LUUMU- JA PERSIKKAPUUN KUKINTA.

01 kesäkuuta 2022

Oravankesäpesä siirtolapuutarha luumu Prunus domestica luumupuun kukinta lyhty

Kalenteri kääntyi jo kesäkuulle, mutta vielä vähän toukokuun kuvia. Rakastan puutarhani puiden kukintaa, se aika on ehkä kauneinta ja taianomaisinta koko siirtolapuutarhassa. Ensimmäisenä aloittaa luumu- ja kriikunapuut.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha luumu Prunus domestica luumupuun kukinta

Oravankesäpesä siirtolapuutarha luumu Prunus domestica luumupuun kukinta
Oman palstani luumupuu on vanha. Joidenkin mielestä se on kriikuna, hedelmät ovat liian pienet luumuiksi ja toiset taas sanovat sen olevan ehdottomasti luumu, koska hedelmät ovat liian isot kriikuniksi. Niin tai näin, puun kukinta on upea. Tänä vuonna se näytti parastaan ja oli yksi iso valkoinen kukkapilvi.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha luumu Prunus domestica luumupuun kukinta
Se hohti kauniina jo kaukaa, kun rajanaapureilla ei ole samaan aikaan kukkivia puita. Ihanaa, että joku on sen aikoinaan puutarhaan istuttanut.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha persikka Prunus persica 'Melred' persikkapuun kukinta

Samaan aikaan luumupuun kanssa kukki pieni persikkapuuni. Sen ärhäkän väriset kukat ilahduttivat suuresti. Jo se, että puu oli rankan talven jäljiltä elossa, oli isoa asia, mutta että vielä kukkiakin! Kukkia oli yhteensä ehkä viisi, joista ensin kukki kolme ja sen jälkeen pari yksittäistä kukkaa. Ostin puun viime vuonna kukkivana ja silloin sen pyöreä latvus oli täynnä pinkin värisiä kukkia. Ehkä vielä joskus pääsen nauttimaan samanlaisesta kukinnasta.

Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


8 kommenttia:

 1. Hedelmäpuiden kukinta on ehkä kaunein aika puutarhassa!

  VastaaPoista
 2. Luumupuut kukkivat upeasti tänä vuonna. Minulla on yksi luumupuu joka tekee pienet siniset luumut ja se ei ole kriikuna. Pitää kaivella jostain sen nimi esiin, on jotain vanhaa kotimaista kantaa muistaakseni. Persikka <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai jaa, sehän saattaisi olla samaa lajiketta. Kiinnostavaa!

   Poista
 3. Hieno kukinta luumukriikunallasi. Kauniit persikan kukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luumupuun kukintaan voi yleensä luotaa, vain kerran se on 10 vuoden aikan jättänyt kokonaan kukkimatta.

   Poista
 4. Nyt hedelmäpuiden kukinta näyttää onnistuneen hyvin, kukkaloisto on ilo silmälle. Sait jälleen niin kauniit kuvat, minulla puuttuu taito ikuistaa kukkapilvi niinkuin haluaisin.

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground