VALOJUHLAT.

03 syyskuuta 2020Elokuun viimeinen lauantai on perinteisesti ollut siirtolapuutarhassamme valojuhlapäivä, tavallaan myös kauden päättäjäiset. Samaan aikaan vietetään venetsialaisia rannikolla ja kai nykyään muuallakin. Oma siirtolapuutarhakauteni ei suinkaan pääty elokuuhun, vaikka sunnuntaina muutinkin itseni ja Murusen takaisin kotiin. Puuhaa riittää pitkälle syksyyn ja toivottavasti viime vuoden tapaan myös talveen.Tänä vuonna palstoja osallistui hyvin vähän valojuhlaan. Ihme juttu! Ainakaan säästä se ei voinut olla kiinni, sillä oli mitä ihanin elokuinen ilta. Todella lämmintä, ilma kuin samettia. Paitsi sitten kympin aikaan alkoi sade, mutta siihen asti tarkeni istua iltaa ulkona.
Toin kotoa kaikki Iittalan Kivi-kynttilälyhdyt valaisemaan ruokapöytää omenapuiden alla. Kiva väripilkku.
Virittelin vesiaiheen myös valojuhlakuntoon. Leikkelin kultapallojen kukintoja kellumaan veteen - ne kestävät yllättävän pitkään hyvänä toisin kuin daaliat. Löysin kesällä Kierrätyskeskukselta punaisia sydänkynttilöitä ja ostin ne juuri vesiaihetta ajatellen. Ne olivat ihanat kelluessaan hiljalleen vedessä lasipallojen kultapallojen kanssa.


Kuupuutarhan köynnöstuki sai myös koristevalot. Valoille on jo uusi suunnitelma, mutta se jääköön ensi kauteen. Nyt valot ilahduttavat ja myös helpottavat hämärässä huussiin hiippailua.


Olipa kaunis ja ihana ilta!
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


12 kommenttia:

 1. Ihania tunnelmia, todellista valojuhlaa. Loppukesän illat ovat minusta aina kovin tunnelmallisia, on vielä kukintaa ja lyhtyjen valo muuttaa puutarhan mystiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cheri! Loppukesän illoissa on kyllä ihan omanlaista tunnelmaa.

   Poista
 2. Ihana ja kaunis elokuinen tunnelma..siitä nämä pimenevät illat ovat hienoja...Mistä noita lasipalloja saa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin on! Olen ostanut lasipallot viime kesänä Tukholmasta, Different Things -putiikista. Silloin niitä oli myös tarjolla Rosendahls Trädgårdissa.

   Poista
 3. Ihana valojuhla!
  Vaikka iltojen pimeneminen on kurjaa, siinä on myös omat hyvät puolensa.

  VastaaPoista
 4. Ihanat valojuhlat siellä!
  Täällä suunnitellaan kausivalojen asennusta puutarhaan ehkä jo tulevana viikonloppuna;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Valot vaan päälle, alkaa olla niin pimeää iltaisin, että on kiva tunnelmoida valojen loisteessa. :)

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground