MÖKKI JA PALSTA JOULUKUUSSA 2023.

20 joulukuuta 2023

Valkoinen siirtolapuutarhamökki lumisessa puutarhassa.

Lumi tuli ja lumi melkein suli. Eilen palstalla näytti ja tuntui maaliskuiselta, enkä oikeastaan pistäisi yhtään pahaksi, jos olisimme jo maaliskuussa. Tammi- ja helmikuu ovat pisimmät kuukaudet, ne tuntuvat kestävän ainakin puoli vuotta.

Pakkaspeitteeseen peitelty persikkapuu potagerissa.

Joulukoriste roikkuu luumupuun oksalta.
Löysin vuosi tai kaksi sitten tuubillisen kultaisia joulupalloja. Ne ovat pyörineet nurkissa, kun ajattelin tekeväni niistä kranssin, vaan enpä ole saanut aikaiseksi. Nyt nappasin putken mukaan mökille ja ripustelin pallot luumupuuhun.

Tähti-joulukoriste roikkuu luumupuun oksalla.
Oli myös muutama joutilas tähti, jotka nekin ripustin pallojen seuraksi luumupuuhun.

Viljelylaatikot lumisessa puutarhassa.
Joulukuun alussa, kun lunta oli vielä ohut kerros näkyi vierailijoitten jättämiä jälkiä lumessa. Luulen, että naapurin mökin alta alkava polku palstalleni oli rotan aikaansaannosta. Laitoin portille tiileskiven tukkimaan reittiä. Sen jälkeen lunta tuli sen verran runsaasti ettei jälkiä ole enää näkynyt, mutta sehän ei tarkoita etteikö epätoivottu kuokkavieras kävisi palstallani. Vuosi sitten tein ilmoituksen rottahavainnosta ja silloin paikalle tuotiin loukku, joka oli pitkälle kesään paikoillaan. Olikohan rotta (rotat) niin viisas, ettei langennut loukkuun, ehkäpä.

Luminen potager.
Palsta on saanut viettää hiljaiseloa, olen vain käynyt viemässä mökkiin tavaroita säilöön ja välillä hakenut ruukkuja kotiin. Kätevä tällainen talvivarasto, kesällä sitten varastointi siirtyy kotiin, kun mökkeilykausi käynnistyy.

Vanha omenapuu lumisessa puutarhassa.

Rönsyrölli vihertää joulukuussa.
Rönsyrölli vihertää jalallisessa viljelylaatikossa edelleen, vaikka on ollut kymmenisen astetta pakkasta ja luntakin useampi sentti niskassa. Nyt aloin toivomaan, että tämä talvehtisi. Rönsyrölli oli tämän vuoden uusi tuttavuus ja ihastuin siihen kovasti. Ihana vaihtoehto lankaköynnökselle, muratille ja maahumalalle. Ja nimi on ihan paras – RÖNSYRÖLLI! Awwwss.

Kiinankataja lumessa.
Kiinankataja | Juniperus chinensis 'Blue Alps'

Polku siirtolapuutarhan portille.

Eilen ja tänään aurinko hellii, huomenna on talvipäivänseisaus ja sitten alkaa valo taas lisääntyä. Mahtavaa!


{2022} {2021} {2020} {2019} {2018} {2017} {2016} {2015} {2014} {2013} {2012} {2011}

Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


6 kommenttia:

 1. Kyllä se tästä! Talvi tuntuu tosiaan pitkältä, etenkin, kun se alkoi jo marraskuussa. Tammikuussa toivoa tuo onneksi se, että päivä ei enää lyhene, vaan pitenee. Monena vuonna olen löytänyt lumikellojen nuppuja helmikuussa. Sitä kohti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän! Tosin juuri nyt tuntuu, ettei nämä lumet sula koskaan ja lisää tulee koko ajan taivaalta. Kunpa kevät tulisi tänä vuonna ajoissa. Lumikellot helmikuussa olisi erittäin toivottu näky.

   Poista
 2. Rönsyrölli, siinä on ollut nimen keksijällä hauskaa. Samaa mieltä olen, pari talvikuukautta tuntuu kuin puolelta vuodelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuntuu! Niinhän sitä sanotaan, että odottavan aika on pitkä.

   Poista
 3. Lämpimiä talvikuvia sinulla. Kevättä odotellaan ja puutarhassa möyrimistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kevättä kohti ja toivottavasti aikaista sellaista.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground