KUKKIA, KUKKIA.

19 elokuuta 2015

Harmaamalvikki | Lavatera thuringiaca 
Kuvat ja bloggaukset laahaavat nyt pahasti jäljessä. Tämän postauksen kasvit ovat olleet kukassa elokuun alussa. Olen hävittänyt näitä malvoja reilulla kädellä ja silti niitä pukkaa vähän joka paikasta palstalla. Ovat ihania, mutta jos pysyisivät yhdessä kohtaa... Suunnitelmani on tänä vuonna saattaa eksyneet yksilöt köynnöshortensian köynnöstuen ja palstan aidan väliseen puolen metrin levyiseen ja parin metrin pituiseen hukkatilaan.

Väriminttu | Monarda spp.
Tämän värimintun alun sain bloggajatapaamisessa Autuas olo -blogin Cheriltä. Kiitos! Ah, mikä söpöliini. En ollut aiemmin tajunnutkaan tälläisen kasvin olemassa oloa. Nyt olen bongaillut näitä muiltakin siirtolapuutarhureilta, varsinkin tummempina versioina.

Syysleimu | Phlox paniculata

Syysleimu | Phlox paniculata

Syysleimu | Phlox paniculata
Nämä kolme syysleimua ovat olleet palstalla ennen minua, näyttää olevan samoja myös naapureilla.

Loistokärhö 'Warzawska Nike' | Clematis Jackmanii

Tämän kärhön ostin eurolla Kodin ykkösestä ensimmäisen siirtolapuutarhurointivuoteni loppukesästä. Kärhö on kyllä kukkinut koko rahan edestä ja vähän päälle. Samassa rivissä on ollut neljä kärhöä, tänä vuonna vain valkoinen tarha-alppikärhö 'Alpina Plena' on kukkinut tämän 'Warzawska Niken' lisäksi.

Rohtosuopayrtti | Saponaria officinali
Rohtosuopayrtti ja tarha-alpi yrittävät kovasti peitota pienen karviaspensaan alun. Viime viikonloppuna kaivoin karviaista esiin. Aika villisti leviätä tapaus, ilmeisesti.


Jonkun sortin kello. Näitä vanhoja asukkeja.

Syyshortensia |  Hydrangea paniculata 'Vanille Fraise'
Syyshortensiani kukkii kokoonsa ja hentoon varteensa nähden runsaasti. Isot hattarat tuntuvat aivan liian painavilta ohuiden oksien kannatella. Mutta ihanaa, kun kukkii! Tuskin maltan odottaa, että nämä muuttuvat vaaleanpunaisiksi hattaroiksi.

Jalohortensia | Hydrangea macrophylla Endlesss Summer 'Twist-n-Shout'
Yllä mainitun loistokärhön kanssa samaan aikaan alesta ostettu jalohortensia pääsi viime vuonna loppukesästä uuteen, aurinkoisempaan paikkaan ja on selvästi viitynyt paremmin. Puska on kasvanut ja ensimmäiset kukat ovat nupuillaan.

Palavarakkaus | Lychnis chalchedonica
Pari postausta sitten esittelin ensi kertaa palstallani kukkivaa vaaleanpunaista palavarakkautta. Silloin ihmettelin missä on se paloauton punainen versio. Olihan se tallella, mutta vain yhden kukan voimalla. Sekin vähän ujosti rohtosuopayrtin ja tarha-alpin seassa piilossa.

Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


6 kommenttia:

 1. Yes, nyt saan vihdoin tiedon postauksistasi blogilistaani! Täytyypä tehdä sama vääntö niiden muiden piilottelevien blogien kanssa.
  Välille Fraise on kyllä aivan ihana hortensia. Omani on nyt 2-vuotias ja kukkii tänäkin vuonna runsaasti. Nyt sen varsiin on tullut tanakkuutta, mutta alimpia oksia täytynee jälleen tukea, että se jaksaa kannatella kukintoja. Ja kyllä sitä vaaleanpunerrusta myöhemmin tulee.
  Minusta tuo kellokukka on vuohenkello, joka on aika hanakka leviämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavuutta! :)

   Juu, tuo Vanille Fraise on ihana, nyt on sitä vaaleaapunervaakin jo tullut. Olen laittanut sille tuen kun kukat näyttävät niin raskailta sen hentoisiin varsiin nähden. Tukevuutta tämä todella kaipaisi, mutta suuresta määrästä kukkia en valita!

   Vuohenkello, se saattaisi olla juurikin tuo! Sitä{kin} on vähän siellä ja täällä, joten sopii myös tuo kuvaus leviävyydestä.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. On, vaikka välillä tuntuu että saisi olla enemmänkin! :)

   Poista
 3. Ihania, oikeita vanhan ajan perennoja.
  Minäkin sain tuon vaaleanpunaisen värimintun Cheriltä. Ja kipaisin katsastamaan omaani, kun näin miten kauniisti se sinulla kukki. Mun taimi olikin jo kukkinut, huomaamatta. En tajua, millä välin. Olen mielestäni sitä tarkkaillut tämän tästä.
  Mutta ihan terhakka se onneksi oli, joten ensi vuonna varmasti saan nauttia kukasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, vanha palsta ja suurin osa on vanhoja kasveja, niitä mummoperennoja on täällä kaikilla.

   Meinasi mennä multakin värimintun kukinta ohi. Olin myös muka tarkkaillut sitä ja se oli vain sellainen pieni alku, pelkäsin että nyhdän sen rikkana pois. Sitten seuraavassa hetkessä se olikin venähtänyt pituutta ja täydessä kukassa.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground