SYYSPUUHIA.

21 syyskuuta 2020


Olen ahkerasti tyhjennellyt ruukkuja joko kompostiin tai istuttanut maahan talvisäilöön. Kuvan kuunlilja on edelleen ämpärissä, sillä en tiedä mitä teen sen kanssa. Kesän alussa kaivoin kuunliljoja ylös ja nakkasin juuren palasia sinne tänne, kun en halunnut täyttää niillä kompostia. Sitten ne juurakot alkoivat kasvaa ja nuohan näyttävät kivalta tuossa sinkkisangossa. mutta nyt ne vievät enemmän tilaa kompostissa kuin kesällä varsineen ja lehtineen, mutta toisaalta en halua yhtään tätä kuunliljaa lisää, joten en aio istuttaa sitä maahankaan.


Viikonloppuna tein syyskylvöjä. Uusiokäytin viime syksynä kokedama-kurssilta hamstaamiani pikkuruukkuja ja keväisten siemenkylvöjen ruukkuja.Purkkeihin päätyi seuraavien siemeniä:
Sormustinkukka Digitalis purpurea 'Peach' F1
Ruskosormustinkukka Digitalis ferruginea 'Gigantea Gelber Herold'
Harjaneilikka Dianthus barbatus nigricans 'Onyx'
Kesäkuuruoho Lunaria annua
Koristeporkkana Daucus carota 'Dara'
Jättikarhunputki Angelica gigas
Isopukinjuuri Pimpinella major 'Rosea'
Kaukasiantähtiputki Astrantia maxima
Maurinkiiltomalva Malva sylvestris subsp. mauritianaLaitoin purkit lavankaulukseen talvehtimaan. Jännä nähdä miten näitten kanssa käy. Olen luokattoman huono siemenestä kasvattaja, mutta pakko yrittää, jos vaikka tässä ajan myötä oppisi paremmaksi. 

Keväällä vannoin etten kasvatta mitään siemenestä, mutta niin vain käväisin erään siemenkaupan sivuilla ja laittelin muutamia pussukoita ostoskoriin. Yhtäkkiä ostokset olivat useita kymppejä. Vielä en vienyt tilausta loppuun, mutta ehkä sen teen vielä, sillä tämä vuosi on luultavasti hetkeen viimeinen mahdollisuus tilata Briteistä mitään, koska brexit.


Viereisessä lavankauluksessa on ruuhkaa. Siellä on talvisäilössä kesän aikana jakamiani perennoja ja muutama pieni köynnöshortensian alku, samoin kuin muutama aikaisempi siemenkylvön tulos. Osa ei edes mahtunut lavaan, vaan laitoin ne maahan talvisäilöön. Näitä piti viedä syystorille myyntiin, mutta minulla olikin koko viikonloppu ohjelmaa täynnä, enkä päässyt paikalle. Ehkä sitten ensi keväänä uusi yritys.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


10 kommenttia:

 1. Toivottavasti siemenkylvösi onnistuvat. Minä olen saanut myös myytyä perennojen jakotaimia esim tori.fi kautta. Kun en ole suuria hintoja laittanut. Kaikkea ei aina halua kompostoidakaan, kun jako/siementaimia alkaa tupsahdella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sitä toivon minäkin! Minun pitäisi myydä vähän kaikenlaista Torissa, mutta en saa millään aikaiseksi. :D Aika hyvin taimia lähtee portin vierestä, mutta tähän aikaan vuodesta ei enää ole samalla tavalla kävijöitä, kun kesällä.

   Poista
 2. Miksi on niin hurjan vaikea laittaa perennoja kompostiin, vaikka niille ei omassa pihassa ole paikkaa? Onko puutarha-alueellanne taimivaihtoa tai ilmoitustaulua, jossa voi vaikka lahjoittaa kasvin ilmaiseksi.
  Toivottavasti siemenesi itävät ja saat keväällä uutta istutettavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niitä eläviä vaan pysty! Olen jonkun verran jättänyt palstani portin viereen taimia otettavaksi ja lähes kaikki ovat saaneet uuden kodin. Tähän aikaan vuodesta ei vain enää ole niin paljon kulkijoita alueella. Kiitos, toivon minäkin että kylvöt onnistuvat!

   Poista
 3. Paljon kevättoivoa purkeissa. Onnea siemenkasvatukseen!

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti kylvöt onnnistuvat, uskoisin koska puutarhasi on suojaisa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Maurinkiitomalvat olivat jo sirkkalehtiasteella, miten lie niiden käyvän jos ja kun talvi yllättää.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground