ORAVANKESÄPESÄN DAALIAT 2020.

24 tammikuuta 2021


Daalia | Dahlia 'Park Princess'


Muistellaanpas vähän daaliakesää 2020. Talvetin kaikki kesän 2019 daalian juurakot vanhempieni autotallissa. Keväällä Uusimaa suljettiin koronan takia ja hieman tilanne kuumotti, sillä juurakot olivat rajan ulkopuolella. Onneksi rajat avautuivat ja toukokuun lopulla vanhempani tulivat käymään Helsingissä ja toivat talvetetut daaliat palstalle. Istutin ne ruukkuihin ja osan laitoin lavankaulukseen. Kaikki eivät olleet selviytyneet talvesta ja suurimmasta osasta oli nimi hävinnyt lapusta, joten oli jännitystä riitti pitkäksi aikaa.

Daalia | Dahlia 'Park Princess'


Daalia | Dahlia 'Firepot'

Daalia | Dahlia 'Verrone's Obsidian' ja 'Firepot'

Daalia | Dahlia 'Verrone's Obsidian'Daalia | Dahlia 'Arabian Night'
Ostin vanhojen lisäksi kaksi uutta daalia Lidlistä, 'Arabian Night' ja 'Little William'. Luulenpa tosin, että Pikku-Williamille on lätkäisty väärä nimi ja se on oikeasti nimeltään 'Little Robert'.

Daalia | Dahlia 'Jowey Mirella'
Daalia | Dahlia 'Little Robert' (tai 'Little William')

Daalia | Dahlia 'Little Robert' (tai Little William')
Daalia | Dahlia 'Tahiti Sunrise'


Tietenkin talvesta selviytyi ei-niin-kaunis 'Tahiti Sunrise'. Sen ärtsy väritys onneksi hieman tasaantuu kukinnan edetessä, mutta ei se silti ole lemppareita. Sain tämän daalian lahjana tilauksen mukana.

Daalia | Dahlia 'Tahiti Sunrise'Hämmästyksekseni en ole kuvannut suosikkidaaliaani ollenkaan. 'Ekaterina'-niminen kaunotar kyllä kukki, mutta jostain syystä en ole saanut sitä kuvattua. Yhden matalan daalian olin istuttanut lavaan köynnöstuen viereen, jossa sitä ahdisteli lumikärhö ja toisella puolella korkea daalia, se jäi kukkimatta. Yhden daalian söivät lehtokotilot.Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


12 kommenttia:

 1. Ihanan värisiä! Mahtavia punaisia. Verrone's Obsidian on satumaisen ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verrone's Obsidian on kyllä aivan huikea! Ehdottomasti suoksikkilistan kärkeä.

   Poista
 2. Upeita kuvia! Niin hienoja nämä daaliat <3

  VastaaPoista
 3. Daaliat ovat kyllä upeita loppukesän kukkijoita. Omani vien syksyllä autotalliin, joskus joku selviää siellä talven yli, joskus ei. Uusia on siis varmuuden vuoksi tilattu jo:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sama. Tein pienen tilauksen ihan siltä varalta ettei kaikki selviä hengissä kevääseen. ;)

   Poista
 4. Upeita daalioita esiteltynä juuri sopivaan aikaan, sillä nyt voi alkaa tehdä tulevan kesän valintoja. Verrone's Obsidan on kaunis ja persoonallinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, muistin nämä kuvat kun olin tekemässä pientä tilausta itsekin. Verrone's Obsidian on pökerryttävän ihana.

   Poista
 5. Hienot on daaliasi. Minulla ei ole niitä yhtään joten saan ihailla niitä vain toistaiseksi blogeissa. Minä kasvatin kerran niinsanotusti kesädaalioita ja talvetin niiden mukuloita monta vuotta. Ensimmäisenä vuonna teki jo aika kivankokoisen mukulan. Helppo oli kasvattaa ja siemenet itivät varmasti kaikki mitä istutin 🤗😁. Meillä on mökillä myös maakellari joten voisin kyllä niitä talvettaa taas mutta olen laiska tässä asiassa. En niinkään niiden nostossa vaan niiden istuttamisessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nila! Tykkään daalioista kun ne voi lykätä suoraan multaan ilman esikasvatteluja, koska sellaiseen ei minulla oikein ole tilaa. Jotenkin on nälkä kasvanut syödessä ja aina tulee menetyksiä, niin pitää varautua runsaalla juurakkomäärällä kesään. :)

   Poista
 6. Mutta kuitenkin tuo Arabian yö on minun suosikkini, ollut jo monet vuodet. Pidän sen tanakoista kukkavarsista ja erityisesti tuosta kukan upeasta väristä.
  Nykyisin minä talvetan daalian juurakot mullat rapistettuna paperipusseissa olohuoneen nurkassa verhojen peitossa.
  Osa juurakoista, ne oikein muhkean isot olen jättänyt kesäkodin kellariin, vaivoiksi ja iloksi veljen vaimolle. ♥
  Onnea ja menestystä tulevaan daaliakesään 2021. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Molley! <3 Arabian Night on kyllä upea, se oli Park Princessin kanssa runsaskukkaisin viime kesänä. Toivottavasti selviää talvetuksesta.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground