MÖKIN OVI.

23 elokuuta 2022

Oravankesäpesä siirtolapuutarhamökki remontti ovi


Mökkini viime vuonna alkanut julkisivuremontti sai vihdoin päätöksen, kun poikaystävä maalasi oven, sekä ulko- että sisäpuolelta.

Oravankesäpesä siirtolapuutarhamökki remontti ovi

Kuva viime vuodelta, kun sisäänkäynnin puoleiselle seinälle on vaihdettu uudet laudat, mutta ennen maalausta. Ovi oli maalattu aiemmin samalla valkoisella kuin karmit ja nurkkalaudat. Valkoinen toi hienosti esiin oven hauskan kuvion, mutta olin silti päättänyt vaihtaa oven värin. Olin muhitellut ideaa jo pari vuotta ja haaveillut mielessäni punaisesta ovesta.

Oravankesäpesä siirtolapuutarhamökki remontti ovi
Alkukesästä poikaystävä poisti vanhat maalit pois ja minä maalasin koealueet oveen. Sain Kevätmessuilta K-Raudan osastolta pienet maalipurkit, valitsi suppeahkosta kartasta terrakotan ja vaaleanpunaisen. Ne olivat ainoat vähänkään punertavat sävyt. Olin katsellut sävyjä aiemmin Uulan värikartasta ja jossain osui silmään suositus yhdistää sävy vanilja, mökin maali, terrakottaan ja se oli jäänyt mieleen kutkuttelemaan. Vaaleanpunainen oli liian vaalea, joten valinta oli aika helppo.

Oravankesäpesä siirtolapuutarhamökki remontti ovi
Terrakotta! Terrakotta lämpimän sävyisenä sopii hyvin kerman- tai vaniljanvalkoisen mökin seinien sävyyn. Se on sopiva väripilkku muuten niin vaaleassa mökissä.

Oravankesäpesä siirtolapuutarhamökki remontti ovi
Oven sisäpuolen kanssa menikin sitten vähän pidempään. Tältä ovi näytti noin vuosi sitten. Se oli maalattu samalla valkoisella kuin ulkopuolikin.

Oravankesäpesä siirtolapuutarhamökki remontti ovi musta kissa
Ovi näytti pitkään tältä, sillä mietin jätettäisiinkö ovi kokonaan maalaamatta ja entiset kerrokset näkyviin. Katseltuani ovea viikkoja, päädyin sen näyttävän liian levottomalta. Alunperin olin ajatellut, että ovi maalattaisiin sisältä valkoisella, mutta sitten tulikin toinen vaihtoehto.

Oravankesäpesä siirtolapuutarhamökki remontti ovi

Nimittäin se ulkomaalin vaaleanpunainen! Sehän olikin ihan täydellinen. Sopivan vaalea, jottei pienennä tarpeettomasti pientä kuistia sisältä, kuitenkin punainen vaikkakin todella vaalea. Samalla maalilla maalattiin myös Mison verkko-ovi. Se on isäni hätäisesti kyhäämä viritelmä, joka jäänee pitkäaikaiseksi ratkaisuksi. Maalin myötä sen keskeneräisyys ja häiritsevyys poistui ja se paremmin piiloutuu oveen. Tykkään!

Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


10 kommenttia:

 1. Onpa ihanan värinen ovi, etenkin tuo ulkopuoli on oikea herkku ja aivan täydellinen sävy mökkiisi!

  VastaaPoista
 2. Kivat valinnat ja hieno lopputulos. Näitä pitkään kestäviä valintoja kannattaakin pohtia huolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi! Juu, itse olen vielä vähän päättämätöntä sorttia, niin tällaiset päätökset tuppaavat aina vähän venymään. :)

   Poista
 3. Terrakotta on minusta nappivalinta oven väriksi. Kivasti sait kummatkin vaihtoehdot, kun sisäpuolesta tuli vaaleanpunainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! Olen tosi tyytyväinen terrakottaan, se sopii hienosti mökin vaniljanvalkoiseen.

   Poista
 4. Terrakotta sopii täydellisesti mökin muuhun ilmeeseen, oikein hyvä valinta. Ja vaaleanpunainen tuo kivaa hempeyttä. Taitaa Misokin hyväksyä värin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Tykkään myös kovasti väreistä. Miso kävi auttamassa maalauksessa ja hyppäsi vastamaalatun oven päälle, kun se oli pöydän päällä kuivumassa. Mentiin kiirellä tassupyykille. ;D

   Poista
 5. Ihanat värit sekä ulko- että sisäpuolella!

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground