ORAVANKESÄPESÄN KUISTIN UUDISTUS.

11 syyskuuta 2018


Viime vuonna pääsin mökin kuistin uudelleen sisustelun makuun, kalusteiden jumitettua useamman vuoden paikoillaan. Jo viime kesänä järjestys vaihtui muutaman kerran bloggauksen jälkeenkin, kun etsin järkevintä versiota toiminnallisuuden kannalta unohtamatta tietenkään visuaalisesti miellyttävää ulkonäköä.

Ensimmäinen etappi oli kun tammikuun alesta tilasin itselleni pitkään haaveilemani Hang It All -naulakon. Olin useamman vuoden metsästänyt netistä käytettyä - tuloksetta. Alennusten jälkeen se tuli halvemmaksi kuin heti tilauksen jälkeen Huuto.netiin myyntiin tullut käytetty versio. Odotin ilmojen lämpenemistä koko kevään, ruuvasin muoviset naulakot pois ja paikkamaalasin seinän. Sen jälkeen klassikko pääsi seinälle. Säilytystila lisääntui hurjasti ja pitääkin olla tarkkana että naulakon ilme säilyy katseen kestävänä, kun siihen on niin helppoa ripustella kaikkea.


Naulakon alle löytyi kotikatuni saa ottaa -pisteestä keväällä puulaatikko, jossa säilöin kesän janojuomia. Ostin kotiinkuljetuksella ison määrän pikkupulloja. Sujautin aina jääkaappiin muutaman pullon kylmenemään ja loput säilöin laatikossa. Olivat tosi käteviä kuumana kesänä. Laatikon päällä lepäävät japanilaiset geta-sandaalit ovat muisto ensimmäiseltä Japanin matkaltani.


Keväällä mietin säilytintä kuistille ja harmittelin, kun joku muu ehti nenäni edestä viedä kauniita kaappeja siirtolapuutarhan roskalavalta. Harmistus unohtui, kun muistin että minullahan oli ratkaisu omissa kätköissäni. Viime vuonna roskalavalta löytyi vanhat keittiönkaapit. Suunnittelin niitä alkuun kotiin, ne mahtuisivat tilaan, mutta ovat aivan liian epäkäytännölliset.

Hoksasin, että alakaappi olisi täydellinen kuistille ja varsinkin kun mittaus varmisti, että kaappi solahtaisi suunniteltuun paikkaan loistavasti. Jopa niin, että kaapin ja seinän väliin jäisi tila verhon laskeutua kauniisti. Kaapissa on hauska kippilaatikko, jonne säilön palautuspullot odottamaan kauppareissua. Laatikot ja hyllykaappi taas kätkevät vähän harvemmin tarvittavia asioita.


Jätin kaapin käsittelemättä, se on löytykunnossa. Vähän vihreä maali on lohkeillut, mutta se ei haittaa. Kaapin päällys on käsittelemätön. Se on kiva tausta asetelmille ja toimii myös kauniina alustana kuvatessa.


Kuistin pitkälle sivulle siirtyi kaksi laatikkoa. Molemmat ovat roskalavalöytöjä samasta alppilalaiselta lavalta muutaman vuoden takaa. Laatikot säilövät harvemmin käytettäviä tekstiilejä ja kissanhiekkaa. Niiden päälle on kätevä heittää tyynyt ja pehmusteet, kun ilta tai sadesää koittaa. Laatikoiden takana peränurkassa on Murusen vessa. Sinne jäi juuri sopiva kolo sitä varten.


Verhotangossa killuu Maltan tuliaiseni, sen tarina löytyy Oravanpesä-blogista.


Vuosi sitten kesällä Turusta kympillä löytämäni leipomolaatikko majoittaa villahuovat. Niille ei hirveästi ollut tänä kesänä käyttöä, toimivat lähinnä silmänilona. Pian huovat pitää tuoda kotiin talvisäilöön.Peilinurkkaus on ennallaan. Karsin laatikoiden päältä vain turhat tilpehöörit ja kätkin ne uuden kaapin hyllyille piiloon katseilta. Olen hirmu tyytyväinen uudistukseen ja se on toiminut erittäin hyvin koko kesän. Ehkä ensi vuonna ei tarvitse ihan hirveästi enää muutella kuistin kalusteiden paikkoja, mutta kuka sitä vielä tietää? :)Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


8 kommenttia:

Proudly designed by Mlekoshi playground