KEVÄTMESSUT 2024. osa 1.

23 maaliskuuta 2024

Mainos: Kevätmessut*

Kevätmessut 2024 – tulppaanikimppuja.
Muhkeita tulppaaninippuja PuutarhaNikkareiden osastolla.

Jokavuotinen kevään avaus – Kevätmessut ovat taas Helsingissä. Kävin messuilla heti torstaiaamusta ja kummasti siellä viihtyi pitkän päivän. Messuilla on ihanan virkistävää piipahtaa pitkän talven jälkeen, kun vehreys hyökyy vihdoin päälle ja tapaa puutarhaystäviä. Tässä muutamia poimintoja Kevätmessuilta.

Kevätmessut 2024 – japaninkääpiökirsikka 'Kojo-no-mai'.
Japaninkääpiökirsikka 'Kojo-no-mai'.

Joka vuosi käydään tuttujen kanssa samat marinat – messut ovat kuukautta liian aikaisin ja puutarha- ja kasviosastoja on aivan liian vähän. Lisäksi messut osuvat Tukholmassa Nordiska Trändgårdar -messujen kanssa päällekäin.  Niin tänäkin vuonna.

Kevätmessut 2024 – Hillerstorpin ideaparvekkeella kalusteita.
Hillerstorpin ideaparveke.
Kevätmessuille oli saatu neljä koottua neljä parvekeideaa. Kuvasin kahta kauneinta. Tämä kuvissa näkyvä on kalustettu Hillerstorpin kalusteilla ja Järvenpään Kukkatalon kasveilla. Kiva kokonaisuus. Sain vinkin kokeilla kuvassa näkyvää puutarhatuolia – sepä olikin positiivinen yllätys. Tuoli nimittäin keinuin todella lempeästi ja siinä oli miellyttävä istua. Harkitsisin sellaisen hankintaa, jos tuoliasia olisi ajankohtainen.

Kevätmessut 2024 – Hillerstorpin ideaparvekkeella ikiviuhko kuivattuna ja esikasvatustarvikkeita.
Lähikuva Hillerstorpin ideaparvekkeen ruukutuspöydältä.

Kevätmessut 2024 – PuutarhaNikkareiden ideaparvekkeella huonekasveja ja esikoita.
PuutarhaNikkareiden ideaparveke.
Toinen kiva ideaparveke oli PuutarhaNikkareiden toteuttama. Sen keskipisteenä oli iso, oranssi löhösohva ja ympärillä runsaasti sitruspuita, yrttejä ja kukkivia kasveja.

Kevätmessut 2024 – PuutarhaNikkareiden ideaparvekkeella sitruspuita.
PuutarhaNikkareiden ideaparvekeen sitruspuita.

Kevätmessut 2024 – PuutarhaNikkareiden ideaparvekkeella sitruspuita ja esikoita.
PuutarhaNikkareiden ideaparvekkeen kasveja.

Kevätmessut 2024 – tomaatin taimia Pukinmäen Puutarhan osastolla.
Pukinmäen Puutarhan tomaatin taimia.
Helsinkiläisen Pukinmäen Puutarhan osastolla oli huonekasveja, daalian juurakoita ja muita mukuloita, muhkeita tomaatin taimia ja pöydällinen värikkäitä esikkoja.

Kevätmessut 2024 – kevätesikoita Pukinmäen puutarhan osastolla.
Pukinmäen Puutarhan esikoita.

Kevätmessut 2024 – Suomen Niittysiemenen osastolla kuivattuja kukkakimppuja seinällä.
Suomen Niittysiemen harmoninen osasto.
Suomen Niittysiemen oli messuilla mukana isolla ja kauniilla osastolla. Osasto on jo useamman vuoden ollut tunnistettavasti samannäköinen ja hirmu harmoninen. Tykkään. Niitylle ei oikein ole paikkaa Kesäpesällä, joten siemenet jäi tältä osastolta ostamatta (ja koko messuilta).

Kevätmessut 2024 – Suomen Niittysiemenen osaston reunuspietaryrttikimppu ja siemenpusseja.
Suomen Niittysimenen osaston kimppu ja siemenpusseja.


Kevätmessut 2024 – Gardenan osaston polkupyörä ja polkupyörän pesin.
Gardenan osaston polkupyörä ja polkupyörän pesin.

Gardenan osastolta bongasi hauskan uutuuden – polkupyörän pesimen. Se oli laitettu esille hauskasti polkupyörän kanssa. Esittelen erillisessä postauksessa myöhemmin ideapuutarha-alueen parhaita paloja.*Lippu Kevätmessuille saatu.

Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


4 kommenttia:

 1. Kiitos messumaistiaisista näin blogin välityksellä. Täytyy tunnustaa, että minustakin messujen ajankohta ja houkuttavuus olisi suurempi, jos sieltä voisi ostaa hauskoja taimia puutarhaan istutettavaksi. Näiden messujen tarkoitus on ehkä lähinnä herättää ideoita ja ruokkia aisteja. Hyvä niinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti messukeskuksella on aika tiukka aikataulutus messujen suhteen eikä muutokset ole niin yksinkertaisia kuin kuvittelisi. Harmillista sinänsä, lompakko kyllä kiittää ! :D

   Poista
 2. Kiitos messukuvista, jälleen ne olivat hienosti valittu ja kuvattu - odotinkin postaustasi juuri tämän takia. Itse en Helsingin messuille tullut, olin Tukholmassa. Messut ovat todella aikaisin joka vuosi eli marinaa on vuosia jatkunut ja toinen marinan aihe on ollut standipaikkojen korkea hinta, joten pienillä firmoilla ja harrastajaseuroilla ei juurikaan ole mahdollisuutta osallitua.

  Mutta ihania kuvakulmia olet ottanut, upeat nuo tulppaanit - niitä oli Tukholmassakin paljon. Iloiset esikot ja taimet tuovat kevättä lähemmäksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! Niinpä ja laihat koronavuodet varmasti vain pahensivat tilannetta ja nyt kaikki on vaan kallistunut, joten tuskin jatkossakaan osastojen hinnat tulevat laskemaan. Harmillista sekin, olisi kiva saada lisää puutarha-alan toimijoita, kaikkien laiturien ja kesämökkipaikkakuntien lisäksi.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground