TULPPAANIMANIA.

26 toukokuuta 2019Vähän lisää tulppaanikuvia. Eihän vielä kyllästytä? Itse voisin tuijotella vain näitä kaunokaisia loputtomasti ja kannatan Versoja Vaahteramäeltä Riinan ehdotusta, että pitäisi saada tulppaanivapaata töistä tähän aikaan vuodesta.

Muutamat palstani ohikulkijatkin ovat ihastelleet tulppaanejani, ne näkyvät hyvin tiellekin, kiitos alasleikatun ja ylöskaivetun orapihlaja-aidan. Siirtolapuutarhan vanhempi väki ei hirveästi taida tilailla sipuleita ulkomailta tai edes osta uusia kukkia palstoilleen. Toisin kuin eräät...


Nuo kyyhkyläistulppaanit! <3

Vähän vielä tätä pinkki-keltaista ilotulitusta. Nämä kukkivat vähän aiemmin kuin nuo tummemmat, joiden kukinta jatkuu vielä, muutamat ovat vielä nupuillaan.

Tulppaani | Tulipa 'Peppermintstick'
 
Tulipa acuminata
Ihan aidan vieressä kukkivat erikoiset tulppaanit, 'Peppermintstick' ja T. acuminata, jotka myös keräävät huomiota kiitettävästi. Näidenkin määrää pitää ensi syksynä lisätä.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


15 kommenttia:

 1. Oi että! No ei kyllästytä, mutta syvästi kadehdituttaa, etten pääse juuri nyt pitämään tulppaanivapaata (:-D) ja ihailemaan puutarhaasi! En ehkä tyytyisi portilla norkoiluun, vaan pyytäisin päästä sisälle, tuohon käytävälle makaamaan niiden keskelle.
  Voi kyllä kuvitella, ettei naapurustossa ole tuollaista tulppaanitykitystä - harvalla on.
  Oi, ihana kuulla, että acuminata on sinulla selvinnyt ihan avomaalla, taisit istuttaa niitä toissa syksynä, tai miten se oli? Muistan meinaan nähneeni kuvia blogissasi viime keväänä jo? Istutin omani astiaan, kun pelkäsin, että ne eivät muuten erotu tai selviä tai jotakin. Siitä nyt on se hyöty ainakin, että astiassa ne voi nostaa jonnekin kuivaan kesäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa vaan! :) Harmi, kun ei itselläkään ole sitä vapaata... Puutarhanhoitovapaa tekisi kyllä hyvää nyt, kun olen tänään kitkenyt ja lähes vaipunut epätoivoon vuohenkellon takia.

   Juu, istutin acuminataa toissa vuonna ja viime syksynä vähän lisää. Hyvin näyttäisi selvinneen, en ole edes tajunnut olla huolissani niiden selviämisestä.

   Poista
 2. Vau ja useampikin vau, kerrassaan ihana näky! Ilman muuta tulppaanivapaa pitäisi saada työehtosopimukseen. Ja toinen syksyn istutusajankohtaan, jotta voisi varmistaa kevään tulppaanivapaan. En yhtään ihmettele, että ihmiset taivastelevat tulppaanitulvaasi. Eipä kyllä meidänkään naapuristossa tulppaanipaljoutta näe. Useimmat ihmiset ostavat marketista pussin tai pari ja siinä se iloittelu heidän osaltaan sitten on.
  Saila jo kommentoikin t.acuminataa. Kävin sitä hänen blogissaan ihastelemassa. Hauska "erilainen" nuori.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvä pointti tuo tulppaanien istutusvapaa - se tarvitaan myös ehdottomasti tsemppaamaan uupunutta puutarhuria kaivamaan sipuleita maahan.
   Siirtolapuutarhassakin tulppaaneita näyttäisi olevan pienissä tuppaissa siellä täällä ja monilla kirkkaan keltaisia ja punaisia. Niitä punaisia löytyy minultakin, mutta sitten on näitä herkkujakin.
   T. acuminata on hauska ilmestus - ei näytä hirveästi tulppaanilta.

   Poista
 3. Ei tulppaaneihin ehdi mitenkään kyllästyä! Aivan mahtavan näköistä! Munkin pitäisi perehtyä asiaan ja tilata lasti syksyksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta! Ehdottomasti kannattaa syksyllä panostaa tulppaaneihin ja muihin sipulikukkiin, on sitten keväällä mitä odottaa ja ihailla.

   Poista
 4. Ihania tulppaaneja. Olen huomannut, että harvalla on omakotitaloalueillakaan suuria tulppaanimääriä. Ja moni tietysti pettyy, jos tulppaanit kukkivat vain kerran tai pari. Onneksi sitten näkee joskus aina suuria määriä tai hyvin aseteltuja tulppaaneja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Taisi olla viime vuonna, kun näin yhdellä mökkinaapurilla kymmenen tulppaania sievässä rivissä. :) Ne olivat ihan oikeasti laitettu peräkkäin, koko pussillinen. :)

   Poista
 5. Aivan ihana tulppaanimeri♥. Eipä ihme, että herättää ihastusta ohikulkijoissa...:)

  VastaaPoista
 6. Erittäin hehkeä meininki palstallasi! Ei ihme, että päät kääntyvät ohikulkijoilla. Peppermintstick sekä T. acuminata täytyy ehdottomasti merkitä muistiin ensi syksyn sipulitilauksia silmällä pitäen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) 'Peppermintstick' ja T. acuminata ovat aikamoiset herkut, suorittelen.

   Poista
 7. Ei nämä näkymät voi ketään kyllästyttää!
  Näyttää niin ihanalta, etten ihmettele vaikka kaikki ohikulkijat pysähtyisivät aitasi taakse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja pitäisikö meidän laittaa joku vetoomus tuosta vapaasta vetämään? ;)

   Poista
  2. Kiitos! Ehdottomasti pitää! :) Ja myöskin Betweenin ehdottama syksyinen tulppanienistutusvapaa pitäisi olla pakollinen.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground