistu jo 2014, mutta ostin kirjan vasta joulun alla. Kirjan on kirjoittanut Heli Lahdenranta ja kirjan kuvat on ottanut Ulla-Maija Lähteenmäki.

P niin kuin puutarha on nopealukuinen, tekstiä on vain vähän. Kirjassa on esitelty lyhyesti neljätoista puutarhaa ja yhteensä 200 pientä puutarhaideaa. Kuvat ovat ihastuttavia, niin tunnelmallisia. Varsinkin tähän vuoden aikaan katseltuna. Siirtolapuutarhurina viehättää, että kirja esittelee kuvin yhden siirtolapuutarhan.

Häiritsevää on, että numeroidut ideat eivät juuri ollenkaan täsmää kuvien kanssa. Ideasivujen kuvat voisivat myös mielestäni ollat suuremmat. Kuvien pienuus ja sijoittelu tuo mieleen japanilaiset lehdet, itse kaipaisin kuitenkin enemmän silmäkarkkia. Ideoiden otsikoinnit ja leipätekstit ovat vähän häiritsevästi taitettu. {ammattivika, ei vaikuta itse sisältöön} P niin kuin puutarha on kiva, nopesti selailtava fiilistelyopus, ei niinkään tietokirja.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


8 kommenttia:

 1. Ai niin! Tilasin tuon silloin pari vuotta sitten arvosteluun, mutta ei ole vieläkään saapunut :-D
  Noh, kuvat ovat kivoja, mutta oikeastaan esittelen mieluiten kirjoja, joissa on sisältöä, fiktiotakin, jos se liittyy puutarhaan tai ympäristöön.
  Kirjat, joissa on siirtolapuutarhoja, ovat viehättäviä, ja on aina mukavaa, jos sellaisia on mukana jossakin luvussa tai välissä. Heh, sä kiinnität huomiota taittojuttuihin, mua taas pistää mahdottomasti silmään huonosti editoitu teksti :-D Ammattitauteja varmaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nää on näitä ammattitauteja, jotka "pilaa" monia asioita. :)

   Poista
 2. Nyt on parasta puutarhakirjojen lukuaikaa. Selailin kirjaa joskus kaupassa ja juuri kömpelö taitto aiheutti kielteisen ostopäätöksen. Järkyttävät versaalikursiiviotsikot tuntuvat leijailevan missä sattuu. Minusta juuri tuollaisessa fiilistelykirjassa taitolla on erityisen suuri merkitys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin kirjan, nyt kun halvalla (0,50 euroa) sain. Olen aiemmin selaillut kirjaa jossain kaupassa ja jätttänyt ostamatta. Mietin pitkään, että enkö vain tajua taiton hienoutta, mutta mahtavaa että sinustakin se on kömpelö. Piti ihan kaivaa kirjasarjan kaksi edellistä osaa esiin ja niissä on ihan erilainen taitto (ja taittaja).

   Poista
 3. Puutarhakirjapino esiin, kiitos muistutuksesta! Taidan tietää, mitä teen tänä iltana. Ah.

  Käypä kurkkaamassa blogistani, mitä lausahdan sinun kesäpesästäsi.

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sini kauniista kehuistasi! Toivottavasti olet saanut viettää aikaa puutarhakirjojen parissa. :) Mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 4. Blogissani on sinulle haaste: http://vaaleanvihrea.blogspot.fi/2017/01/tilipaatosta-vuodesta-2016.html

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground