MÖKKI JA PALSTA SYYSKUUSSA 2018.

25 syyskuuta 2018Syyskuun alku on ollut ihanan lämmin. Puolessa välissä kuuta laitoin siivousvaihteen päälle ja aloin laittaa mökkiä ja puutarhaa talvikuntoon. Istutin kesän ruukuissa olleet yrtit lavankauluksiin, kaivoin ruukuissa olleet ruusut valeistukseen, osa ruukkuistutuksista pääsi suoraan kompostiin. Pesin ruukku, ämpäreitä ja astioita. Sulatin jääkaapin pakastelokeron ja käänsin mökin sähköt pois päältä. Kaivoi omenoita maahan. Leikkasin nurmikon. Kannoin tavaroita varastoon ja mökkiin sisälle. Toin pelargonit kotiin. {laiska töitä luettelee.}Toinen palstani sinisateista on kiivennyt ennätysmittaan. Se varmaan kannattaisi varovasti irroittaa tuesta ja peitellä vähän myöhemmin peitolla suojaan. Saa nähdä jaksanko ja muistanko.


Punaluppio | Sanguisorba officinalis

Minun punaluppio ja naapurin piisku muododstavat herkullisen väriparin. Luppio on ehdottomasti yksi lemppareistani, niin värin kuin muodonkin puolesta. Piisku ei taas ole kumpaakaan, mutta näin peräkkäin näyttävät viehättäviltä.


Kiiltomalva | Malva sylvestris
Kiiltomalva hurmaa edelleen uudella kukinnallaan. Keräsin näistä siemeniä talteen, toivottavasti ensi vuonna saan näitä uudelleen kasvamaan.

Daalia | Dahlia 'Pretty Woman'

Daalia 'Pretty Woman' on aloittanut myös uusintakierroksen. Tällä kertaa vähän pienemmillä kukilla.

Pelargoni | Pelargonium 'Mosaic Purple'

Kameleonttilehti + käärmeenparta + japaninsara | Houttuynia cordata + Ophiopogon planiscapus + Carex morrowii 'Ice Dance'


Seuraavaksi sitten pitäisi varmaan alkaa sipulien istutushommiin. Arvatkaa kiinnostaako? :)

{2017} {2016} {2015} {2014} {2013} {2012}Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


6 kommenttia:

 1. Sipulien istuttaminen tuoreeseen istutukseen on kivaa mutta sitten kun pitää ujuttaa jo kasvaneiden perennojen väliin niin johan on vaikeaa, sitä ei tekisi millään. Ihanat luppiot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olisi mahtavaa jos voisi kaivaa kuopan ja kaataa sipulit sinne. Vaan kun pitää kaivaa muiden väliin, niin se on hankalaa ja vaatii jaksamista. Auttaa, kun mietii ensi kevättä.

   Poista
 2. Vielä on kovin vehreetä!
  KAunis tuo punaluppio...tykkään ja tuosta pelkuun kukasta♥.

  VastaaPoista
 3. Siellä on kaunista ja vehreää vielä näin syksystäkin. <3 Kukkasipuleita on kiva istuttaa silloin, kun saa puuhastella kaikessa rauhassa. Ainakin, jos sää on sen verran suosiollinen, ettei näpit jäädy tai puutarhuri kastu läpimäräksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt oli ihan loistokelit istuttaa sipuleita. Osa sipuleista on vasta tulossa, saa nähdä missä kelissä niitä sitten istutellaan.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground