ORAVANKESÄPESÄN DAALIOITA 2019.

05 tammikuuta 2020


Daalia Dahlia 'Ekaterina'
Pieni katsaus Oravankesäpesän vuoden 2019 daalioihin. Ensimmäiset daaliat saapuivat vuonna 2018 palstalleni, niitä oli silloin seitsemän. Talvetin ne kellarissa muoviämpäreissä. Lähes kaikkissa oli elonmerkkejä seuraavana keväänä. Lisäksi tilasin viime vuonna 11 daalian juurakkoa ja sain tilauksen mukana kaupan päälle 10 juurakkoa. Viime vuonna daaliamäärä siis triplaantui puutarhassani.

Kaunein oli ehdottomasti 'Ekaterina'. Aivan hurmaava. Se kukki runsaasti ja oli ehdottomasti daalioiden kuningatar. Ei, minulla ei ole eikä tule 'Cafe au Lait' -daalia, se on makuuni aivan liian beige. :)

Daalia Dahlia 'Jowey Mirella'

Daalia Dahlia 'Miracle Princess'
Daalia Dahlia 'Verrones Obsidian'
Tummanpunaisilla kukilla on aina paikka sydämessäni - ja tietenkin puutarhassani. Noin muuten olin ongelmissa daalioiden kanssa. Olin suunnitellut laittavani ne ruukkuihin ja olinkin hankkinut muutaman uuden ison ruukun, mutta 10 ylimääräistä juurakkoa ja talvetettujen kasvuunlähtö aiheutti päänvaivaa.

Daalia Dahlia 'Javier G'

Daalia Dahlia 'Merlot Magic'

Daalia Dahlia 'Park Princess'
Yksi {tai kaksi} kaupan päällistä ei lähtenyt lainkaan kasvuun. Loput kyllä kasvoivat, mutta kukinta ei ollut kovinkaan rehevää. Ehkä johtui liian monesta juurakosta samassa ruukussa ja/tai lannoituksen puutteesta. Kastelin daalioita kuivan kesän myötä, mutta suoraan letkusta. Olen surkea lannoittaja ja pitäisikin huolehtia istutuksen yhteydessä lannoitus kuntoon, edes alkukesäksi. Muutamaan iski joku ötökkä ja söi lehdet repaleisiksi.

Daalia Dahlia 'Diana's Memory'

Daalia Dahlia 'Maya'

Daalia Dahlia 'Frost Nip'

Daalia Dahlia 'Tahiti Sunrise'
'Tahiti Sunrise' on niitä kaupan päällisiä, on oman makuuni turhan räväkkä, mutta kun ilmaiseksi sai... Osa daalioista on jäänyt kuvaamatta, harmillista. Uusi yritys ensi kesänä, jos vain juurakot sinnittelevät sinne asti. Syksyn tullen kaivoin ne ruukuista tai itse asiassa kaivoin yhden erän ja sitten kävi pieni tapaturma ja loput ruukkujen tyhjennykset hoitivat vanhempani. Tämän talven daalian juurakot ovat vanhempieni autotallissa yhdessä kannan ja jättiverbenan juurakon kanssa. Kohtahan ne saa jo kaivaa esiin. ;)
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


14 kommenttia:

 1. Mahtava määrä daalioita! Peuraseuduilla niitä ei voi kasvattaakaan, penteleet syövät daaliat maata myöten eikä sellaista jaksa katsella. Värit ovat ihania - etenkin nuo tummanpunaiset osuvat minunkin makuuni täydellisesti. Toivottavasti ne talvehtivat onnistuneesti, ja ihana on toteamuksesi lopussa: kohtahan ne voi jo ottaa esiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Määrä niin yllättäen tuplaantui, olin jo valmiiksi määrän kanssa lirissä, mutta kaupan päälliset vasta aiheuttivat pähkinää purtavaksi. Oma kellarini oli suotuisa, toivottavasti myös vanhempieni autotalli. Se on sitä keväistä jännitysnäytelmää, mitkä on elossa. Näillä säillä voitasiin jo edetä kunnolla kevääseen.

   Poista
 2. Ui jui kun tuo 'Frost Nip' on kaunis! Tai kaikki kauniita mutta tuo erityisen. Yhtenä vuonna olen kasvattanut daalioita mutta kun ei ole talvetuspaikkaa niin lopetin siihen. Kertakäyttökukat eivät oikein ole mieleeni ja minulla daaliat ovat niitä talvipaikan puutteen takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Muakin vähän harmittaa kertakäyttöiset kukat ja olenkin pyrkinyt hankkimaan perennoja kesäkukiksi tai sitten talvetettavia. Talvisäilöstä vain on hieman pulaa.

   Poista
 3. Kauniit daaliat. Nuo tummat ovat ihania. Minä en ole laittanut pitkiin aikoihin daalioita avomaalle, kun kotilot tuhoavat ne alut niin nopeasti. Ruukussa oli viime vuonna yksi, joka säästyi melko reiättömänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tykkään noista tummista kovasti. Oi, kotilot on kyllä aikamoinen riesa!

   Poista
 4. Minäkin tykkään noista tummista! Ostan keväisin aina muutaman ihanan juurakon ja laitan ruukkuihin, mutta olen tähän saakka ollut viitsimätön talvettamaan niitä, mikä on tietenkin harmi. Tunnistan itsessäni tuon saman laiskan lannoittajan, joskus jopa laiskan kastelijan... Mutta ihania nuo ovat ja sopivat hienosti palstasi tyyliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Daaliat ovat uusia kasveja palstallani ja vieneet täysin sydämen. Yritän olla ostamatta yhtään lisää, vaikka vaikeahaan se on.

   Poista
 5. Upeita kaikki. Toivottavasti talvehtivat hyvin, jotta pääset niistä ensi kesänä nauttimaan. Minusta daalioiden kukinta alkoi viime kesänä tosi myöhään ja jäi siksi tavallista lyhyemmäksi. Mielessäni jo ajattelin, etten ensi kesänä montaa daaliaa kasvata, mutta näitä katsellessa mieli alkoi heilahdella...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minäkin toivon! Vähän jännittää, kun juurakot ovat eri paikassa säilössä. Viime talvi omassa kellarissa vaikutti daaliolle mielekkäältä.

   Poista
 6. Ihania, erityisesti nuo todella tummat:)
  Mullakin daaliat asustelevat talvet autotallissa. Viime syksynä vaan kannoin ne sinne aika myöhään, katsotaan miten niiden kävi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ookkin! <3 Toivottavasti daaliasi selviävät talvesta, siinä on kevääksi jännitettävää. :)

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground