PELARGONIN SIEMENKYLVÖ.

27 helmikuuta 2021Aloitin siemenkylvöt. Ei puhuta esikasvatuksesta, sillä kylvin turvepotteihin pelargoniystävältä viime syksynä saatuja pelargonin siemeniä. :) Siemenet ovat peräisin pelargonista, jonka ystäväni on kasvattanut Australiasta tuomistaan siemenistä. Muistaakseni hän on ostanut siemenet kasvitieteellisestä puutarhasta ja niiden pitäisi olla australian villipelargonin. Olen saanut aiemmin häneltä niistä siemenistä kasvatetun taimen, joka valitettavasti on jo kompostissa, se oli aivan eri näköinen kuin täällä myytävät australian villipelargonin nimellä olevat kasvit. Jännä nähdä mitä näistä tulee vai tuleeko mitään.

Otin käyttöön yhden uusista sinkkiastioista. Lokeroon mahtui täydellisesti kasvualustanappi.


Minusta on kiehtovaa seurata miten vesitilkan lisääminen pullauttaa litteät napit pieniksi poteiksi.Siemeniä oli yhteensä 20. Laitoin kahdeksan pussiin ja siemenjemmaan, loput 12 kylvin nappeihin. Siementen päälle ripottelin vermikuliittia, asetin muovikelmun laatikon päälle ja vein astian kylpyhuoneeseen lattialämmityksen päälle. Asuntoni on lämmennyt sään mukana ja tehnyt lattialämmityksestä turhan, joten harkitsen napsauttavani lämmityksen pois ja tuovani kylvöastian keittiön pöydälle kuten ennenkin. Kun kylvöt ovat monta kertaa päivässä nenän edessä, saatan muistaa kastellakin niitä.

Kylvön jälkeen mietin, että taisin hieman liioiteilla siemenmäärän suhteen. JOS kaikki itävät, mitä ihmettä teen 12 taimella? Tai edes viidellä. Kääk. :) Toki toivon kylvön onnistumista.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


10 kommenttia:

 1. Mahdollisimman hyvää onnistumista tälle jännittävän pelargonin kokeilulle! Voihan se olla, että meillä myytävä "Australian villipelargoni" on vähän jotain muuta. Pelargoneissa on niin valtavan paljon risteymiä ja se voi hyvin olla joku risteymä, jolle joku on keksinyt jännän myyvän nimen. Joka tapauksessa liikaa taimia olisi aika positiivinen ongelma, joten sitä toivon. Tarjoudun vaihtareihin esim. sidoidesin palan tms. kanssa, jos sulle tulee liikaa ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, saldo on kolme alkua ja taitaa olla aika luovuttaa yhdeksän itämättömän potin kanssa. Toivottavasti nämä kolme selviävät kesään saakka, sekään ei ole mitenkään itsestään selvää. Vaihtarit kuulostavat eritäin hyvältä. ;)

   Poista
 2. Kuullostaa mielenkiintoiselta, toivottavasti siemenet itävät hyvin. eihän pelakuita voi koskaan olla liikaa :)
  Minulla kului melkein kokonainen työpäivä eilen ja edellispäivänä, kun leikkasin vanhat pelakuut ja otin pistokkaat niistä. Eilen laitoin pistokkaat ruukkuihin. Niitä tuli 80 kpl ja vanhoja pelakuita on n. 65 ruukkua. Enkä pelargoneja voi sittenkin olla liikaa......
  Onneksi pistokkaista eivät ihan kaikki yleensä lähde kasvamaan ja viime keväänäkin pääsin kyllä niistä ylimääräisistä hyvin eroon työpaikalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän niitä voi olla! Vain kolme on itänyt, joten ihan massiivisesti ei alkuja taida olla tulossa. Sinulla on kyllä aivan mielettömät pelargonit ja tuo pistokasmäärä, huh!

   Poista
 3. Minä kylvin ensimmäistä kertaa pelargoneja, ihan tavallisia kaupasta ostettuja siemeniä. Ja luulen että kaikki siemenet itivät, ja todella nopeasti vielä, kolmessa päivässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näillä kyllä kesti useampi päivä, ensin tuli kaksi ja sitten myöhemmin vielä kolmas. Yhdeksästä potissa ei ole elämää. Juttelin yhden pelargonien siemenlisäykseen erikoistuneen harrastajan kanssa ja hän kertoi, että kokemuksensa mukaan pelargonin siementen itäminen voi kestää kolmekin viikkoa.

   Poista
 4. Onnea ihan jokaiselle pelaguun siemenelle! Liiasta pääsee varmasti eroon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! Uskon myös, että halukkaita adoptoijia löytyy.

   Poista
 5. Minäkin kasvatin viime vuonna pelargonian siemenistä, oikeastaan kahta lajia. Kaikki siemenet itivät joten ruuhkaa voi tulla. Minä tosin laitan kolme ainakin ruukkuun kasvamaan ja keväällä jos esimerkiksi vanhoissa talvetetuissa ruukuissa on tilaa laitan jonkun uuden alun multaan kasvamaan samaa lajia leikatuista pistokkaista. Eikun ylimääräiset kiertoon ottajia varmasti löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä itä vain kolme kahdestatoista, mutta nyt ei ainakaan tule ihan kamalaa ruuhkaa. Siemeniä jäi vielä, joten niitä voi yrittää kasvatella vielä myöhemminkin.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground