PIHA & PUUTARHA -MESSUT 2018.

08 huhtikuuta 2018


Kävin lauantaina Turun Messukeskuksessa Piha & Puutarha -messuilla. Tukholman messujen jälkeen turkulainen versio on pieni ja sympaattinen. Kiinnostavaa löytyy yksi hallillinen ja pari osastoa toisesta. Yleiskoristelu oli hieno, ainaiset tulppaanit tosin vähän kyllästyttävät. Kauniit osastot olivat Flörillä ja Kukkakauppa Broncolla. Itseäni eniten kiinnostavin osasto oli pelargoneihin erikoistuneen Pukin puutarhan osasto.

Messut olivat nopeasti kierretty ja ostoksia kertyi muutama. Ostin Pukin puutarhasta kaksi pelakuuta, neilikkapelargoni 'Pukin Kilin' ja perinteisen suomalaisen 'Nimismies'-pelakuun. Olin odottanut enemmän luonnonlajeja, mutta tarjolla oli vain yksi kappale Pelargonium gibbosumia. Kyseistä pelakuuta minulta löytyy jo ennestään kaksi, yksi talvehtinut ja yksi Tukholman tuliainen. Ensi viikolla sitten Helsingin messut.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


10 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia! Sinulle tulee hyvä messukevät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, vielä ensi viikolla Lahden Pihapiiri-messut. :)

   Poista
 2. Heleän vihreää siellä ainakin näyttää olleen. Harmikseni en päässyt messuille. Ehkä kohdataan Hesassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli! Harmi ettei kohdattu Helsingin messuillakaan, ehkä tulee joku tapahtuma missä nähtäisiin.

   Poista
 3. Nuo Turun messut pystyn minäkin hallitsemaan, kun heti ovelta pystyy hahmottamaan koko alueen🙂. Ei tarvitse Intianmintun toimia navigaattoria, kuten Tukholmassa😉.
  Tilasin joskus Pukin puutarhalta sen nimismiehen. Se ei harmikseni pysynyt kauan hengissä, toivottavasti sinun nimismiehesi on elinvoimaisempi!
  Mukavaa ja antoisaa messuilua sinulle siellä Helsingissä, toivottavasti flunssasikin on siihen mennessä parantunut kokonaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turun messut ovat kyllä kompaktin kokoiset! :) Toivottavasti on, luulisi tuollaisen vanhan, perinteisen lajin olevan hyvinkin sitkeä, vaan saapa nähdä. Olen saanut "varmat" talvehtijat kuten Dr. Westerlundit heittämään henkensä... :)

   Poista
 4. Oli mukavaa jälleen tavata! Pukin puutarha oli yksi merkittävä syy, miksi Turkuun lähdin. Hienoinen pettymys oli kuitenkin, koska valikoima oli melko suppea. Ihan tyhjin käsin ei messuilta onneksi kuitenkaan tarvinnut pois lähteä ja menimme Marjan kanssa sitten 'jatkoille' Viherlassilaan ja Flörille ja sieltä sitten tuliaisia tarttui mukaan lisää.

  Mukavaa messumatkaa Helsinkiin! Toivottavasti vointisi kohenee ja selätät flunssan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oli ihana tavata! Pukin puutarhan nettisivuilla lajikirjo on paljon suurempi, joten oletin myös niitä olevan runsaammin messuilla. Tai sitten kaikki herkut olivat menneet jo perjantaina tai lauantaiaamuna.

   Poista
 5. Pieni ja sympaattinen sopii vallan mainiosti kuvaamaan näitä messuja. Minäkin kävin siellä lauantaina, harmi ettei törmätty!

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground