MÖKKI JA PALSTA HELMIKUUSSA 2024.

21 helmikuuta 2024


Siirtolapuutarhamökki lumiseen aikaan.
Helmikuu on jo pyörähtänyt paremmalle puolelle ja kuukausi uhkaavasti lähestyy loppua. Mökki ja puutarha uinuu vielä talviunta, siirtolapuutarhuri olisi voinut myös kömpiä talviunille, vaan ei. Viime viikolla alkoi uusi arki – aloitin taas uudet opinnot. Siis sellaiset kokopäiväiset, joissa olen läsnä fyysisesti ja onpa ollut vaikeaa tottua siihen ettei etäpäiviä ole. Huhhuh.

Ja oikeastaan ne olivat jo kolmannet opiskelut, sillä suoritan myös omaan tahtiin tehtäviä verkko-opintoja leikkokukkaopintojen lisäksi. Sellaisia on kevään mittaan vielä tulossa kaksi kurssia lisää. Vähän hirvittää, mutta eiköhän kaikesta selvitä, kun vielä ei ole puutarhassa mitään tekemistä.

Ahavalta suojatut havut suojakankaiden alla.

Havut peittelin kuun alussa juuttisäkillä ja muovisella varjostusverkolla. Kun avasin varjostusverkon pakkauksesta, lenteli sellaiset pienet muovin palaset ympäri puutarhaa. Kylläpä ärsytti! (ja ärsyttää vieläkin)

Pakkaspeitelty persikkapuu lumessa.

Omenapuu lumen keskellä.
Lunta on runsaasti, mutta toivottavasti suunta on vähenevä.

Vanha, punainen kelkka nojaamassa mökin seinään.

Puuhyllykkö mökin seinän vieressä.

Potager lumen peitossa.
Olen suunnitellut tämän vuoden leikkoistuksia ja suuret on suunnitelmat ja haaveet. Mietin mansikoiden siirtämistä lavasta jonnekin (en vielä tiedä minne) ja pyhittäisin kaikki lavat leikoille, pois lukien palsternakat, valko-, ilma- ja ruohosipulit. Perunat ämpäriin ja daalioita sinne tänne kukkapenkkeihin, sillä saatoin tilata myös joitakin uusia daalian juurakoita. Heh. 

Ruukutuspöytä lumihangessa.
Olen myös miettinyt aika tavalla esikasvatuksen järkevää järjestämistä, koska suuret suunnitelmat vaativat vähän suuremmat tilat kuin yhden minikasvihuoneen verran. Kylvöjen alkua yritän toppuutella huhtikuulle, joten vielä on hyvin aikaa miettiä kevään ja kesän suunnitelmia.

Kaksi metallitähteä hyllyllä.

Puutarhaportti ja postilaatikko talvella.

Siirtolapuutarha talvella.

Opinnoista ja uuden arjen totuttelusta johtuen olen pahasti jäljessä blogien lukemisessa. Yritän vähitellen kiriä kiinni. {2023} {2022}.[2021] {2020} {2019} {2018} {2017} {2016} {2015} {2014} {2013} {2012}Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


10 kommenttia:

 1. Tunnelmallisia kuvia😊
  Leikkokukkien kasvatuksesta täälläkin haaveillaan.

  VastaaPoista
 2. Ihania aurinkokuvia talvisesta puutarhasta!
  Minäkin taisin tilata lisää daalioita, ja pionien juurakoita haaveilen lähes päivittäin, mutta vielä on ole osannut päättää mitä tahoisin eniten (sillä reilua 50 en voi ostaa;) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pioni! <3 Ne daaliat taitaa ihan itsestään hypätä ostoskoriin ja klikkata tilauksen menemään. :DD

   Poista
 3. Onnea ja intoa opiskeluun! Näissä kuvissa tuntuu jo kevään lähestyminen :).

  VastaaPoista
 4. Puutarhasi lepää vielä kauniisti lumessa, joka varmasti vajoaa näillä sateilla.
  Minäkin pohdin, jos vaikka vähentäisin hyötykasveja kesä-/leikkokukkien lisäämiseksi. Pienestä puutarhasta on kiva hakea syötävää omalle lautaselle, mutta varsinkin kaalikasveja joutuu jakamaan kaikenmaailman ötököiden kanssa.
  Ihan varmasti kannattaa opiskella, vaikka se merkitsisi fyysistä läsnäoloa opinahjossa. Tuskin jälkikäteen kadut. Onnea opinnoillesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! <3 Ainakin nyt mennään tällä jaolla, että kukkia on enemmän. Ehkä joskus myöhemmin on toisin.

   Poista
 5. Näyttääpä jo keväiselle, vaikka lunta on teilläkin yllättävän paljon. Onnea opintoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! <3 Onneksi lumipeite on jo vähentynyt, mutta kyllä sitä vieläkin on ihan liikaa.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground