POTAGER 2.0

20 heinäkuuta 2021

Tämän vuoden rutistus, Potager 2.0, on vihdoin valmis. JEE! Aluetta on suunniteltu pitkään ja hartaasti siitä lähtien kun ensimmäinen lavankaulus hajosi, kun kaivoin luumun juurivesaa laatikon alta pois. Sain ensimmäiset kasvulaatikot jo viime keväänä ja ne viettivät vuoden hetekan alla. Viime syksyn suunnittelin alueen layoutia, osin tietokoneen kanssakin.


Halusin tilan maksimaaliseen käyttöön, kuitenkin käytännöllisyyttä eli kottikärryjen mentäviä reittejä unohtamatta. Kolmen vanhan laatikon tilalle tuli neljä kasvulaatikkoa ja kaksi ympyränmallista. Tilaa jäi vielä myös istuinalueelle ja ruukuille. Ja niille kottikärryille. Teen oman postauksen työvaiheista myöhemmin, mutta fiilistellään nyt valmista näkymää. 


Lavassa aiemmin majaillut raparperi pääsi hetkellisen ämpärimajoituksen jälkeen takaisin maahan.

Mökiltä päin katsottuna kahdessa ensimmäisessä lavassa on kesäkukkia. Toisessa on suorakylvettyjä kosmoskukkia ja toisessa lajitelma esikasvattamiani leikkokukkia, mm. leijonankitaa ja iso-olkukukkaa.


Kirsikkapuun alla on ihana paikka istuskella, varsinkin puun kukinnan aikana. Ensin tässä oli kaksi vanhaa rottinkituolia, mutta toinen niistä hajosi ja tilalle kannoimme metallipenkin. Olen harkinnut aiemmin penkistä luopumista, mutta nyt se löysi hyvän paikan.


Toisessa takimmaisessa lavassa on mansikkaa, 10 tainta 'Kaunotar'-lajiketta ja kaksi 'Polkaa'.

Toisessa on kupujen alla kaksi keräkaalia, herneitä ja lehtisalaatti.

Toiseen ympyrälavaan hankin persikkapuun. Sen löytäminen olikin hieman hankalampaa kuin kuvittelin, mutta löysin kuin löysinkin 'Melred'-lajikkeen. Haimme sen poikaystävän kanssa Espoosta mummokärryillä. Se oli täydessä kukassa ja herätti sekä hilpeyttä että kiinnostusta matkatessaan kohti palstaani. 

Melredin sanotaan olevan itsepölytteinen, aikaisin satoikään tuleva ja makea hedelminen. Jännityksellä odotan pitääkö viimeinen kohta paikkansa. Muutama maistiainen on tulossa.

Näkymä potageriin portin suunnasta, josta on toinen isompi käynti alueelle.

Tämä on näkymä mökkipolulta luumun alta ja lumikärhön kainalosta. Olen todella tyytyväinen tähän, siitä tuli jopa ihanampi kuin uskalsin kuvitella. Prosessi keväällä oli pitkä ja välillä meinasi usko loppua kesken. Suuri kiitos kuuluu poikaystävälleni, joka ahersi alueen kimpussa tunnin jos toisenkin. Nyt voimme nauttia tehdystä työstä istuen penkillä ja maistelemalla satoa.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


16 kommenttia:

 1. Kaunis alue! Hienosti olette saaneet pieniin neliöihin paljon kaikkea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Siinä olikin hieman miettimistä, miten onnistua. Jos ei olisi välittänyt kottikärryjen mentävistä reiteistä olisi saanut lisääkin istutustilaa.

   Poista
 2. Ihana! Tuo viimeinen kuva tekee alueesta ihanan romanttisen. Persikasta on kiva kuulla jatkossakin, sellaisesta kun haaveilen uuden kasvihuoneen tienoille, tosin siinä taitaa olla liian savinen maa mutta muitakin paikkoja on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Toivon, että persikasta on kerrottavaa myöhemminkin. Olen toiveikas sen suhteen, sillä tiedän että ainakin kahdella muulla palstalla on persikkapuu. Toivottavasti se selviää talvesta.

   Poista
 3. Wau miten hieno! Ja vielä persikka! Siitä tulee niin hyvä olo kun jotain suunnittelee ja haaveilee ja lopulta toteuttaa ja sitten kun kaikki on valmista, voi vain fiilistellä ja katsella aikaansaannosta vaikka kuinka pitkään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Thilda! Todellakin, välillä oli usko loppu projektin kanssa, kun se vielä viivästyi useammastakin syystä, mutta nyt lopputulos onneksi palkitsee.

   Poista
 4. Oih miten kaunis ja upea alue! Olet onnistunut todella hyvin suunnittelussa! Ja tietenkin toteutuksessa myös 😊 On varmasti ihana päästä nauttimaan alueesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjukka! Olen todella tyytyväinen toteutukseen, vaikka olikin melkoinen koitos.

   Poista
 5. Uudesta alueesta tuli kaunis. Penkkikin sopii sinne erinomaisesti, joten onni, ettet siitä luopunut. Mitä materiaalia nuo pyöreät istutusaltaat ovat? Kivoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! Pyöreät ovat metalliset Bilteman viljelylaatikot, ostin ne jo viime kesänä potageria varten. Onneksi olen hidas luopumaan mistään, niin voi tehdä onnekkaita löytöjä omista varastoista.

   Poista
 6. Oi, miten kaunis potageristasi tulikaan! Ja kuvat vielä suorastaan kutsuvat kulkemaan ja katsomaan. Todella kiva kokonaisuus persikkapuineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi! Alue ilahduttaa joka kerta, kun vain sinnepäin katsookin. On ehdottomasti urakoinnin arvoinen.

   Poista
 7. Siitä tuli kyllä ihana! Ja tuo penkki sopii sinne kuin nakutettu! Siinä istuskellessa on kyllä mahtavaa nautisekella potagerin sadosta.

  VastaaPoista
 8. Kaunis potager. Toivottavasti kesäsi on satoisa ja palkitsee aherruksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta! Satoa on tullut riittävästi ja saan olla tyytyväinen aheruksestani.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground