KEVÄTMESSUT 2024. osa 2 Ideapuutarhat.

26 maaliskuuta 2024

Mainos: Kevätmessut*

Kevätmessut 2024 Ideapuutarhat – mehipuut.

Tässä se toinen postaus Helsigin Kevätmessuilta. Ensimmäiseen postaukseen pääset tästä. Kaikki kuvat ovat messujen Ideapuutarhoista. Tänä vuonna Ideapuutarhat tuntuivat olevan kerrankin nimensä mukaisia – ideoita täynnä. Kasvivalinnat olivat paikoitellen hassuja, mutta siihen lienee vaikuttavan messujen aikainen aikataulu ja haastavauus saada vehreinä olevia puutarhakasveja. Nyt istutuksissa oli sekaisin huonekasveja, perennoja ja puuvartisia. Kunttaa unohtamatta.

Kevätmessut 2024 Ideapuutarhat – kukkivat onnenpensaat.


Kevätmessut 2024 Ideapuutarhat – kukkainstallaatio.

Idea-alue oli messuhallin perällä ja sen keskipisteenä opiskelijoiden tekemä valtava kukkainstallaatio. Sen ympärille oli säteittäin luotu erilaisia ideamaailmoita: luonnonkivirakenteinen piha, betonirakenteinen piha, puurakenteinen piha, kierrätyspiha, risupiha ja metsäinen pöllipiha. Näistä kolme viimeistä oli omat suosikkini. 

Kevätmessut 2024 Ideapuutarhat – värikäs istutus.
entt

Kevätmessut 2024 Ideapuutarhat.
sdvsdb

Kevätmessut 2024 Ideapuutarhat – Kierrätyspihan ruostunut auto.

Kierrätyspihan katseenvangitisja oli vanha, ruosteinen auto, johon oli tehty istutuksia ja vesiaihe. Ruosteisia esineitä oli enemmänkin käytetty tässä osiossa koristeina ja istutusastioina. Isoa autoa en puutarhaani ottaisi, mutta pienempiä ruosteisia metalliastioita kyllä. Kuvissa näkyvä keltakukkainen väriherne vaikuttaa tehneen tulemisen kevätkukkavalikoimaan. 

Kevätmessut 2024 Ideapuutarhat – Kierrätyspihan farkuista tehdyt istutukset.
Kierrätyspihassa oli myös kuvauksellinen rivi farkkupeppuja istutusastioina. :)

Kevätmessut 2024 Ideapuutarhat – Risupihan risuista tehty aita.
Risupiha nousi ehkä omaksi lemppariksi. Pidin risuaidasta, joka rajasi aluetta. 

Kevätmessut 2024 Ideapuutarhat – Risupihan koivusta tehty pyöräteline.
Aivan loistava pyörätelineidea, jonka aioin röyhkeästi kopioda omaan puutarhaan.

Kevätmessut 2024 Ideapuutarhat – I'am Red Cat -paju.

Pakko saada -paju. <3 Saaripalstan Sailan pajupostaukset nostattavat joka kevät kovan pajukuumeen. Niitä ei vain tunnu mistään löytyvän juuri nyt, vaikka on paras pajunkissasesonki meneillään. Harmitti vietävästi, kun en päässyt messujen jälkeiseen pop up -myyntiin ostamaan näitä idea-alueen kasveja edullisesti, kun olin kiinni musiikkivideon kuvauksissa.

Kevätmessut 2024 Ideapuutarhat – Metsäisen pöllipihan
Metsäisessä pöllipuutarhassa oli käytetty kunttaa ja pöllejä hauskasti.

Kevätmessut 2024 Ideapuutarhat – Metsäisen pöllipiha.
Pölleistä oli tehty hauskoja penkkejä ja hyönteishotelleja.

Kevätmessut 2024 Ideapuutarhat – Metsäisen pöllipihan puukiekoista tehty laatoitus

Nämä pöllikiekot askel"kivinä" olivat myös kiva idea.


*Lippu Kevätmessuille saatu.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


2 kommenttia:

  1. Olitpa valinnut mukavat kuvauskohteet! Tuo risupiha oli mielestäni kuviesi perusteella mieleisin! Olen niin tavis, että pöllejä en pihaan laittaisi, koska meillä on ovat polttopuuta ja puut kaadetaan vain tarpeeseen + tuulikaadot, mutta risuja tulee aina ja niiden käyttöideat ovat tervetulleita, samoin kierrätysjutut. Ruosteista autoa en minäkään pihaan ottaisi, mutta ruostuneet esineet ovat kauniita, niitä oli paljon Tukholmassakin! Ihanat pajut!

    VastaaPoista
  2. Kiitos näistä messukoosteista. Perjantaina väkeä oli paljon ja siksi kuvausintoni ei päässyt lentoon. Lisäksi Ukkokulta seuranani aiheutti askelten nopeutumista.
    Tuo ekan kuvan mehikasvi oli minusta tosi hieno.
    Kuten ekassa postauksessa mainitsit, messujen ajankohta on puutarhan kannalta turhan aikainen. Menee vielä tovi, ennen kuin mitään pääsee maahan kaivamaan. Eikä kaikilla ole sopivia säilytystiloja kasveille. Ideoita toki voi ammentaa vaikka mihin vuodenaikaan.

    VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground