MÖKKI JA PALSTA MAALISKUUSSA 2024.

24 maaliskuuta 2024


Siirtolapuutarhmökki.
Eilen oli vuoden ensimmäinen puutarhapuhastelupäivä, kun vanhempani, poikaystäväni ja hänen äitinsä kokoonnuimme palstalleni omenapuutalkoisiin. Tehtävälistalla oli omenapuiden kevätleikkaus ja yhden puun kaato.

Ensimmäistä kertaa leikkasin itse kokonaisen omenapuun vesiversot. Toisen puun leikkaukseen sain apua poikakaverilta ja hänen tikkailta. 'Punainen Melba' on korkeampi, enkä olisi leikkurilla yltänyt korkeimpiin oksiin. 

Vanha, punainen kelkka nojaa luonnonvalkoiseen siirtolapuutarhamökkiin.

Lumi oli mukavasti sulannut, mutta vielä sitä on tuskastuttavan paljon. Särjin jäätä ja levitteli lunta nopeuttaakseni sulamista. Palstalla oli muutamassa kohdassa vettä, ei onneksi hälyttävän paljon ja vain käytävillä. Ainakaan vielä eivät kasvit vaikuttaneet olevan vaarassa, paitsi potagerin lavassa olevat taimipurkit, jotka lilluivat vedessä. Kauhoin vettä mökin sivustolta kukkapenkkiin, jotta mökin puuosat eivät olisi vedessä. Itse mökki ei ole vedessä, mutta Mison pääsyn mökin alle estävät ritilät taas oli.

Kevään ensimmäinen lumikello.
Lumikello | Galanthus
Ensimmäinen kevään merkki löydetty. Yksi lumikello oli kukassa – ihanaa! Tästä se taas lähtee, en malta odottaa.

Siirtolapuutarhan potager.
Potageriin kerättiin risuja ja oksia. Puutarhan porttia ei saa auki, se on jään ympäröimä, joten kottikärryillä ei voinut viedä oksia haketukseen. Osan isommista oksista käytän puutarhassa ja nipun pienempiä toin kotiin ja toivon niiden ryhtyvät kukkimaan.

Siirtolapuutarhan potager.
Muiden lähdettyä puuhastelin palstalla, pilkoin Magnoliamaan perennojen varret penkkiin. Se on ainut kokonaan lumeton kohta. 

Nyrjätin nilkan tuon ruukutuspöydän kohdalla ja kaaduin selälleni lavojen väliin. Onneksi en lyönyt selkää tai päätä mihinkään ja sain väännettyä nilkan takaisin oikeaan asentoon. Nilkutin surkeana hetken ympäri palstaa, kunnes päätin luovuttaa ja lähteä kotiin Mison luo.

Siirtolapuutarhamökki ja kaksi omenapuuta.
Kannoin yhden tuolin ulos ja maltoin ehkä 10 sekuntia istua sillä. Pylly paleltui, kun en jaksanut etsiä talvisäilöstä istuintyynyä ja teki mieli tehdä kaikenlaista, eikä vain istuskella. Tämä siis ennen nilkan muljahdusta.

Siirtolapuutarhan käytä ja portti maaliskuussa.

Mainitaan vielä, että tein 10. maaliskuuta toisen satsin talvikylvöjä, jotka toin mökkiin. Silloin multaan pääsi:
Tuoksuherne 'Spring Sunshine Burgundy'
Tuoksuherne 'Spring Sunshine Champange'
Koristeporkkana 'Dara'
Koristeporkkana 'Purple Kisses'
Ruiskaunokki 'Black Boy'
Ruiskaunokki 'Mix'
Pyöröjänönputki 'Griffithii'
Iso-olkikukka
Silkkiunikko 'Pandora'

Lisäksi voitin onnekkaasti Päivänpesän elämää -blogin synttäriarvonnassa Katjan puutarhan siemeniä. Kiitos ja onnea vielä! <3
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


3 kommenttia:

 1. Sinulla on kiva kaaripolku mökille. Haaveilen aina tuollaisista, mutta pihassamme ei ole oikein sopivaa paikkaa niille. Porttiin ei voi laittaa, kun pitää päästä korkealla pakettiautolla tai kuomullisella peräkärryllä aina tarvittaessa ajamaan pihaan.

  VastaaPoista
 2. Lumikello! Ihanaa todellakin.
  Ihanan keväiseltä näyttää, huomattavasti vähemmän lunta kuin meillä :D
  Onneksi et satuttanut itseäsi pahemmin.

  VastaaPoista
 3. Kiva, että olivat mieluisat siemenet. Toivotaan niille hyvää itävyyttä. Sain noista omenapuista ideaa leikata omia puita enemmän, turhan pitkiksi annan kasvaa oksien. Onneksi et satuttanut itseäsi pahemmin.

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground