SYREENIAIKA JA MAGNOLIAN KUKINTA.

07 kesäkuuta 2022


Oravankesäpesä siirtolapuutarha syreeni riippaorvokki
Kun hedelmäpuiden kukinta on taputeltu, alkaa syreeniaika. Sekin on erityinen siirtolapuutarhassa, kun lähes jokaisella palstalla kukkii - ja mikä tärkeintä tuoksuu syreeni. 

Oravankesäpesä siirtolapuutarha syreeni

Palstan alkuperäisiin kuuluvat perinteisen, siniliilat syreenit. Toinen etuportilla ja, tämä kuvissa näkyvä, takaportilla. Talvella suunnittelin, että jospa jyräisin tuon syreenialueen kokonaan ja laittaisin siihen jotain muuta. Syreenin alla on tiivis matto pikkutalviota, kieloja ja takana iloinen sekasotku villiviiniä ja pienikukkaista kärhöä.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha syreeni
Nyt olen tullut toisiin ajatuksiin tai ainakin mietin tarkemmin haluanko todella päästä tuosta kauniista ja tuoksuvasta pensaasta eroon. Toki sen tilalle saisi jotain muuta hauskaa, mutta muutaman edellisen vuoden syreenin karsinnan ansiosta juuri nyt pieni pensas on täydellisen pallon mallinen. Se on myös kaunis tausta uudelle paikalle kannetulle ruukutus/tiskipöydälle.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha siirtolapuutarhamökki kissa eksoottinen lyhytkarva mökkipolku

Oravankesäpesä siirtolapuutarha pikkusydän

Oravankesäpesä siirtolapuutarha tulppaani 'Carnaval de Nice'

Viime postauksessa kirjoitin tulpaaneista - miten on ollut erityisen surkea tulppaanivuosi. Pakko vielä mainita, että vuosia sitten istutetut 'Carnaval de Nicet' ovat kohtuullisen uskollisesti nousseet maasta. Katoa on käynyt ja kukat pienentyneet ensi kukinnasta, mutta niitä on vielä jäljellä. Pitäisi täydentää kukkapenkkiä ja lisätä 'Carnaval de Niceä' ja ainakin jotain toista, ehkä yksiväristä valkoista kaveriksi. Harkitsin myös uutta ihastustani - orkideanarsissi 'Thaliaa', mutta pelkään sen jäävän liian matalaksi.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha tulppaani 'Carnaval de Nice'

Oravankesäpesä siirtolapuutarha kotkansiipisaniainenkalliokielo karhunjuuri omenapuu
Tämä näkymä ilahduttaa joka vuosi tähän aikaan. Kolmikko: kotkansiipisaniainen, karhunjuuri ja kalliokielo omenpuun katveessa on niin täydellinen yhdistelmä. Harkitsen sinikämmenen istuttamista kotkansiipisaniaisen ja kalliokielon väliin. Kunhan vain löydän sellaisen! Sininen sinikämmen ei ole tänä vuonna näyttäytynyt, valkoinen on ehkä tulossa. En ainakaan heti keksinyt mikä muukaan kasvi se voisi olla.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha kalliokielo
Tuo kallikielon takana oleva alue meni viime viikonloppuna yllättäen ja täysin suunnittelematta uusiksi. Ajattelen siihen istuttavani metsäisiä kasveja. Ainakin jouluruusuja ja esikoita. Siitä lisää myöhemmin omassa postauksessa, kunhan se edistyy.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha magnolia 'Susan'
Magnolian kukinta on kestänyt, kuten monen muunkin, todella pitkään tänä vuonna. Se on ollut ehkä upeimmassa kukassa kuin koskaan. Suorastaan harmittaa, että se on palstani perällä eivätkä ohikulkijat sitä näe, niin hieno se on tänä vuonna ollut. Onneksi sentään kolme naapuriani pääsee ihastelmaan sitä, sillä pensas on aivan yhteisen vesipostin vieressä.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha magnolia 'Susan'
'Susanissa' on vielä nuppuja, samaan aikaan kun osa on täydessä kukassa ja osa jo kukkinut.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha siirtolapuutarhamökki kissa eksoottinen lyhytkarva

Catsistentistä on tullut reipas puutarhakissa. Äänekkäät ihmiset vähän pelottavat, mutta muuten pikku kissa on sopeutunut puutarhassa oleskeluun. On ihan hyvä, että Miso ei ole turhan rohkea eikä ainakaan vielä yrittämässä aidan ylitystä.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha siirtolapuutarhamökki kissa eksoottinen lyhytkarva kukkaistutus

Miso esittelee "Mison häntäkukaksi" nimeämääni koristehirssi Pennisetum 'Purple Baronia'. Kännykällä sain napattua kuvan, jossa koristehirssin tähkä ja Mison häntä ovat vierekkäin ja yhdennäköisyys on ilmiselvä.

Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


10 kommenttia:

 1. Vautsi, miten upea magnolian kukinta! Tuon vuoksi voisi jo kutsua naapureita enemmänkin kukkia ihastelemaan.
  Syreenit kukkivat tänä vuonna runsaina. Hyvä, ettet luopunut omistasi.
  Ihana Miso. Kiva, että se on uskaltautunut pihamaalle seuraksesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin upea magnolia! Siitä on kasvanut kauniin muotoinen pensas. Syreeneillä on totta tosiaan ollut hyvä kukintavuosi täällä meilläkin. Misosta on tullut reipas puutarhakissa.

   Poista
 2. Vau mikä magnolian kukinta. Selkeästi viihtyy kasvupaikallaan. Ja hieno, että Misokin on alkanut viihtyä. Häntäkukka on kuin Mison häntä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Magnolia on tänä vuonna todella upeana, siitä on kasvanut kauniin muotoinen pensas. Miso jo pyytää ulos eikä millään tulisi sisällä, kun on niin paljon lintuja ja pörriäisiä joka puolella puutarhaa.

   Poista
 3. Susanisi on oikein edukseen. Mikä määrä kukkia. Ihania myös syreenit. Muutenkin aivan ihana tunnelma siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Susan on tänä vuonna ollut todella upeassa kukassa, ihanaa ettei kaikki kärsi tai ole kuollut talven jäljiltä.

   Poista
 4. Onneksi hedelmäpuiden kukinnan jälkeen on syreenien vuoro! Ja magnolia näköjään kukkii näiden molempien aikaan, ihanaa!
  Koristehirssi on kyllä ihana, meillä se sai lempinimen Pokonhäntäkukka;)

  VastaaPoista
 5. Todellakin! Syreeneillä onkin ollut tänä vuonna erityisen upea kukinta. Koristehirssi on kyllä aikamoinen kissanhäntäkukka. ;D

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground