MÖKKI JA PALSTA HEINÄKUUSSA 2021.

24 heinäkuuta 2021


Hirmuhelteet hellittivät ainakin hetkeksi ja pääsimme Mison kanssa takaisin mökille. Nyt on elo sujunut paremmin, kun mökin sisälämpötila ei huitele yli 30 asteessa. Muutamana aamuna on ollut suorastaan viileää herätessä, eikä kai siis ihme, että kissa on löytynyt nukkumasta jaloistani niinä aamuina.

Olen saanut kitkettyä ja siivottua palstaa. Remontointiroskaa tuntuu olevan edelleen joka paikassa. Mökin kupeessa olleet tavarat ovat edelleen siellä täällä varastoituna ja olen niitäkin järjestellyt osittain uusiksi.

Mökin remontti on edennyt siihen pisteeseen, että kaikki laudat on vaihdettu ja pitäisi ryhtyä maalaushommiin. Maalaus alkaa ensi viikolla, toiveikkaasti ajattelen remontin olevan ohi elokuun alkuun mennessä.


Rypäleitä tulee tänä vuonna runsaasti. Olen repinyt lehtiä pois terttujen edestä, jotta saavat aurinkoa. Ehkä pitäisi myös karsia terttuja, jotta köynnös saa kypsytettyä edes jotain. Ennen viinirypäleitä satoa saadaan kuitenkin mm. luumuista.


Pelargonium sidoides


Punahattu | Echinacea
Tämä on punahattujen vuosi. En muista nähneeni punahattua niin runsaana kuin se tänä vuonna on. Se on myös tehnyt siementaimen vierelleen ja sekin on kohta kukassa.Mahtaako elokuulle riittää kukkijoita, kun kaikki tuntuu olevan jo kukassa tai on kukkinut?

Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


12 kommenttia:

 1. Ihana blogi!❤️

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Samaa mietin, että mitä kukkii elokuussa tai syyskuussa. Ehkä jokin kasvi jaksaa vielä kukkia myöhemminkin.

  VastaaPoista
 3. Kiva, että pääsitte palstalle yöpymäänkin. Siellä on varmasti kisulla paljon ihmeellistä opeteltavaa, kunhan valjasharjoittelu etenee.
  Toivottavasti saadaan kukintaa vielä loppukesäänkin, on tämä sellaista pikakelausta ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, hyvin vaikuttaa Misolla mökkeily jo mennä. Kävelytkin alkavat sujua, kissa on koko ajan rohkeampi ja reviiri laajenee vähitellen.

   Poista
 4. Mitä tosiaan jää elo-syyskuun kukkijoiksi, kun kaikki ovat laittaneet parastaan jo heinäkuussa? Jospa tulisi kunnon vesisateet ja tekisivät ihmeitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti viime päivien sateet ovat auttaneet ja ehkä saamme nauttia jonkun kasvin uusintakukintakierroksesta?

   Poista
 5. Samaa pohtinut, riittääkö loppukesälle kukkijoita. Vai aloittaako jotkut uusintakierroksen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti, muuten on aika vaisua elo-syyskuu tulossa.

   Poista
 6. Kaunis perinteinen palstan halkova polku mökille. Kaaroportti vielä kruunaa sen. Meillä ei taida kukkijoiksi jäädä kuin maksaruohot ja japaninhortensiat. Syysleimutkin kukkii jo täyttä päätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta! Täälläkin syysleimut jo lopettelevat, syyshortensiakin on kukassa. Toivoni on ruukuissa olevissa daalioissa, ne vasta aloittelevat kukintaansa.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground