HEINÄKUUSSA.

02 elokuuta 2015


Australian villipelargonia
Tässä muutamia kuvia vielä heinäkuun puolesta välistä. Yllä oleva australian villipelargoni on ihana, ostin sen Turun puutarhamessuilta, kun Helsingin messujen jälkeen jäi kaivertamaan miksen ostanut. Eikä paljon auttanut asiaa, kun kaimani 100% outdoor -blogissaan sitä kovasti hehkutteli. Raukka otti muutosta nokkiinsa, mutta onneksi kuitenkin on vähitellen toipunut. Vielä kun se ehtisi kukkia...


Muutama pelakuu lisää... Olen tänä vuonna kunnostautunut pistokkaiden otossa. Aion tunkea kaikki pelakuuni talveksi kellarin häkkikomeroon talvehtimaan, saattaa tulla tulee vähän ahdasta, mutta jos saisin edes muutaman säilymään hengissä. Pitäisi myös ehkä kokeilla talvetusta asunnossa sisällä, olisiko puutalon ilmasto parempi pelargoneille kuin edellisen ysäribetonikerrostalon.


Tarhakeijunkukka Heuchera 'Black Beauty'


Neidonhiuspuu Ginkgo biloba | hortensia
Pieni neidonhiuspuuni talvehti sisätiloissa. Luulen, että se olisi talvehtinut myös ulkona, sillä muistaakseni puutarhuri, jolta taimen ostin kertoi sen kasvaneen ulkona ja paljon pohjoisempana kuin Helsingissä. Uskaltaisinkohan istuttaa sen ensi talveksi maahan? Kotona saattaa nimittäin olla vähän täyttä kasvien kanssa... Ruukku pitäisi ainakin vaihtaa suurempaan jos ei muuta.


Pikkusydän Dicentra
Äidiltä viime vuonna saatu pikkusydän on lähtenyt vihdoin kunnon kasvuun. Säilyttelin jakotainta muovipussissa omenapuun alla ihan liian pitkään tietämättä minne kasvin istuttaisin. Onneksi se on ollut sinnikäs ja nyt ihastuttelee kukinnalla.


Alkukesästä, kun sain kunnostettua tämän seinustan, sain myös järjestettyä rännin alla sadeveden keräyksen. Kaikki kuvassa olevat ämpärit, emalikattila ja kastelukannu ovat pengottu roskalavoilta. Yhden ongin siirtolapuutarhan roskiksesta sellaisella pyörän kuminauha, "mustekala", -systeemillä. :) Tykkään kastella sadevedellä enemmin kuin hanavedellä. Säästää vettä ja käsittääkseni myös kukat tykkäävät.Seuraa Oravankesäpesää: Blogilista | Bloglovin'  | Pinterest
 


8 kommenttia:

 1. Voi ihastuksen ihastus kun Oravan kesäpesällä näyttää taas niin ihastuttavalta. Tuo villipelargoni on supersuloinen. Meilläkin on samainen, muttei ole kukkinut vielä. Pelarguissa on sitä jotain nostalgista, kumpa vain tuo talvettaminen onnistuisi =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos! :) Pelargonit ovat ihania! Muutaman viime vuoden aikana koettu pelakuuhurahdus on tuonut eteen niin paljon niin eksoottisia versioita niille vaaleanpunaisille mårbackoille. Eikä niissäkään ole mitään vikaa, päinvastoin ne ovat aivan hurmaavia.

   Poista
 2. Tosi ihania pelakuita...Onkos tuo yksi tuoksupelakuu. Olen sellaista metsästänyt jo viime kesänä, mutta aina olen myöhässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, on tuoksupelakuu. Mulla on niitä useampiakin, pari olen ostanut Plantagenista, pari Hong Kongista ja pari Puutarhanikkarien myymälästä.

   Poista
 3. Varsin hauska tuo sankorivistö! Mukavan rentoa puutarhasisustusta ja samalla tarpeellisia ja hyödyllisiä kastelusssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, sinkkisangot ovat kauniimmat kuin kirkuvan väriset muoviset. Antaa värien kirjon tulla kukkasista. :)

   Poista
 4. Meilläkin on rännien alla keräilyt, peltiset kastelukannut;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peltiset on niin paljon tyylikkäämmät kuin muoviset! :)

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground