MYSTEERIKUKKA.

08 toukokuuta 2012
Tässä pari lisäkuvaa aiemmin ihmettelemälleni kukalle. Anonyymikommentoija ehdotti kasvin olevan taponlehti, mutta nyt kun se kukkii, niin eipä taida ollakaan. Ei ainakaan googlaustulosten jälkeen. Google kertoo kasvin kukkivan vaatimattomasti lehden alla, mutta tämä ei. Näyttää samaa kasvustoa olevan naapureillakin. Sieltä on levinnyt vai mistä, viime kesänä tästä ei ollut heinäkuun puolen välin jälkeen mitään hajua.

Toisessa kuvassa näkyy rehottava levinneisyys, kalusteryhmän luota lähtee kaksi kukkapenkkiä, joiden väliin kuvan etualalle jää nurmikko. Kukkapenkit ovat toisiinsa nähden 90 asteen kulmassa. Nurmikkoa ei näy, näkyy vain tätä mysteerikukkaa.

Onko ehdotuksia? Vai onko tämä kuitenkin taponkukkaa?

Edit 9.5.
Lueskelin eilen illalla Mökki ja pelakuu -kirjaa ja sieltä bongasin keväisessä kuvassa keltaisen kukan ja kuvatekstissä puhuttiin mukulaleinikistä. Kuvahaku ja Wikipedia vahvistavat palstani valloittaneen kukan olevan tämä. "Laji on varhainen kevätkukkija ja lakastuu nopeasti kukinnan jälkeen. Keskikesällä mukulaleinikin maanpäälliset osat ovat kokonaan kadonneet ja muut lajit vallanneet kasvupaikat" Bingo! :)

4 kommenttia:

 1. kerrankin olisin osannut nimetä kasvin :)
  tällaiset kasvit on hauskoja, kun yhtäkkiä huomaa niiden vaan kadonneet jonnekin. sama ilmiö on esim. scillan kanssa.

  VastaaPoista
 2. Se todellakin katoaa, sillä viime kesänä ei ollut nurmikolla mitään merkkiäkään kyseisestä kasvista! :) hämmentävää, mutta ihanaa kun oppii koko ajan uutta.

  VastaaPoista
 3. Itsekin nyt keväällä mietin, että minkä verran tuota oikein mahtoikaan kasvaa viime kesänä, ja vähän manailin kun huomasin sitä levinneen laikkuina sinne tänne ja joka paikkaan (minne ei tarvitsisi levitä) - ja sitten muistin, että piru vie, tuohan katoaa jossain vaiheessa, joten antaa olla vaan :)

  VastaaPoista
 4. Mitähän muita yllätys kasveja vielä ehtiikän kesän myötä löytyä, joita en ole nähnyt/huomannut viime vuonna? Jännitystä, jännitystä... :)

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground