MÖKKI JA PALSTA TOUKOKUUSSA 2019.

27 toukokuuta 2019Hupsista keikkaa, kun meinasi unohtua ottaa kuukauden kuvat. Jotenkin kuvittelin napsineeni ne, mutta mistään ei löytynyt kuvamateriaalia todisteeksi. Oli sitten pakko ottaa kuvasarja {uusiksi} pienessä vesisateessa.


Toukokuu on ollut kaunis, tulppaanien ja hedelmäpuiden kukinta on ollut upeaa, kuten on jo aiemmin tullut todettua. Viime päivien viileys on kivasti pitkittänyt tulppaanien kukintaa, vaikka olihan se lämpö mukavampaa.


Tulppaanisekoitukseni vielä kerran. Hauskaa miten olen onnistunut valitsemaan aikaisin ja myöhään kukkivia sekä matalia, että korkeita lajikkeita. Nuo violettiset hujopit ovat vielä tiukasti nupulla, kun vaaleanpunaiset kerrotut ovat jo kukkineet.

Listaanpa itselleni ja muillekin iloksi lajikkeet tähän:
Tulipa 'Uncle Tom'
Tulipa 'Copper Image'
Tulipa 'Amazing Parrot'
Tulipa 'Labrador'
Tulipa 'Peptalk'
Tulipa 'Black Hero'
Tulipa 'Slawa'


Tänä vuonna olen jo kaksi kertaa ehtinyt kitkeä yllä näkyvän mökkipolun rikoista. Sisäänkäynti näyttää heti siistimmältä, vaikka polulle ei rikkoja niin kasvakkaan, kiitos suodatinkankaan. Mökin vierustan polulta kaivoin pyöreät, itse valetut betonilaatat pois ja vähän tasoittelin kivituhkaa.


Kevään suurin ponnistus on ollut kuitenkin kompostien tyhjennys ja kompostialueen siistintä, joka vielä jatkuu. Olen tyhjäntynyt kolme kompostia täysin ja yksi on vielä puolillaan multaa. Yksi komposteista on lähtenyt naapuriin ja toisestakin on annetaan-ilmoitus siirtolapuutarhan ilmoitustaululla. Kun pääsen eroon siitä, pystyn jatkamaan alueen siistintää. Saan tasoitettua epämääräisen multa-maa-aineskasan kompostin jättämään paikkaan. Vielä yksi komposti odottaa tyhjennystä ja vähintään siirtämistä, mutta se tuskin tapahtunee vielä tänä vuonna.  Olen istuttanut perunat ja salaattia. Kahteen pienempään lavankaulukseen ja puiseen laatikkoon olen kylvänyt kukkien siemeniä kuten viime vuonnakin. Olen valikoinut kasveja perhoset ja leikkokukkakimput mielessä.


Perunalaatikot odottelevat pelargoneja, vielä on turhan viileää viedä yhtäkkiä kodin lämmöstä kasveja ulos. Samoin keittiönpöydällä tomaatti, kurkku, chili ja laakeripuu odottavat ulospääsyä.Isoihin ruukkuihin istutan daalioita, pitäisi kantaa kellarista talvisäilötyt mökille. Odottelen vielä myös juurakopakettia tulevaksi.


Isän tekemä sievä, uusi portti. Se on kavennettu malli palstani sisäänkäynnistä. On vaikea tottua uuteen reittiin, kun on lähes kahdeksan vuotta joutunut kiertämään mökin. Portti on verkotettu Murusen takia.

Narsissi | Narcissus 'Hawera'
Istutin omaksikin hämmästykseksi viime syksynä keltaisia tulppaaneja kuupuutarhaan. Huomaan istuttaneeni myös pieniä, söpöjä narsisseja. Paikka on varjoinen ja palstan viimeiset lumet on aina siinä, muutenkin alue on vielä aikamoinen rytöläjä. Olen vähitellen yrittänyt siistiä sitä, vaan vadelmat johtavat tilannetta 6-0. 

Metsätulppaani | Tulipa sylvestris

Alueen tulppaaneista kukassa on vain tämä yksinäinen. Joku muu lajike kukki aiemmin, mutta huomasin sen vasta kukan kuihduttua.


{2018} {2017} {2016} {2015} {2014} {2013} {2012}Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


6 kommenttia:

 1. Sinulla on taitava isä jolla on silmää, portti on hieno, tai ne molemmat. Tulppaanisekoitus on täydellinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso portti on vanhoja peruja, tämä on siitä kavennettu malli. Isä on kyllä hienosti saanut pienennettyä mallin hoikempaan versioon.

   Poista
 2. Jo kuvissa näyttää kauniilta ja luonnossa vielä ihanammalta. Olisinpa lähempänä poikkeaisin katsomaan.::)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niinhän monet asiat tuppaavat olemaan luonnossa vielä hienompia kuin kuviin on saatu taltioitua. :)

   Poista
 3. Kuvista välittyy ihanasti touhu ja kevään puuhat. Ihan parasta!
  Ja tuo portti on upea!

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground