YRTTIMAA - RUUKKU- JA PUUTARHAVILJELIJÄN OPAS.

15 tammikuuta 2020Blogiyhteistyö: Minerva Kustannus

Olen ennenkin todennut, että olen täysi aloittelija hyötykasvatuksessa. Olen vasta muutaman vuoden ajan perehtynyt vähän enemmän hyötykasveihin ja pieni potagerini on ilahduttanut pienellä sadolla. Olen kasvattanut muutamaa yrttiä, minttua ja vadelmien keskeltä löytynyttä mäkimeiramia. Ne ovat olleet kesät ruukuissa ja talvehtineet lavankauluksessa. Huomaan niiden kärsivän pienehköistä ruukuista ja siksi niiden varalle - ja myös muutamalle uutuudelle on ensi kesälle uusi suunnitelma ajatuksissa.

Lähes yrttinoviisina aionkin nyt talven aikana ottaa tämän Agneta Ulleniuksen kirjan Yrttimaa - Ruukku- ja puutarhaviljelijän opas tarkempaan syyniin. Kirja antaa vinkit viljelyyn, kasvatukseen, yrttitarhan perustamiseen ruukkuihin ja sadonkorjuuseen. Sen pääpaino on kuitenkin hyvin perusteellisessa 25 eri yrtin esittelyssä, perinteisistä tillistä ja persiljasta curry-yrttiin ja tarhamaltsaan.

 
*Kirja saatu Minerva Kustannukselta.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


4 kommenttia:

 1. Oletpa ottanut kauniit kuvat! Yrttien saralla on paljon opeteltavaa minullakin.

  VastaaPoista
 2. Oi, miten ihanan näköinen kirja!
  Yrteissä on mullakin niin paljon vielä opeteltavaa. Viime vuonna kasvatin vähän kaikenlaista, mutta en sitten käyttänyt niitä kauheasti. Olisi ihana, jos osaisi hyödyntää yrttejä paremmin ruuanlaitossa.
  Tosin ovathan ne jo itsessään kasvimaan kaunistus ja tuoksuvatkin niin ihanilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Sama homma mulla! Minttua ja mäkimeiramia käytän, mutta muuten yrteilläni on lähinnä koristearvoa. Paljon on opittavaa ja tsempattavaa!

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground