KALMILAINEN HYÖTYPUUTARHA.

17 syyskuuta 2016Kävin kesälomalla, elokuun lopulla, äitini kanssa tutustumassa Askaisissa Louhisaaren kartanon kalmilaiseen hyötypuutarhaan. Louhisaaren puutarhaan on tänä kesänä perustettu 1700-luvun kalmilainen puutarha hyöty- ja koristekasveineen. Louhisaaren puutarha on ollut aikoinaan varsin menestyksekäs, jo 1600-luvulla siellä tiedetään kasvatetun muun muassa kirsikoita.

Kalmilainen puutarha on perustettu paikalle, jossa on aikoinaan sijainnut kartanon oma hyötytarha. Kalmilaisten oppien mukaan hoidettu hyötypuutarha pitää tärkeänä sekä kasvien hyödynnettävyyttä että puutarhan kauneutta ja symmetrisyyttä. Suorissa riveissä oleviin kasvilaatikoihin oli istutettu sekä syötäviä että silmän ilo -kasveja. Käynnin aikana useat laatikot olivat jo tyhjillään, kun satoa oli korjattu.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


8 kommenttia:

 1. Vautsi - aivan mahtavan kuuloinen retkikohde =) Kiitos vinkistä ja ihastuttavista kuvista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ja kannattaa mennä tutustumaan myös itse kartanoon ja sen kummitushuoneeseen... :) Tosin moitteita annan hyvin suppeasta museokauppavalikoimasta.

   Poista
 2. Yes, tuosta on monet kerrat ajettu ohi, mutta eipä ole koskaan tullut käytyä katsomassa. Taas oppi uutta, kiitos Kati!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, tuo kalmilainen puutarha on vasta tänä kesänä tehty. :) Ei ihme, ettet ole siitä välttämättä aiemmin kuullut. Äitini kertoi, että kartanon mailla/lähipuutarhassa on myös jonkinmoinen ruusutarha, tokikaan se ei enää ollut kukassa kun kävimme, mutta varmasti on upea, kun kaikki on kukassa.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground