LOISTOKÄRHÖ 'OMOSHIRO'

03 helmikuuta 2024

Loistokärhö 'Omoshiro'.

Viime kesänä upeimmin ikinä kukkinut loistokärhö 'Omoshiro' ansaitsee oman postauksen. Olen aiemminkin ihastellut sen kukintaa, se on yhdeksänvuotisen historiansa aikana joku vuosi runsastanut kukintaa, ihailtava piirre kasvissa.

Loistokärhö 'Omoshiro'.
'Omoshiro' tarkoittaa japaniksi mielenkiintoista, olen sen maininnut varmasti useasti. Nimi ja sen kaunis liukuväri saivat minut sen aikanaan ostamaan. Omoshiro kukki pitkään ja runsaasti.

Loistokärhö 'Omoshiro'.

Loistokärhö 'Omoshiro'.


Omoshiron tukena on Sailan Elsan lempituoli -nettikaupasta tilattu oravatuki. Ensimmäistä kertaa viime kesänä Omoshiro hivuttautui viereisen omenapuun rungolle, sinne olen sen aikanaan suunnitellut kasvavan. Harmillisesti vasta nyt, kun olen viimeisen vuoden aikana jättänyt omenapuulle jäähyväisiä. Kuvista huomaa, että puu ei ole enää ihan parhaimmassa kunnossa ja se kasvaa liian lähellä omaa ja naapurin mökkiä. Hieman pelottaa miten se kestää myrskyt ja muut. Suunnitelmissa on jättää omenapuun runkoa paikoilleen, siihen kärhö voi halutessaan kietoutua.

Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


12 kommenttia:

 1. 'Omoshiro' on ihana ja aloitti ainakin viime kesänä myös meillä kukinnan yllättävän aikaisin. Sinun kärhösi on kyllä kookkaampi kuin minulla, mutta on se muutaman vuoden vanhempikin. Ja tiedätkö mitä? Minulla on luonnoksissa odottamassa viimeistelyä postaus samasta kärhöstä. Oli tarkoitus julkaista se ihan tässä helmikuun alkupuolella :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, että sinullakin on ollut Omoshiro samaan aikaan mielessä kuin minulla! :) Omoshiro kyllä ansaitsee useammankin postauksen, niin kaunis se on.

   Poista
 2. Olen ajatellut, että Omoshiro olisi liian herkkähipiäinen kasvatettavaksi, mutta kyllähän muiden rohkaisevat kokemukset auttavat valinnoissa =). Suorastaan ihmeellisen kaunis se on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun puutarhassa Omoshiro on ollut aivan huolettomalla hoidolla (lähinnä hoidotta) ja istutettu ihan miten sattuu, mutta onneksi se silti viihtyy ja kukkii kauniisti.

   Poista
 3. 'Omoshiro' on yksi parhaimmista kärhöistä. Se on noussut minulla joka vuosi istuttamisen jälkeen ja kukkii joka vuosi. Oikeastaan haluaisin puutarhaan toisenkin, on se niin hieno. Kukan väri on erityisen hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sama! Ehdottomasti hankit toisen, sinulla sellainen mahtuukin. Itse pitää vähän säännöstellä, jotta kaikki ehdottomasti pakko saada -kasvit mahtuvat puutarhaan.

   Poista
 4. Minäkin tykkään kovasti Omoshirosta! Aloittaa kukinnan ajoissa ja on oikein viehättävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terälehtien kaunis liukuväri on jotenkin niin hienostunut ja punaisen sävy ihastuttava.

   Poista
 5. Tämä kärhö on kyllä postauksensa ansainnut!

  VastaaPoista
 6. Omoshiro on todella kaunis ja minunkin puutarhasta se löytyy.

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground