KASVIHUONEKAAPIN PAIKKA.

03 toukokuuta 2022

Oravankesäpesä siirtolapuutarha orvokki Viola ruukutuspöytä punasaviruukku potager lavankaulus viljelylaatikko kasvulaatikkoTuumasta toimeen. Viime postauksessa suunnittelin siirtäväni ruukutuspöydän hyllyllä olleet ruukut hyllykköön ja niin tapahtui. Toin punaruukkujen tilalle sinkkiruukkuja. Kolmessa pikkulaatikossa on kaikenlaista sälää ruukkutassuista kesäkukkalannoitepurkkiin. Keskellä olevassa ruukussa on rikki menneiden ruukkujen paloja salaojituksia varten.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha orvokki Viola ruukutuspöytä punasaviruukku

Itse tehty betonikäpy pääsi orvokkien seuraan.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha orvokki Viola ruukutuspöytä punasaviruukku
Ruosteiset työkalut löytyivät. Minulla on aikamoinen kokoelma vanhoja, ruosteisia työvälineitä. Ovat kauniita, mutta aika turhia. Punnitsen mielessä pitäisikö niistä luopua vai kuitenkin säästää.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha orvokki Viola punasaviruukku
Jalallinen, uurnamainen ruukku on Kierrätyskeskusostos lokakuulta, se maksoi 2,70 ja lienee käyttämätön. Se selvästi kaipaa jotankin roikkuvaa orvokin sijaan, ehkä riippaorvokkia?

Oravankesäpesä siirtolapuutarha orvokki Viola hyllykkö potager punasaviruukku kasvulava viljelylava lavankaulus
Siellä on ruukkukokoelmani. Tosin tuosta puuttuu osa ruukuista, jotka ovat tavanneet viettää kesän vesipisteen pöydän hyllyllä. ja sinne ne nytkin vietiin. Eivät edes olisi enää mahtuneet tuohon hyllykköön. Alaosan keltainen sisus paistaa ikävästi, ruukutkaan eivät näytä yhtä hyvältä kuin mustaa taustaa vasten.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha orvokki Viola

Oravankesäpesä siirtolapuutarha orvokki Viola

Oravankesäpesä siirtolapuutarha penkki kukkaruukku punasaviruukku
Isompien ruukkujen kokoelma odottelee käyttöön pääsyä mökkiseinustalla. Suurimpaan osaan näistä tulee daalioita, kunhan säät lämpenevät ja vanhempani tuovat juurakot Helsinkiin. Ja tietenkin, kunhan ovat hengissä! Uusia ruukkuja on useampia, kaksi löytyi halvalla Kierrätyskeskukselta (1,00 ja 3,50), yksi ilmaiseksi. Kaksi ostin keväällä Prismasta, yhden syksyllä Plantagenista. Kolme pinossa olevaa on loppukesästä ostettu PuutarhaNikkareilta. Kyttäilen edullisia, kauniita punasaviruukkuja, niitä on harvassa, mutta kun löytyy on pakko ostaa. Ehkä enää ei olisi pakko, onhan noita ruukkuja jo aika runsaasti.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha patiopaju Salix helvetica
Lavankauluksessa talvehtinut paju, Salix helvetica, on tehnyt somat pikku kissat. Käyn niitä silittelemässä.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha patiopaju Salix helvetica
Miten luontoäiti onkaan osannut tehdä jotain noin söpöä ja pehmoista?

Oravankesäpesä siirtolapuutarha kasvihuonekaappi
Kasvihuonekaappi seilasi viime vuonna useammassa paikassa. Se on aiemmin ollut mökin seinustalla. Paikan ongelma on se, että ovilla ei ole tilaa avautua. Aikoinaan mittailin tarkkaan korkeutta, leveyttä ja syvyyttä, mutta en tajunnut huomioida ovia. Viime vuonna kaappi nojaili köynnöstukeen karhunvadelman vieressä. Paikka on aivan liian varjoisa tomaateille. 

Keksin talvella, että unelmieni kasvihuone voisi tulla kompostien lähelle. Viikonloppuna tajusin, että voisin kokeilla kaapin kanssa olisiko paikka toimiva. Isompi kasvihuone on vasta haaveen asteella. Minulla on tietty malli mielessä, mutta sitä ei saa Suomesta. Olen varovasti tiedustellut tekisikö poikaystävä sellaisen - ja sydänkäpyseni on sanonut kyllä! 

Oravankesäpesä siirtolapuutarha kasvihuonekaappi
Tämä kuva on otettu tieltä, aidan takaa. Hieman kaappi häiritsee Risu no en -maisemaa ja varsinkin silmää nuo kellastuneet pleksit. Japanilaisyyppinen osio on tuossa edessä. Kaapin vasemmalla puolella on ruusuherukka. Edessä vuoriruokobambu ja neidonhiuspuu. Bambun takaa menee kätevä kulkuväylä kaapille ja ovet aukeavat esteettä. Kunnon testi on sitten kun saan tomaatit ja muut kaappiin.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha ostoskärryt sinkkiämpäri emaliämpäri

Kaapin taakse siirsin ostoskärryt ja ämpärikokoelmani. Kärryt pitävät kaapin pystyssä, se nimittäin kaatui, kun jätin sen hetkeksi nurmikolle seisomaan ja tuuli sattui siihen. Kaapin alahyllylle lastasin myös laakeita punasaviruukkuja painoksi.

Edelleenkään kukkia ei juuri ole kuvattavaksi, joten toinen tälläinen sisustelupostaus perä perää. Ei varmaan kiinnosta muuta kuin itseäni. Olen aivan rakastunut mustan ja punasaven liittoon. Hyllykkö ja ruukutuspöytä sopivat potageriin ja onnittelen itseäni kasvihuonekaapin uudesta paikasta.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


12 kommenttia:

 1. Kyllä kiinnostaa puutarhassa muukin kuin kukat, rakenteet, ruukut ym. ovat tärkeä osa puutarhaa. Ja hyvä muistutus itselle, että käyhän taas katsastamassa metallinkeräys, olisiko yhtään vanhaa metalliämpäriä tarjolla. Muutamalle olisi tarve. Eikä pari vanhaa alumiinikattilaakaan olisi pahitteeksi.
  Ruusuherukkasi on jo hyvän kokoinen, minulla jänikset söivät ne kaikki toissatalvena ja nyt en usko, että kukkivat vaikka ovatkin versoja kasvatelleet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että kiinnostaa! Tykkään itse aiheesta kovin. Saapa nähdä aikooko ruusuherukka tänä vuonna kukkia, yhtä vuotta lukuunottamatta se ei ole kukkinut kuin alaoksillaan. Parin vuoden takainen koko pensaan kukinta oli kyllä erityisen sykähdyttävä. Toivottavasti lumeen hautautuminen on ollut sille ja sen kukinnalle suotuisaa.

   Poista
 2. Hieno juttu, että tulee ideoita! Ehkä kukkien hitaus aiheuttaa sitä, että tulee mietittyä muuta. Ihanan viihtyisää ja kauniit ruukkukokoelmat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! Aivan totta! Kun kaikki kasvu on ollut niin hidasta ettei ole edes ollut rikkaruohoja (nyt on jo), joita nyppiä niin on ollut pakko päästä tekemään jotain muuta.

   Poista
 3. Minuakin kiinnostavat kaikki puutarhassa olevat rakenteet ja keittiöpuutarhan somistus, joten anna tulla vaan lisääkin pohdintoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Pohdinnassa on mm. puutarhan vesihommat ja niiden paikat, mahdollisesti myös uusia istutusaluesuunnitelmia niiden siirron jäljiltä.

   Poista
 4. Sinulla on ruukut ja muut tavarat siististi järjestyksessä. Kyllähän puutarhailuun kuuluu muutakin kuin kukat, ja ainakin itse luen mielelläni kaikesta puutarhaan liittyvästä. :) Nyt on hyvä aika tehdä kaikkea muuta puutarhaan liittyvää, kun kukkia ei juurikaan pääse vielä istuttamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tällainen "sisustelukin" kiinnostaa. Tykkään siitä, että näkymät ovat siisti ja tavarat löytyvät omilta paikoiltaan. Näinhän kuitenkaan ei ihan aina ja joka paikassa ole... :)

   Poista
 5. Musta hyllykkö ja punasaviruukut ovat kyllä kaunis pari! Ja muutenkin sariruukkukokoelmasi on kaunis, yhteensopivia kaikki!

  VastaaPoista
 6. Ihan varmasti kukkien lisäksi kiinnostaa kaikki muukin puutarhaan ja kasvattamiseen liittyvä. Toisten jutuista ammentaa kivoja ideoita. Kuvien katseleminen ja tarinoiden lukeminen on sekin jo innostavaa.
  Sinulla on jo hieno kokoelma kauniita punasaviruukkuja. Olet todella taitava bongaamaan edullisia ostoksia kierrätyspisteissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! Itseänikin kiinnostavat muiden ratkaisut puutarhassa, erityisesti tänä vuonna vesisysteemit, kun mietin niitä omalla palstalla uusiksi.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground