POTAGERIN SISUSTAMISTA.

01 toukokuuta 2022

Oravankesäpesä siirtolapuutarha ruukutuspöytä potager punasaviruukku hyllykkö

Puutarhahommien kanssa on vähän odottava tunnelma ja olenkin käyttänyt ajan kantamalla tavaroita ulos mökistä ja järjestelemällä paikkoja. Mökin seinustalla sijainnut musta hyllykkö ja kompostialueella ollut ruukutuspöytä päätyivät potageriin. Hyllykön kannoin viikko sitten ja pöydän pari päivää sitten. Molemmat ideat tulivat yllättäen mieleen ja toteutusta oli kokeiltava heti.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha ruukutuspöytä potager punasaviruukku

Ruukutuspöydälle laitoin koristeeksi pari orvokkia. Työvälineet pitää tuoda pöydälle, mutta niitä en nyt tähän hätään löytynyt talvijemmasta.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha ruukutuspöytä potager punasaviruukku orvokki

Oravankesäpesä siirtolapuutarha ruukutuspöytä potager punasaviruukku
Punasaviruukkuja minulla riittää, varsinkin "pelargonikokoa". Löysin lokakuun alussa läheiseltä roskalavalta 75 punasaviruukkua. Joitakin yksilöitä karttui lisäksi syksyn ja talven aikana Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta. Suurimmat aarteet ovat Tyrvään Saven kotimaassa valmistetut, niitä on muutama erikokoinen kokoelmassa.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha hyllykkö potager punasaviruukku
Vanha myymälädisplay sai muutama vuosi sitten uuden elämän puutarhassani. Nyt kokeilen uutta paikkaa kasvatuslaatikoiden välissä. Olisiko se kiva tuossa? Viime vuonna tuossa oli daaliaruukku. Paikka on aika varjoisa viereisen luumupuun takia eikä siten paras mahdollinen daalialle. Harvennan luumupuuta vähitellen, mutta ei se silti taida tehdä paikasta kovinkaan valoisaa.

Hyllyille ehkä täytyy siirtää nyt ruukutuspöydän hyllyllä olevia pienempiä punasaviruukkuja. Hyllykön hyllyjen väliä ei ole kovinkaan korkea, joten sinne ei saa korkeita tavaroita laitettua toisin kuin ruukutuspöydän hyllylle. Musta tausta ja terrakotan väriset ruukut toimii kivasti visuaalisesti yhteen. Ehkä myös jotakin roikkuvaa vihreyttä olisi kiva saada hyllyille.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha hyllykkö potager punasaviruukku
Hyllykön alaosassa on liukuovella oleva osio. Liukuovi ei hirveän hyvin toimi ulko-olosuhteissa, kun oven vaneri turpoaa jumiin omaan hahloonsa. Siksi ovi on auki ja näkyvillä on displayn alkuperäinen - keltainen väri. Ovi joutaa kokonaan pois ja alaosaan voi säilöä jotain isompaa.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha ruukutuspöytä potager punasaviruukku
Aika kiva tuo ruukutuspöytä tuossa. Harkitsin siihen ensin pientä lavaa, mutta taidan kokeilla tämän kesän työskentelytilaa tuossa. Pöydän jalkojen alla on nyt neljä vanhaa betonilaatan palaa. Jotain pitäisi keksiä huonosti kasvavan nurmikon tilalle. Laattoja ei ole enempää.

Oravakesäpesä siirtplapuutarha kevätkurjemiekka 'Purple Hill' betonipallo
Loppuun ilahduttava, vaikkakin yksittäinen löytö - kevätkurjenmiekka, joka lienee 'Purple Hill' -lajiketta. Ihan superrrr upea väri ja ihanaa, että vihdoin jotain alkaa kukkia täällä meilläkin.

Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


4 kommenttia:

 1. Perinteiset saviruukut on myös mun heikkous. Ne ovat ihania. Isoja on harvemmassa, pieniä kyllä löytää. Äitini oli löytänyt vintiltään pari suurempaa, hyvä sekin. Minusta pöytä ja hyllykkö käyvät tuohon hyvin.

  VastaaPoista
 2. Kivat paikat keksit hyllykölle ja ruukutuspöydälle. Nuo saviruukut käyvät tosiaan hyvin yhteen mustan hyllyn kanssa. 'Purple Hill' kevätkurjenmiekalla on kaunis väritys. Se on ostoslistallani. Aurinkoista toukokuuta!

  VastaaPoista
 3. Onko tuo ruukutuspöytä ollut valmiina, vai itse tehty? Haikailen itselleni vastaavaa, säästyisi selkä ja multa pysyisi aisoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruukutuspöytä on muistaakseni ostettu Hongkongista eli nykyisestä Rustasta. Se on kätevä, jos sitä käyttäisi. :) Itse käytän sitä lähinnä kauniiden asetelmien alustana. :D

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground