KEVÄTMESSUT 2018.

24 huhtikuuta 2018


Myöhästyneet kuvaterkut Kevätmessuilta*! Häiritsikö muuten ketään muuta Kevätmessujen uuden ilmeen kirjoitusasu? Sana Kevätmessut oli rivitetty julisteeseen kahdelle riville, ilman tavuviivaa. Eli Kevät messut. Tiedän, kyseessä on varmasti tietoinen, visuaalinen valinta, kirjoittaa yhdyssana ilman häiritsevää tavuviivaa. Kirjoitusvirhe silti häiritsee minua enemmän kuin se pieni tavuviiva, joka olisi ollut Kevät-sanan perässä. #firstworldproblems


Mummolameininki viehättää silmääni. Terveisin nim.merk. Henkinen mummo {=kissa, siirtolapuutarha ja pelargoneja}. Kotipuutarha-lehden osaston ilmeen oli loihtunut kaksikko Eeva Tarkio ja Johanna Vireaho. Samaisen duon käsialaa oli myös heidän oman putiikin HUONE ett RUMin osasto, kuvia alla.
HUONE ett RUM osasto oli pieni karkkikauppa, jossa kävin useammankin kerran ihastelemassa kaikkea. En osannut heti päättää mitä haluaisin tai lähinnä mitä karsisin pitkältä tahtoo-listalta ensimmäiseksi pois.Willab Gardenin osastolla juttelin pitkän tovin Versoja Vaahteramäeltä Riinan kanssa ja kiirehän sitten tuli kuvien kanssa, kun tuli kuulutus, että messut suljetaan vartin päästä.
Ensi kertaa Kevätmessuilla oli Tukholman messujen tyyppinen ideaparveke-osio. Ihan loistava juttu, toivottavasti näitä nähdään jatkossakin! Oma suosikkini oli edellä mainitun naisduon käsialaa eli Kasvitieteilijän parvekkeella vihertää -teemalla ollut parveke. Ihana!

Toinen suosikki oli Hyötykasviyhdistyksen daamien, Eija Keski-Korpelan ja Katja Uskin suunnittelema Hyötyviljelijän parveke.

Yleisalueen koristelu jätti minut kylmäksi. Se ei insipiroinut, en tuntenut ihastumista pikemminkin päinvastoin eikä alueelta löytynyt ideoita omaan puutarhaan. Teema tuntui päälleliimatulta puutarha-aiheeseen ja toteutus oli muutamasta kohtaa mielestäni puistattava.

*Messut tarjosi Helsingin Messukeskus.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


10 kommenttia:

 1. En kiinnittänyt huomiota Kevätmessujen kirjoitusasuun, mutta mielestäni virallisessa ja julkisesti kirjoitetussa kielessä ei pitäisi kovin paljon lipsua kieliopista. Puhekieli on eri asia. Suomi on pieni kielialue ja rikkaudessaan ehdottomasti säilyttämisen arvoinen.
  Minä tykkäsin tuosta Kotipuutarha-lehden osastosta. Se oli hyvin lämminhenkinen ja aistkkaasti toteutettu. Samaa mieltä olen yleiskoristelualueesta. Näytti lähinnä lasten lekkinurkkaukselta ja ne muovipurkit ja muut huonosti peitellyt rakenteet tekivät huolimattoman vaikutelman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotipuutarha-lehden osasto oli tosiaan ihan helmi. Tykkään, kun kaikki ei ole uutta ja kliinistä, vaan elämä näkyy. Toivottavasti ensi vuonna on oikeasti jotain puutarhateemaista yleiskoristelua, joka ei sorru yliyrittämiseen.

   Poista
 2. Komppaan suo ja Betweeniä.
  Ja näyttää siltä, että samat osastot ovat suosikkeja, melkein joka blogissa. Minäkin tykkäsin myös tuosta hyötyviljelijän parvekkeesta, vaikka en maininnutkaan sitä blogissani.
  Juuri sellaisia ideoita kaipaa eniten, joita voi hyödyntää omassa puutarhassa ta partsilla. Pidän kyllä saduistakin, mutta olen enemmän 'Salainen puutarha'-tyyppiä.
  Ja oli taas niin kiva nähdä suo Kati! Jutustelua olisi tosiaan voinut jatkaa vaikka kuinka pitkään. Onneksi taidetaan nähdä myös tulevana viikonloppuna Lahden Pihapiirimessuilla! 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, samat osastot on kuvattuna "kaikissa" blogeissa eikä ihme, kun niitä herkkuja ei ihan älyttömän paljon ole tarjolla. Oli ihanaa nähdä sekä Helsingissä että Lahdessa! <3

   Poista
 3. Puutarhan osuus messuista pienenee vuodesta toiseen. Helsingin messut ovat liian aikaisin ja osallistuminen liian kallista pienille yrittäjille. En ole käynyt Turun enkä Tampereen messuilla, mutta ehkä niissä olisi kiinnostavia yrityksiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevätmessut saisivat olla kuukauden myöhemmin, jotta olisi mahdollista ostaa perennoja yms. puutarhaan. Toki pitäisi olla myös niitä myyjiä eikä vain sälää. Tällä aikataululla aika on liian pitkä odotella perennojen yms. kanssa, varsinkin kun kevät on myöhässä. Viime viikonlopun Lahden messuilla oli kokoon nähden enemmän kasveja myynnissä. Siitä pisteet sinne!

   Poista
 4. Samat osastot olivat pitkälti myös minun suosikkeja. Keskialue oli ehkä ajateltu enemmänkin seuraavan viikonlopun Lapsimessu kävijöille, kuin puutarhaihmisille. Tosin ne magnoliat olivat kyllä ihania:) Hytötykasviyhdistyksen parvekkeella miellytti etenkin se kasvien kuivatus teline, niin nostalginen. Mummo ainesta täälläkin:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ihme, kun niitä herkkuja ei ihan hirveästi messuilta löydy, että samat suosikit löytyvät useamman bloggarin listalta.

   Poista
 5. Hienon kuvaraportin onnistuit saamaan messuilta. Kirjoitusvirhe logossa toimii vain jos pohjalla on jokin hersyvä idea, pelkkä yhden merkin pois jättäminen vaikuttaa virheeltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cheri! Niinpä, minun pitäisi työni puolesta puolustaa tavuviivan poisjättöä, mutta pieni sisäinen copyni kapinoi vastaan. :)

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground