RAIVAUSTA PALSTALLA.

11 kesäkuuta 2013


Pieniä projekteja palstalta. Kahden omenapuun välissä on ollut hirveä ryteikkö. Olen pari kesää miettinyt mitä tekisin. Puiden välissä kasvaa kultapalloja ja kultapiiskuja {+ tietenkin rikkaruohoja}, joista kummastakaan en hirveästi välitä. Ovat keltaisia ja ovat korkeita, jotka kaatuvat lappeelleen helposti. Kultakasvit ovat tehneet vihreän muurin ja viime syksynä puskien takaa raivatut ja ylöskaivetut vadelmat muodostivat kunnon viidakon.Nyt sain kunnon raivonpuuskan ja revin kaikki pois, jonka jälkeen vielä lapiolla käänsin maan ympäri ja noukin juuren palasia pois. Hetkeksi kohta jäi ammottamaan tyhjyyttään. Sitten päätin kylvää siihen nurmikkoa. Viime viikonloppuna heittelin sekä nurmikon että puna-apilan siemeniä alueelle. Ja sitten vettä päälle. Nyt odotellaan. :)


Jotta ei jäisi harmittamaan palstalta hävitetyt kasvit, istutin kaksi puskaa aidan viereen, pionimaan jatkoksi. Saa nähdä tuliko istutettua rikkaruohoja vai oikeita kukkia. :) Niin ja nuo tuossa omenapuunvieressä ovat luullakseni varjoliljoja, ainakin sen olettamuksen perusteella jätin ne paikalleen. :) 

Jos siirsin kultapalloja, niin hyvä, ovat kuitenkin syyskesällä kauniita maljakossa ja mitä ilmeisemmin myös perinteisiä siirtolapuutarhakasveja. Tunnen vähän huonoa omatuntoa istutellessani japaninvaahteroita ja muita höpöhöpökasveja perinteisten suomalaisten perennojen tilalle. Haluan kuitenkin säilyttää vanhaa myös puutarhassa.Tulipa avaran näköistä! Suunnitelma on tämä -riippukeinu omppupuiden väliin roikkumaan. Olisin jo ostanut, mutta Granitissa ei ollut mustaa... :) Tiedostan toki, että nurmikon pitää antaa kasvaa rauhassa, eikä mennä tallomaan kasvun alkuvaiheessa, minkä riippukeinu tuossa kohtaa aiheuttaa. Mitäänhän ei vielä ole tullut maanpinnalle, joten tovi tässä täytyy odotella, että mitään uskaltaa ripustella ja odotella niitä mustia keinuja myös saapuvaksi sinne Granitiin. :)

6 kommenttia:

 1. Kylläpäs tuli kivannäköinen, tuo riippukeinu olisi ihana, meillä ei oikein löytynyt kahta sopivaa puuta niin ostimme fatboyn, kyllä riippukeinu pitää olla, aurinkoista kesän jatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiits! :) Joo, kyllähän se riippukeinu pitää hommata ettei puuhat palstalle mene täysin työksi. ;)

   Poista
 2. Palstasi on niin suloinen - kerrassan suloinen ja tuo riippukeinuidea on kuin piste iin päälle =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitsis! :) Tuo puiden välin on nyt ilman kasveja kuin tehty riippukeinulle -ei taida olla vaihtoehtoja! :)

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground