SITÄ SUN TÄTÄ.

18 syyskuuta 2016Kuvia kesälomani viimeisiltä päiviltä, syyskuun alusta. Äitini neuloma villahuopa ei ole enää somiste, vaan tarpeellinen lämmike. Kesä on ollut mieleeni, sopivan lämmin, ei liian kuuma eikä kylmä. En allekirjoita väitettä, että kesä olisi ollut sateinen. Lomallani, kolmen viikon aikana, ei yhtään kokonaista päivää satanut vettä. Olen koko muun kesän pyöräillyt töihin ja ei silloinkaan ole jatkuvasti tarvinnut vetää sadeviittaa päälle. Sitä paitsi 'Niobe'-kärhöni kuoli kuivuuteen.


Istutin ensi kerran palstalle perunoita ja voin luvata, että sen teen myös ensi vuonna. Kuvassa 'Highland Burgundy Red' -pottuja. Perunamyyjä haukkui ämpäriviljelmät perunoille huonoiksi, mutta silti aion jatkaa niissä kasvatusta. Tilaa ei muuhun ole.


Kyllästyin muistelemaan omenapuideni nimiä ja laitoin jokaiseen nimikyltit roikkumaa. Punainen Melba - Antonovka - Syysjuovikas. On se vaikeaa, varinkin muistaa missä järjestyksessä ovat.


Tämän kesän kokeilu oli siirtää metallisohva omenapuiden väliin, muuten kiva, mutta varjoinen paikka ja nurmikko upottaa pienijalkaisen sohvan, kun siihen istuu. Ensi vuonna jonnekin muualle, luulen.


Syysleimu jaksoi maljakossa tai siis Nanny Stillin Flindari-pullossa yllättävän pitkään.
Punainen Perhoset-pöytäliina löytyi neljällä eurolla Malmin Fidasta. Halpa hinta Dora Jungin suunnittelemasta pöytäliinasta. Vähän on jouluinen väri, mutta tykkään. Tykkään punaisesta ja tykkään kuosista. Onneksi sekä kotona että mökillä on niin pieniä pöytiä, että melkein kaikki liinat sopivat.


Kuormalavassa oli saa ottaa -lappu ja minähän otin! :) Lavasta tuli ämpäriteline ja kuivatuspaikka. Ensi kesänä ehkä jotain muuta.


Ikean {?} astiankuivausteline oli Kierrätyskeskuksen ilmaisteltassa odottamassa minua. Nappasin mukaan, kuivattelen siinä punasaviruukkujani. Fiininpi kuivausteline, House Doctorin mallia, on mökin sisällä astioita varten. Soikea emalitarjotin on myös Kierrätyskeskuksen ilmaistarjontaa, kuten myös moni punasaviruukkuni.


Lopuksi tämän kesän lempipaikka. Tuossa penkillä olen istunut kerran jos toisenkin, välillä palstapuuhien välissä levähtäen, välillä viiniä nauttien ja Radio Helsinkiä kissa sylissä kuunnellen. Tämä kesä on ollut hyvä ja onnellinen.Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


14 kommenttia:

 1. Meilläpä onkin samanlaiset punaiset pöytäliinat ja vaikka onkin perhosia, ajattelen myös sen olevan aika jouluinen :D

  Ihana tuo huopa, värimaailma ihanan rauhallinen! Tuollaisen ritilätelineen tarvitsen myös navettaan pihatyökalujen talvisäilytystä varten, taidanpa tutkailla myös kierrätyskeskuksen suuntaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin jännä! Niin kesäinen aihe, mutta silti tulee joulu mieleen! :)

   Poista
 2. Ihana fiilis tuli tästä postauksesta! <3
  Onni koostuu pienistä hetkistä, ne täytyy vain huomata. Monesti sitä hösöttää vaan kaiken hyvän ohitse kiireissään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! <3 Nimenomaa pitää huomata ne pienet onnellisuuden aiheet, niitä on vähän siellä ja täällä. Niistä kertyy iso iso onnellisuus. :)

   Poista
 3. tässä blogissa on kivoja vinkkejä ja kiva tunnelma ja varsinkin kissa...

  rautasohvan jalkojen alle voit laittaa tallat niin ei upota -

  hannah

  VastaaPoista
 4. Ihana postus!
  Kesä on täälläkin ollut hyvä. Sateita on saatu todella vähän ja aurinkokaan ei ole ollut turhan kuuma.
  Mukavia syyspäiviä sinne mökille....ja tietysti, myös kotiin..:)

  VastaaPoista
 5. Kauniita kesäajatuksia tämä postaus pullollaan, väkisinkin Hymy nousee huulille lukiessa.

  VastaaPoista
 6. Meillä tästä kesästä jäi mieleen sateet;) paitsi syyskuu on ollut poikkeus, aika upeaa auringonpaistetta useimpina päivinä! Sohvat ja tuolit ovat ihan must- puutarhajuttuja, kovin käytettyjä ainakin meillä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, pitää olla paikkoja joihin voi pysähtyä ihailemaan käätensä jälkiä ja puutarhan omaa tahtoa! :)

   Poista
 7. Onnellisia ajatuksia<3 toivottavasti ensi kesänä pääsisin piipahtamaan:) Mutta nähdään ennen sitä!

  VastaaPoista
 8. Kiitos Kati! <3 Eiköhän tässä taas jossain törmätä!

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground