MÖKKI-FOMO.

14 heinäkuuta 2021


Tuoksuherne | Lathyrus odoratus
Huh hellettä. Kuumuutta on jatkunut hurjan pitkään, olen ollut uupunut siitä ja vain vetelehtinyt tekemättä mitään. Selkäkipu hellitti samana päivänä kun minulla oli aika fysioterapeutille. Fysioterapeutti ei löytänyt selästä mitään hälyttävää, vain krampissa olevan kohdan. Sain jumppaliikkeitä avuksi. Nyt voisi siis tehdä kaikenlaista ilman kipua, mutta en pysty, enkä kykene, koska kuumuus.

Sinipallo-ohdake | Echinops bannaticusAchillea alpina ssp. camtschatica, 'Love Parade'


Kiehkurasalvia | Salvia verticillata 'Purple Rain'
Kotona on siedettävän viileää, mökillä ei. Mökki kuumenee päivällä ja yöllä se viilenee, jos ulkona on viileää, viime päivinä siitäkään ei ole ollut apua. Kokeilimme viikonloppuna mökillä yöpymistä, se menikin mukavasti, mutta sunnuntaipäivä oli taas paahteinen. Miso jahtasi mökissä öttiäisiä osaamatta rauhoittua, vaikka läähätti kuumuudesta. Pikkukissa ei rauhoittunut millään. Yritykseni viilentää sitä viileään veteen kastetulla pyyhkeellä päättyi rajuun takajalkajumpsutukseen ja pyyhkeen kurittamiseen. Oli pakko lähteä kotiin.

Kyproksenmeirami | Origanum laevigatum 'Herrenhausen'Kameleonttilehti | Houttuynia cordata

Kärhö | Clematis
Kärsin pahanlaatuisesta mökki-FOMOsta. Haluaisin olla mökillä koko ajan, koska on pitkään odotettu kesä ja minulla olisi siihen mahtava mahdollisuus. Koko syksyn, talven ja kevään olen odottanut näitä päiviä ja iltoja, mutta sitten kökötän kotona. Turhauttaa. Iltaisin olisi tarpeeksi viileää tehdä jotain, mutta tunnen syyllisyyttä olla mökillä, kun virkeä ja vilkas pentu on kotona yksin. Olenkin vain käynyt lähinnä kastelemassa ja poimimassa satoa.

Tähkätädyke | Veronica spicata


Pensaskrassi | Tropaeolum majus Nanum-group 'Alaska Salmon Orange'Mutta mikään ei ole tärkeämpää kuin Miso ja Mison terveys. Pentukesää eletään vain kerran. Toivon sydämestäni, että viilenisi edes vähän, jotta pääsisimme Mison kanssa taas mökkeilemään.

Kanna | Canna 'Red Velvet'


Villiviini | ParthenocissusKirsikka | Prunus cerasus 'Latvian matala'

Sadosta puheenollen. Vadelmien satokausi alkoi lähes pari viikkoa etuajassa. Niitä tulee normaaliin tapaan runsaasti, mutta marjat ovat pieniä. En ole tuhlannut vadelmille vettä, joten saanen syyttää itseäni. Kirsikoita taas on tullut jättisato. Kevään upea kukinta lupaili hyvää satoa, mutta en osannut odottaa tälläistä runsautta. Olen ollut ihmeissäni mitä teen suurelle kirsikkamäärälle. Tein annoksen kirsikkalikööriä, olen antanut osan sadosta vanhemmilleni ja osan poikaystävän äidille. Ehkä vielä leivon jotain.Loppuun pieni purrisoner mökissä. Isäni rakensi verkko-oven mökin ulko-oveen, jotta mökin ovea voi pitää auki. Mison valjasharjoittelut ovat vielä kesken ja mökissäkin riittää vielä ihmettelemistä, joten vielä ei ole kokeilut puutarhavisiittiä.

Lisää {ja parempia} kuvia Misosta löytyy Oravanpesä-blogin Miss Miso -postauksesta.

Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


14 kommenttia:

 1. Mahtavan värisiä tuoksuherneitä! Positiivinen ongelma, että kirsikoita on tullut enemmän mille olisi käyttöä. Ei harmita niin paljoa kuin se, että niitä olisi tullut vähän ja nekin ehtivät mennä lintujen suihin ennen kuin itse ehtii maistamaan yhtään.
  Miso on suloinen pieni neitonen. Vai onko ihan prinsessa? Pikkuisen on jo kasvanutkin tuon parin viikon takaisen postauksen jälkeen. Jäi silloin huomaamatta, mutta kävin juuri lukemassa sen. Toivotaan, että sää vähän viilenee, niin pääsee Misokin tutustumaan kunnolla mökkielämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäiset vuoden menikin niin, että linnut korjasivat koko sadon ja itse sai tyytyä nuolemaan näppejään. Nyt riitti kirsikoita kaikille.
   Miso on ihana, pikkuprinsessa. ;) Kasvu on huimaa ja haluaisi pitää pikku-Mison vähän pidempään, mutta minkäs voi kun toinen kasva kohisten. Ensi viikon ennusteet näyttävät lämpötilan suhteen lupaavalta, toivottavasti viilenee.

   Poista
 2. Kannattiko ostaa kuonotonta kissaa joka ei selviä helteistä hengissä?

  VastaaPoista
 3. Ihan mieletön kirsikkasato. Meillä sato meni muutamaa kirsikkaa lukuunottamatta lintujen suihin. Puita en kuitenkaan lähde verkottamaan, ehkä pitää laittaa useampi kirsikka niin saa jotain itsellekin. Mison pentukesä on ainutlaatuinen, kyllä nämä helteet loppuu ja sää viilenee ja sitten on hyvä aloitella laajemmin mökkielämää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirsikkasato kyllä yllätti. Mahtavaa, kun siitä riitti sekä minulle että linnuille. Ensi viikon sääennuste näyttää jo lupaavalta, josko voitaisiin sitten Mison kanssa siirtyä mökkeilemään.

   Poista
 4. Puit hyvin sanoiksi sen, mikä tässä helteessä ehkä eniten jäytää eli kesä tuntuu lipuvan ohi olemalla ja lorvimalla. Vaikka on koko vuoden odottanut pääsevänsä puutarhaan mönkimään ja laittamaan kaikkea kivaa. Ilman muuta lepääminen ja silkka lomailu on tarpeen, mutta meikäläinen viihtyy paremmin askareiden parissa.
  Miso-neiti on vain kerran pikkuinen pentukissa. Sinun hellekesäsi ei hänen kanssaan seurustellessa mene lainkaan hukkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se, kun on nyt neljättä viikkoa maannut reporankana helteen takia, olisi kiva edes jotain saada aikaiseksi. Toivottavasti ennusteet pitävät kutinsa ja tulisi viileämpää.
   Juu, ollaan Mison kanssa yhdessä pötkötelty päiväunia ja henkilökunta on ollut tarjoilemassa nälkäiselle pikkuahmatille kätevästi apetta joka välissä.

   Poista
 5. Miso on jo kovasti kasvanut ja varmasti nyt jos toivottavasti ilmat tästä edes vähän viilenevät voitte aloitella mökin pihaan tutustumisen. Pikku hiljaa ja vähän kerrallaan on hyvä aloitella valjaskävelyt ja kissat ovat kaikki yksilöitä ja oppivat omaan tahtiin.
  Täällä meilläkin aikanaan kissat olivat yksilöllisiä valjaisiin oppimisen suhteen ja mikä sopi yhdelle ei taas sopinut toiselle. Aku-kissa oppi eka laakista ja kulki valjaissa kuin se olisi kissan luontainen kulkutapa.
  Misolle ja sinulle mukavia yhteisiä tutustumisretkiä palstan saloihin ja kyllä se siitä lähtee, 😺 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ollaan oltu Mison kanssa pari yöt mökillä ja kokeiltu kaksi kertaa ulkoilla valjaissa. Ulkona on vähän jännittävää Mison mielestä ja ollaankin enimmäkseen hengailtu pienellä alueella. Miso on itse tullut takaisin sisälle. Vähitellen reviiri ehkä laajenee. <3

   Poista
 6. Nämä kuvasi ovat niin ihania, tuo kirsikkakuva on niin kaunis ja tekisi heti mieli ottaa kirsikka maistettavaksi. Minullakin kasvaa tuo Latvian matala ja odotan saavani siitä joskus hyvää satoa.
  Ihana oli saada kisu kuulumisia ja miso näyttää niin söpöiseltä. Hyvän oviverkon teitte!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi! Kirsikkani taitaa olla nyt ollut 9 vuotta palstalla ja tämä oli ensimmäinen todella runsas sato. Pieniä maistiaisia olaan saatu aiemminkin.
   Miso on aivan ihana! <3

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground