HEINÄKUUN LOPUN KUULUMISET.

31 heinäkuuta 2021


Punahattu | Echinacea
Kaivatut sateet tulivat tällä viikolla. Mökki saatiin maalattua juuri ennen niitä. Tosin varasto-huussiosuus on vielä käsittelemättä, siitä ehdittiin vain osa pohjamaalata. Huussin nurkasta löytyi muutama laho lauta ja ne pitää vielä vaihtaa ennen uuden maalipinnan sivelemistä. Isäni teki pari pitkää päivää mökin maalauksen kanssa ja poikakaverini maalinpoiston. Ihanat miehet! Oma panokseni on ollut vähäinen, suurin osuuteni oli hioa varasto-huussiosuuden maalipinta rikki. Ehkä ihan hyvä sillä olin aivan maalissa vaikka en ollut edes koskenut pensseliin saati maalipurkkiin. Mutta siis isoin urakka on takanapäin.

Kameleonttilehti | Houttuynia cordata
Olen lähinnä haahuillut palstalla, ollut voipunut takaisin palanneista helteistä (onneksi jo poistuivatkin), kerännyt pudonneita omenoita ja luumuja. Yhtenä päivänä reipastuin ja harvensin portin viereistä syreeniä. Jos jostain puutarhatyöstä pidän, niin puiden ja pensaiden leikkaamisesta. Onkin vähän vaarallista lähestyä sekatöörien kanssa viattomia kasveja, sillä usein minulla lähtee mopo käsistä ja tulee harvennettua hieman enemmän. Vähän jo jännittää, kun työlistalla on sekä kirsikka- että luumupuun leikkaus.

Toinen lempipuutarhapuuhani on kimppujen kerääminen. Näiden kukkien piti päätyä kotiin pariinkin eri kimppuun, mutta niin vain ne unohtuivat mökille. Haluaisin sitoa upeita kukkateoksia, mutta aina päädyn vain keräämän kasvit nippuun ja tunkemaan ne maljakkoon. Hyvä, kun edes raaskin poimia kukkia, vaikka tänä vuonna olen nimenomaan kasvattanut LEIKKOkukkia. Harmi vain, että suunnittelemani yhdistelmät eivät kuki samaan aikaan.


Keräsin unikoista siemeniä ja unohdin ne tuohon mukiin siemenkotineen. Mukin sentään olen siirtänyt kuistille. Ehkä ne ovat vielä pelastettavissa.

Kolmas suosikkipuuhani puutarhassa on ruukkuistutusten tekeminen ja yhdisteleminen. Tänä vuonna olenkin saanut vaihdella ruukkujen paikkoja urakalla, kun olen siirrellyt niitä remontin tieltä. Tässä ehdin tehdä mökin kulmaa nätimmäksi lautojen vaihdon ja maalauksen välissä.

Mehipuu | Aeonium
Poden jatkuvaa ei ole yhtään sopivaa ruukkua -tuskaa. Miten on niin vaikeaa löytää isohkoja, kauniita punasaviruukkuja? Tiedän, että Hankkija on hyvä paikka ruukkuhankinnoille, mutta täällä ei ole yhtään Hankkijaa lähimaillakaan ja autottomana niitä ei lähdetä hakemaan maakunnista Jopolla. Moni paikka ei halua postittaa ruukkuja ja ymmärrän kyllä, painavat pirusti ja aina on rikkoontumisen vaara.


Elokuun hämärät illat - tervetuloa! Olen varustautunut. Ihanan tunnelmallista elokuun alkua!

Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


8 kommenttia:

 1. Kiitos tunnelmallisista toivotuksista! Varmaan on hyvä mieli, että maalaus saatiin mökin osalta päätökseen ennen sateita, eiköhän huussinkin ehdi maalata jossain välissä. Valmistunut urakka palkitsee.
  Vaikea ruukkuyhtälö. Sinun pitää lähestyä jotain autollista tuttua, josko hän haluaisi tehdä retken maakuntaan ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi! Täältä Helsingistä löytyy lähipiiristä hyvin vähän autollisia henkkilötä, joita vielä kiinnostaisi lähteä puutarhaostoksille. :) Onneksi löysin muutaman upean ja edullisen ruukun pyörämatkan päästä. :)

   Poista
 2. Nauratti sinun leikkausintosi. Minulla on sekatöörien kanssa vähän sama ongelma. Lähden napsimaan jotain yksittäistä oksaa ja äkkiä huomaankin villiintyneeni aivan liikaa. Ehkä meillä on liian laadukkaat sekatöörit...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin tuttua! :) Ihme kyllä kaikki puut ja pensaat on vielä hengissä leikkausintoni jälkeenkin. Luulen, että tosiaan sekatööreissä on se vika...

   Poista
 3. Täällä ilmoittaudutaan innokkaiden leikkaajien kerhoon. Luumu- ja kirsikkapuihin pitäisi käydä käsiksi, nips naps vaan kun antaa saksille vauhtia :)
  Lahden Kärkkäinen myy 14 litran tavallisen mallisia saviruukkuja hintaa 6,50e. Jos joskus satut Lahteen niin sieltä kannattaa katsoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä olemme olleet edellisessä elämässä arboristeja tai jotain? ;) Kirsikan jo leikkasin aika maltillisesti, mutta luumun knassa vielä odottelen sadon valmistumista. Siinä onkin enemmän leikattavaa, kun on vanha puu.

   Poista
 4. Täälläkin toivuttu siitä tappavasta kuumuudesta! Ja myös maalaamista tehtävälistalla lapsuudenkodissa, jossa käyn tämän tuosta. Ihanaa maalaamista!! Haahuileminen puutarhassa on hyvä, minä osaan sen loistokkaasti! :D Ja minunkin lempipuuhaani on saksien kanssa kuljeskelu. Ostin viikonloppuna mökillekin omat sakset, sillä siellä sitä leikattavaa riittää! (Ja kyllä, joskus vähän meinaa mopo lähteä käsistä!) Pidän kovasti tuosta kuvasta, jossa on unikon siemenkodat mukissa ja jotakin vihreää vieressä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Thilda! Se vihreä on kuvassa on lakritsiyrtti. Haahuilu on ihan parasta ja istumapaikkoja pitää olla paljon, jotta voi haahuilla auringon perässä tai pakoon, tarvittaessa. :)

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground