SIEMENHUUMAA.

13 helmikuuta 2021
Olen jo pitkään hokenut etten esikasvata mitään, paitsi saatan viikonlopun aikana kylvää alkusyksystä saamiani australian villipelargonin siemeniä. Mutta siis noin muuten suunnitelma on olla esikasvattamatta, paitsi ehkä tuoksuherneitä keväämmällä. Ja luultavasti jossain vaiheessa iskee hirveä hinku, kun kaikki muutkin tekevät kylvöjä. Ainakaan siemenistä se ei jää kiinni, olen nimittäin oravoinut niitä ihan kiitettävästi puutarhani kokoon nähden.

Ensimmäisenä tuli tilaus Chiltern Seed:ltä, sitten kävin sekä Bauhausissa että Plantagenissa ja myöhemmin tein retken Töölöön ja Hyötykasviyhdistyksen Alku & Juuri -puotiin. Osa on Briteistä tulleista on perennoja, jotka kylvän vasta syksyllä. Oli vain pakko tehdä tilaus ennen vuodenvaihdetta ja Brexitiä. Alku & Juuresta ostin kesäkukkien lisäksi sekä herneen että porkkanoiden siemeniä, muuten olen panostanut enimmäkseen suorakylvettäviin kesäkukkiin. 

Olen myös panostanut sinkkisiin esikasvatusastioihin, ihan varmuuden vuoksi. Kun neliöitä on vähän ja kaikki on näkyvillä, niin sen kaiken pitää olla myös katseenkestävää. Sinkkiset lokerikot ovat Granitista, niihin sopii hyvin sammal/turvenappi. Ensimmäisen lokerikon ostin syksyllä -50 %-alennuksesta, loput kaksi alkuvuodesta euron kappalehintaan Turusta. Nyt vähän harmittaa etten ostanut enempää, sillä täällä Helsingissä astiat ovat edelleen kalliimpia.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


8 kommenttia:

 1. Ihanaa huumaa :-) Minulla jäi syksyllä tilaukset tekemättä lemppari-siemenkauppoihin Englannissa. Toisaalta ehkä ihan hyvä, kun esikasvatukselle ei ole täälläkään tilaa, eikä järkeäkään, kun reissaan kahden kodin väliä. Tuon tyyppisiä metallilokerikkoja näin Biltemassa, tosin en tiedä, ovatko ne ihan saman kokoisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! :) Saatoin tällä viikolla tajuta, että siemenpusseissa saattaa olla sellaisia kesäkukkia, jotka vaatisivat pienen esikasvattelun, joten ehkä sinkkilaatikot pääsevätkin hommiin. Hups. :D

   Poista
 2. Ihanat nuo sinkkilokerikot!
  Minä aloitin kylvöt eilen, kelloköynnöksellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Niin, ne on niitä jotka vaativat pitkän esikasvatuksen. Niin ei mun juttu, liian pitkä aika tappaa pieniä taimia ennen kesää. :D

   Poista
 3. Nyt olen vähän kade sinkkisistä kasvatusastioista. En muuten ole niihin koskaan tärmännyt mutta hyvä idea ja varmasti hankkisin jos tulisi edullisesti eteen. Eikä pelkästään kauneuden takia vaan myös kestävyyden ja uudelleen käytettävyyden. Muoviset hajoavat ennen pitkää ja sitten ovat hyödytöntä jätettä. Saila vinkkasi että Biltemassa olisi, pitää käydä katsomassa olisiko Lahden myymälässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti Biltemasta löytyy vastaavia! Plantagenissa on ainakin ollut erikokoisia sinkkisiä astioita, toisin ilman noita väliosia. Olen niitä muutamana keväänä katsellut sillä silmällä, mutta jättänyt ostamatta.

   Poista
 4. Onpa kauniita esikasvatusastioita ja -välineitä!
  Tästä kuvasta tulee ihan himo aloittaa esikasvatushommat.

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground