LUMI TULI.

06 tammikuuta 2021Uuden vuoden myötä tuli lumi Helsinkiin. Olisin voinut olla ilmankin, mutta ainakin näyttää puutarha valkoisella kuorrutteella kauniimmalta. Pääsin tekemään ensimmäiset lumityöt. Onneksi olin juuri muutama päivä aikaisemmin tuonut portille lumilapion.
Kävin ennen joulua ostamassa lisää runkosuojia uusille puille, ihan varmuudeksi. Alueella olevan sähköremontin toinen palstan takaporteista on korvattu väliaikaisella ja jostain syystä urakoitsija on siirtänyt portin sivuun. Kävin laittamassa sen takaisin aukon suojaksi, kun mitään toimintaa ei ole näkynyt ja halusin estää kanien ja rusakoiden pääsyn palstalle. Jäätyneen multakasan takia jäi kuitenkin kanin mentävä aukko. Toivon, että esteettömät palstat houkuttavat ristihuulia enemmän kuin omani.


Kesällä ostamani pieni japaninvaahterabonsai on ihmeekseni hengissä - ja alkanut tehdä lehtiä. Olisin itsekin jo täysin valmis kevääseen. Sitä odotellessa, saattaa mennä vielä tovi ennen kuin puutarhassa näkee aukeavia silmuja.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


6 kommenttia:

 1. Lumi tosiaan tuli. Toivottavasti jänistuhoja ei tule!
  Nyt on ehkä kiva taas käydä läpi viime kasvukauden kuvia. Haastan sinut kertomaan puutarhavuodesta 2020 (Hiidenkiven puutarhan haaste)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila haasteesta! Toivon totisesti, että kanit ja rusakot jättävät palstani rauhaan.

   Poista
 2. Onhan se lumi kaunista talvella katsella:)
  Vaikka kovasti mieli jo kääntyy kevääseen, ihanaan vihreään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, on tämä kauniinpaa näin, mutta lumettomuudessa on ripaus jo lupausta keväästä. :)

   Poista
 3. Kevät on ihan kohta täällä. Yritän itse hakea lumesta hyviä puolia. Suojaa kasveja ja peittää kaikki pienet puutarhan epäkohdat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan totta! Viime talvi vain oli niin ihana lumettomuudessaan. :)

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground